Koszty ET na prywatnym mieszkaniu |
Autor |
Wiadomość |
Adas1993
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 18, 2019 2:41 am Koszty ET na prywatnym mieszkaniu
|
|
|
Witam od jakiegoś czasu przeprowadziłem się na mieszkanie prywatne, do kiedy mieszkałem na firmowym miałem dodawane koszta ET. Wie ktoś może czy dalej powinny mi się należeć dodam że na prywatnym mieszkaniu nie posiadam meldunku a i w Polsce normalnie utrzymuje swoje prywatne mieszkanie. Proszę o. Pomoc |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Lis 18, 2019 8:53 am
|
|
|
Adas1993, Masz meldunek w NL ? To ET ci sie nie nalezy , ET jest dla pracownikow tymczasowych/sezonowych . Jak dobrze pamietam tez jest ograniczenie czasu przebywania/pracy w NL by taki ET dostac . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Adas1993
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 18, 2019 11:07 am
|
|
|
No właśnie nie mam meldunku bez tego ET sporo tracę bo podobne wypłaty dostawałem mieszkając na firmowym a tu jeszcze swoją drogą muszę za mieszkanie miesięcznie płacić. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pon Lis 18, 2019 7:15 pm
|
|
|
Jak dlugo jestes w NL ?Poszukaj w necie co i jak bo to jest obwarowane wieloma warunkami , czas jaki sie odtrzymywalo ten dodatek , meldunek , wysokosc dochodow itd . Niechce ci sie szukac to zadzwon do zwiazkow lub do dobrej ksiegowej i ona ci odrazu odpowie . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
lena.a
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 01 Wrz 2010 Posty: 77
|
Wysłany: Pon Lis 18, 2019 9:35 pm
|
|
|
Kiedyś pytałam księgową o to ET to powiedziała, że to tak skomplikowane, że dokladnie nie wie o co chodzi.
A moja koleżanka, miala to ET aż do momentu jak kupiła mieszkanie w nl. A na salarisie miała np. +69€, a potem -60€ wiec nie wiem czy to się bardzo opłaca |
_________________ http://humanitarni.pl/# |
|
|
|
|
Adas1993
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lis 19, 2019 10:51 am
|
|
|
No na tygodniu wychodzi jakieś 50 do przodu zawsze coś i dobrze bo et zabieraja z kwoty brutto a oddają w netto. I obniża całkowita kwotę roczna brutto i zawsze można mieć full dodatek do ubezpieczenia czyli według mnie się opłaca. |
|
|
|
|
|