Za duzy zwrot, belasting oczekuje zwrotu 600€ |
Autor |
Wiadomość |
Bedi91
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2020 8:22 pm Za duzy zwrot, belasting oczekuje zwrotu 600€
|
|
|
Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że przeszukałem forum i niema tematu opisujacego moj problem. Otóż 20wrzesnia 2019roku, dostalem oficialne pismo z Belastingdienst, ze urzad obliczyl zwrot i nalezy mi się 859€ zwrotu podatku za rok 2016. Firma eurotax otrzymala te pieniadze i mi je wyslała. Natomiast w lutym 2020roku, dostalem maila ze urzad sie pomylil i musze zwrocic ponad 600€. Czy orientuje sie ktos z panstwa o co chodzi? Przeciez otrzymalem oficialne pismo z urzedu ze tyle mi sie nalezy, czy moim obowiazkiem jest znac jezyk holenderski i wiedziec ze urzad sie moze pomylic?
https://zapodaj.net/b5c9ce69ec019.jpg.html |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Wto Mar 10, 2020 10:31 am
|
|
|
Bedi91 napisał/a: | dostalem maila ze urzad sie pomylil i musze zwrocic ponad 600€. |
Belasting e maili nie wysyla, tylko urzedowe pismo jak to , ktore tu dolaczyles .
Jesli dysponujesz tym ostatnim listem , informujacym cie o tym, ze musisz zwrocic pieniedza belastigowi ,to tu je zapodaj, zobacze co w nim pisze (stawiam na dodatek do ubezpieczenia )
Byc moze, pobierales jeszcze inne dodatki ...?, i wlasnie po korekcie wyszlo w BD ze za duzo ci wyplacono - niestety czasem i tak bywa .
Belasting ma pelne prawo zrobic korekte i zadac zwrotu nadplaty ,co nie oznacza ,ze nie sa nieomylni.
W twoim wypadku (nie znasz jezyka ) Kontakt z biurem ,ktore cie rozliczalo jest niezbedny . |
|
|
|
|
|
|