Niezapłacone ubezpieczenie |
Autor |
Wiadomość |
kk!123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 08, 2020 7:55 pm Niezapłacone ubezpieczenie
|
|
|
Witam.
Mam pytanie odnośnie niezapłaconego ubezpieczenia. Opłaciłam ubezpieczenie za marzec natomiast przez nieuwagę zapomniałam dokonać płatności w lutym... Ubezpieczalnia poinformowała mnie listownie, że moja polisa zostanie od kwietnia anulowana ( tak też się stało). Uregulowałam zaległość w marcu i skontaktowałam się, aby przedłużyć ubezpieczenie i nadal z niego korzystać. Dostałam informację, że moja prośba zostanie przesłana dalej i mam czekać na wiadomość. Dzisiaj podczas rozmowy telefonicznej Pani powiedziała,że nie ma decyzji w tej sprawie.
Zależy mi, aby jak najszybciej się ubezpieczyć i stąd moje pytanie czy mogę zmienić w tym momencie ubezpieczyciela?
Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2020 9:50 am
|
|
|
kk!123 napisał/a: | Ubezpieczalnia poinformowała mnie listownie, że moja polisa zostanie od kwietnia anulowana |
Jesli taka informacje otrzymales, to od razu zalatwiaj inne ubezpieczenie, masz potem podstawe do tego, by nie placic zadnej ,kary za brak ubezpieczenia a to tu ponizej
Cytat: | Dostałam informację, że moja prośba zostanie przesłana dalej i mam czekać na wiadomość. Dzisiaj podczas rozmowy telefonicznej Pani powiedziała,że nie ma decyzji w tej sprawie. |
wyglada na ewidentne przeciaganie sprawy ,byc moze chca cie zglosic do CAK . |
|
|
|
|
|