Przesunięty przez: Gochna H Śro Lis 09, 2011 10:35 pm |
Rejestracja samochodu |
Autor |
Wiadomość |
DarekKMWTW
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2018 4:54 pm
|
|
|
Witam,
Kupiłem auto na holenderskich tablicach. Oczywiście przyszedł pierwszy rachunek z podatkiem drogowym i równocześnie formularz do automatycznego incaso.
Co zrobić jeżeli jednak chciałbym płacić kwartalnie? Czy można to gdzieś zmienić posiadając DigiD czy trzeba wysłać jakiś formularz do Belastingu? |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2018 5:22 pm
|
|
|
DarekKMWTW, DarekKMWTW napisał/a: | formularz do automatycznego incaso. |
Jesli nie wyrazasz zgody na automatyczne potracanie autobelastingu, to poszukaj w formularzu opcji>> acceptgiro i ja odznacz .
Wowczas co kwartal bedziesz otrzymywal z belastingu ten ''zolty'' blankiet i w ten sposob bedziesz dokonywal platnosci za auto.
edit. Jesli nie zaakceptujesz i nie odeslesz tego formularza z automatycznym incasso, ktory otrzymales ,to powinienes otrzymac tym razem list z acceptgiro. |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Sob Lis 10, 2018 11:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
DarekKMWTW
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 04, 2018 5:52 pm
|
|
|
Nie ma na formularzu żadnej takiej opcji do zaznaczenia. Ten formularz to tylko i wyłącznie podanie danych do miesięcznego pobierania opłaty przez Belasting, ale właśnie nigdzie nie widzę możliwości wyboru, chociaż o nim piszą i na stronie internetowej z tego co szukałem również jest informacja że można płacić kwartlanie |
|
|
|
|
basia94
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lip 01, 2019 4:43 pm
|
|
|
czy jeśli auto mam w polsce to wystarczy przywieźć do nl tablice rej. i dowod rej. i dowód kupna żeby dostać dowód rejestracyjny część 2? i czy tą drugą część dostane od ręki czy wysylają to pocztą? |
Ostatnio zmieniony przez basia94 Pon Lip 01, 2019 5:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|