dojazd do pracy ile km max?? |
Autor |
Wiadomość |
midnight26nl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 16, 2019 3:32 pm dojazd do pracy ile km max??
|
|
|
Witam serdecznie.
czy jest unormowane gdzies jaka moze byc maksymalna odleglosc do pracy z miejsca zamieszkania.
opisze po krotce sytuacje mam faze c z biurem. u aktualnego pracodawcy jestem na okresie wypowiedzenia. biuro zaproponowalo mi nowa prace , lecz znajduje sie ona 48 km od mojego miejsca zamieszkania. wedlug nich jest to 48 min jazdy i wszystko jest w porzadku. czy musze sie godzic na ta prace ?? juz oczywiscie zostalem poinformowany ze odmowa pracy moze miec konsekwencje w mojej umowie.
prosilbym bardzo o jakas odpowiedz.albo ewentualnie u kogo jej szukac
pozdrawiam |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Pon Gru 16, 2019 5:46 pm
|
|
|
Nie, chyba że jest to ustalone w CAO lub masz to ugadane z pracodawcą.
Ludzie więcej km jeżdżą. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Gru 17, 2019 1:37 pm
|
|
|
midnight26nl napisał/a: | zy jest unormowane gdzies jaka moze byc maksymalna odleglosc do pracy z miejsca zamieszkania. | nie jest to unormowane prawnie , jedynie moze byc regulowane twoim CAO lub w kontrakcie o prace . Jezeli nie ma tam zadnyc wzmianek to nie jest to w twoim wypadku uregolowane . midnight26nl napisał/a: | biuro zaproponowalo mi nowa prace , lecz znajduje sie ona 48 km od mojego miejsca zamieszkania. wedlug nich jest to 48 min jazdy i wszystko jest w porzadku. | jak najbardziej jest w pozadku , moj maz dojezdzal 65 km w jedna strone , syn cos pond 100 km wiec czemu 48 km ma nie byc w pozadku ? midnight26nl napisał/a: | czy musze sie godzic na ta prace ?? | nie nie musisz sie godzic a;e tak jak ciebie juz poinformowano moze to miec wplyw na twoja umowe/kontrakt a co za ty, idzie tez wplyw na twoj wentualny zasilek (przy odmowie pracy/przyjecia zastepczej pracy po ewentualnym zwolnieni nie bedzieci przyslugiwal zaden zasilek ) midnight26nl napisał/a: | zostalem poinformowany ze odmowa pracy moze miec konsekwencje w mojej umowie. |
|
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Wto Gru 17, 2019 1:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Gru 21, 2019 12:03 am
|
|
|
Nie, nie musisz się godzic, ale jak sam wspomniales-bedzie to miało swoje konsekwencje. Jak wspomniano wcześniej-sprawdz w swoim kontrakcie bądź CAO, co jest zapisanie odnośnie dojazdow.
Ja dojezdzam ponad 60 km w jedna strone, ale zanim tak było, miałam wybor - zgodzić się i mieć w dalszym ciągu prace bądź się nie zgodzić, co wiazalo się z utrata pracy.
Wybralam prace - i niezaluje! |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Sob Gru 21, 2019 12:03 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|