Przesunięty przez: Gochna H Pią Sie 13, 2010 3:13 pm |
postepowanie po wypadku samochodowym |
Autor |
Wiadomość |
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Cze 17, 2019 7:26 pm
|
|
|
Juulia, jezeli masz ubezpieczenie od nieszczesliwych wypadkow to ci pokryje taki przypadek , jak nie masz to sama to pokrywasz . tu takie ubezpieczenie nazywaja WA i mozna je otwozyc w kazdej ubzepieczalni . Jednak pokrwaja oni koszty od daty zawarcia i nie dzialaja wstecz |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Juulia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 17, 2019 8:42 pm
|
|
|
Czyli nie ma szans żeby pokryła to ubezpieczalnia tej drugiej osoby albo moje zwykle ubezpieczenie ? Wiesz może jakie są maksymalne koszty takiego czegoś tutaj ? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pon Cze 17, 2019 9:17 pm
|
|
|
Juulia, Co masz na mysli piszac zwykle ubezpieczenie jakie to jest ?
Nie chce cie straszyc ale jesli lakier zostal porysowany, lub jest jakies wgniecenie , to moze byc to koszt nawet kilku tysiecy . |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Cze 17, 2019 9:22 pm
|
|
|
Juulia napisał/a: | Czyli nie ma szans żeby pokryła to ubezpieczalnia tej drugiej osoby | a z jakiej okazji ma to ubezpieczalnia poszkodowanego pokrywac jak sprawca jestes ty ?
Jakie zwykle ubezpieczenie masz na mysli ?
Juulia napisał/a: | Wiesz może jakie są maksymalne koszty takiego czegoś tutaj ? | wiesz zalezy od wieku auta , marki , i gdzie poszkodowany to bedzie robil . Rozbieznosc cenowa od €300 do nawet €2000 .
W styczniu sasiad zarysowal mi zdezak z boku . koszta polecialy powyzej €1800 . Mam calkiem mlodego Merola i to w cupe . synowa zas malowala w marcu swoje drzwi tylnie( rysa na drzwiach ) i kawalek za dzwiami Citroen C3 i zaplacila 500 |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Pon Cze 17, 2019 9:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|