Przesunięty przez: Panicelinka Nie Sty 26, 2020 1:18 pm |
właściciel chce wyrzucić mnie z mieszkania |
Autor |
Wiadomość |
BeeFeryo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sty 17, 2020 1:42 am właściciel chce wyrzucić mnie z mieszkania
|
|
|
Nie chcę zapłacić włąścicielowi czynszu, bo oszukał poprzednich współlokatorów nie oddając im borgu. Chcę pomieszkać do końca miesiąca i rozliczyć się z borgu (chodzi o bungal). Oficjalny okres wypowiedzenia umowy wygasa w połowie miesiaca, ale wyprowadzam się z początkiem lutego. Dziś właściciel napisał, że zrywa kontrakt niezwłocznie i mam dwa dni na wyjazd z domku (w kontarakcie nic nie jest wspomnianie na ten temat)- czy coś takiego jest legalne? Jak wygląda potencjalna eksmisja? Czy w zimę można robić takie rzeczy za parę dni zwłoki z zapłatą czynszu? |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Czw Lut 20, 2020 12:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Sty 17, 2020 9:23 am
|
|
|
BeeFeryo napisał/a: | Nie chcę zapłacić włąścicielowi czynszu, bo oszukał poprzednich współlokatorów nie oddając im borgu. | Toz to nie twoj problem tylko poprzednich lokatorów . BeeFeryo napisał/a: | Jak wygląda potencjalna eksmisja? | Eksmisja jest po kilku miesiacach nie placenia czynszu i z prawie zawsze nakazem sadowym . Moga kogos tez eksmitowac jak ktos stwaza wielkie problemy lub jest zagrozeniem dla innych mieszkanców . W twoim wypadku podejzewam ze jest to zwykle zerwanie kontraktu i radze ci zadzwonic do juridisch loket i tam ci pomoga https://www.juridischloke...and-uitzetting/ |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Akcja Społeczna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 18, 2020 9:32 am
|
|
|
Mieszkasz tam jeszcze?