Witam. Mam pytanie. Jestem od kilku lat w Holandii zarejestrowany u lekarza domowego. Nigdy nie byłem. Dziś pierwszy raz zadzwoniłem aby umówić się na wizytę pani powiedziała jako że pierwszy raz to płatne 55 e. Nie chodzi o sumę lecz o fakt. Czy mieliście podobne sytuacje? Może ktoś podpowie. Dziękuję i pozdrawiam
Wizyta u lekarza domowego u ktorego jestes zarejestrowany jest zawsze darmowa. Nie wlicza sie ona nawet we wlasne ryzyko. Ubezpieczalnia ja oplaca nie pobierajac od ciebie nic. Chyba ze jest taka sytuacja ze twoja przychodnia nie ma podpisanej umowy z twoja ubezpieczalnia ale to możesz sobie sprawdzic. Nie placilem jeszcze nigdy u lekarza domowego zadnej kasy.
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
Wysłany: Śro Lip 03, 2019 3:50 pm
Dariusnl, Za wizyte palcisz jezeli nie jestes w danej przychodni zarejestrowany jestes tzw pasantem . JEzeli jestes napewno zarejestrowany to nie placisz nic
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport