Wynajem mieszkania wcześniejszy depozyt |
Autor |
Wiadomość |
BeastUSSJ
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 26, 2019 5:16 pm Wynajem mieszkania wcześniejszy depozyt
|
|
|
Witam
Mój pierwszy temat ale mam mały problem i chciałem się poradzić. Szukam mieszkania od jakiegoś czasu i ostatnio znalazłem coś na maarkplats, więc pojechałem dzisiaj zobaczyć mieszkanie wszystko fajnie tylko właściciel/makler chce Borg za 3 miesiące więc będzie to około 3tys euro i jak dostanę maila z przykładowym kontraktem mogę wpłacić depozyt kwalifikuje się więc jeśli będę pierwszy to dostanę mieszkanie jeśli nie to zwrócą mi te pieniadze. Moje pytanie jest takie jeśli przeleje te 3 tys i nie zwrócą mi tych pieniędzy czy mogę prawnie jakoś domagać się tego zwrotu? |
Ostatnio zmieniony przez BeastUSSJ Czw Wrz 26, 2019 5:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Pią Wrz 27, 2019 11:20 am
|
|
|
BeastUSSJ napisał/a: | Moje pytanie jest takie jeśli przeleje te 3 tys i nie zwrócą mi tych pieniędzy czy mogę prawnie jakoś domagać się tego zwrotu? |
Wskazane jest, aby nie wpłacac depozytu gotowka '' do reki '' ale za posrednictwem konta bankowego. Masz wowczas, czarno na bialym- dowod wplaty, co w razie trudnosci z odzyskaniem borgu, dziala na twoja korzysc .Maklerowi /Wlascicielowi ,trudno wtedy bedzie zaprzeczyc ,ze kwota nie zostala zaplacona . |
|
|
|
|
BeastUSSJ
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Wrz 28, 2019 12:27 am
|
|
|
Dziekuje za odpowiedz czyli nie ma co sie martwic, a jesli bede wysylal salaris do maklera czy to jest juz potwierdzenie dochodu czy on jakos to sprawdza i np. dzwoni do mojego pracodawcy lub sprawdza po moim sofi?
Wiem ze moze byc to banalne pytanie ale nie mam doswiadczenia w tych sprawach. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Wrz 28, 2019 11:39 am
|
|
|
BeastUSSJ napisał/a: | a jesli bede wysylal salaris do maklera czy to jest juz potwierdzenie dochodu czy on jakos to sprawdza i np. dzwoni do mojego pracodawcy lub sprawdza po moim sofi? |
temat z forum w nim poszukaj odpowiedzi
http://www.forum.niedziel...ic.php?p=317110 |
|
|
|
|
|