Potrzebna pomoc-informacja |
Autor |
Wiadomość |
mariamalinowska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 19, 2019 7:43 pm Potrzebna pomoc-informacja
|
|
|
Witam, mam pytanie, może ktoś może mi pomóc. Przeszukałam wszystkie wątki ale nic nie znalazłam...Sprawa dotyczy opróżniania domów ze wszystkich rzeczy i mebli w Holandii. Może ktoś z Was wie gdzie szukać takich informacji, czy w Holandii to się gdzieś ogłasza. Jeśli tak to gdzie??? Jak zdobyć takie kontakty,być może istnieją firmy pośredniczące w tym, lub strony internetowe. Każda najmniejsza informacja na wagę złota! Z góry dziękuję bardzo |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Sob Paź 19, 2019 8:15 pm
|
|
|
wpisujesz w google "huis ontruimen ...( i miejscowosc gdzie szukasz ) i dzwonisz |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
mariamalinowska
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 19, 2019 9:44 pm
|
|
|
baileys napisał/a: | wpisujesz w google "huis ontruimen ...( i miejscowosc gdzie szukasz ) i dzwonisz |
Rozumiem, ale chyba źle zrozumiałyśmy się , bo ja potrzebuję kontaktu z kimś kto potrzebuje opróżnić dom i mi to zleci. Czyli przyjeżdżam swoim samochodem i świadczę usługę. czyli zabieram wszystkie meble i rzeczy z domu. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Nie Paź 20, 2019 10:15 am
|
|
|
mariamalinowska, Cytat: | ja potrzebuję kontaktu z kimś kto potrzebuje opróżnić dom i mi to zleci.
|
W Holandii jest sporo takich firm,ktore profesjonalnie sie tym zajmuja .
Umiesc ogloszenie w holenderskiej gazecie, na marktplaats , moze jeszcze na innej stronie gdzies w internecie
poczta pantoflowa? ze zajmujesz sie takimi uslugami .. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Nie Paź 20, 2019 1:49 pm
|
|
|
mariamalinowska, wiesz to nie tak do konca dziala jak to ty opisalas . Jezeli sa to ontruiming dla kogos , to wyceniasz co jest w danym mieszaniu , od zawartosci odejmujesz koszta posprzatania mieszkania ew. malych reperacji i sie umawiasz na dana sume . Tzn ty im placisz lub oni tobie . Tu zawsze mieszkanie po ontruiming sie sprzata /doprowadza do stanu uzywalnosci , no chyba ze masz inaczej ustalone w zasadach swojej firmy . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Nie Paź 20, 2019 1:50 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|