Zamknięty przez: Panicelinka Sob Lis 09, 2019 3:11 pm |
Rejestracja w Polsce czy w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
KaK
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lis 08, 2019 11:25 pm Rejestracja w Polsce czy w Holandii
|
|
|
Witam
Zastanawiam się nad kupnem samochodu w Holandii. Z racji, że planuję być dłużej w nl zastanawiam się czy bardziej opłaca się kupić samochód i zarejestrować w Polsce czy lepiej w Holandii (mogę załatwić sobie meldunek). Prosiłbym o opisanie •różnicy kosztów ubezpieczenia (poluję na astrę g 1.6 Benz)
•Ewentualnej różnicy w koszcie balastingu.
•Innych opłatach i konsekwencjach danego wyboru.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Sob Lis 09, 2019 9:14 am
|
|
|
Koszt ubezpieczenia wyliczany jest indywidualnie, najlepiej samemu porównać na independer.nl
Różnic w podatku nie ma.
Opłaty - coroczne APK ( chyba że to nowy samochód) no i koszty utrzymania które są wyższe w NL ( naprawy, wymiany olejów, itd) |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Sob Lis 09, 2019 3:10 pm
|
|
|
KaK napisał/a: | Z racji, że planuję być dłużej w nl zastanawiam się czy bardziej opłaca się kupić samochód i zarejestrować w Polsce czy lepiej w Holandii |
Jesli bedziesz przebywal w Holandii dluzej ,to nawet jak zarejestrujesz auto w Polsce niewiele to zmieni,bedziesz musial i tak auto zglosic do tutejszego autobelasting i podatek za auto oplacac w Holandii nie w Polsce .
Niepotrzebny nam kolejny watek,o rejestracji auta czy placeniu podatku , zobacz ,ile jest tematow przklejonych w tym dziale. |
|
|
|
|
|