Mieszkanie w kamperze/przyczepie |
Autor |
Wiadomość |
JohnJenny
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 19, 2019 6:16 pm Mieszkanie w kamperze/przyczepie
|
|
|
Cześć
Jak wygląda sprawa mieszkania w przyczepie, kamperze w Holandi? Jest to legalne, jak sie oplaca podatki, czy da się zameldowac mieszkając np ukogoś na działce, albo na polu kempingowym? Od miesiąca mieszkam w Beesd i myślę czy chciałbym tu zostać na dłużej. W PL mam kampera i pytania zaczynają mnie nurtować.
Liczę na waszą pomoc i dzięki z góry |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Wrz 22, 2019 5:22 pm
|
|
|
JohnJenny napisał/a: | Jak wygląda sprawa mieszkania w przyczepie, kamperze w Holandi? | nie ,nie jest to dozwolone nawet jak bys oplacal podatki . Nie nie da sie zameldowac w przyczepie z prostego powodu , taka przyczepa nie ma nadanego adresu w gminie .
p.S. pola kempingowe , kamperowe , parki wakacujne itd nie mog byc zamieszkiwane caly rok wiec i zameldowac sie nie da |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
JohnJenny
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Wrz 22, 2019 8:33 pm
|
|
|
A łodzie? Wydaje mi się źe wiele osob mieszka na wodzie. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
Wysłany: Pon Wrz 23, 2019 11:36 am
|
|
|
JohnJenny, na zwyklych lodziach nie mozna mieszkac . To sa specjalne woonboot . Zeby w takim mieszkac taka lajba musi byc dopuszczona do tego i mozna ja polozyc tylko i wylacznie w wyznaczonych do tego miejscach .Za take miejsce placi sie krocie rocznie i sa dlugie kolejki zeby takie miejsce dostac .
ponizej masz przyklad ile musisz zaplacic za pozwolenie na taka miejscowke ( o ile juz ci przyznaja taka miejscowke ) puzniej placisz rocznie juz za miejsce ceny sa rozne . https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/wonen-en-bouwen/wonen/vergunningen-wonen/ligplaats-woonboot-aanvragen/
tu w drugim linku masz przykladowe ceny takich lajb jednak nie zawsze jak kupujesz lajbe to masz odrazu miejscowke . https://waterwonen.nl/aanbod-met-ligplaats/ |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
|
|
|
|
|