POTRĄCENIE ROWERZYSTY PRZEZ AUTO |
Autor |
Wiadomość |
dianuska403
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sie 12, 2020 11:51 am POTRĄCENIE ROWERZYSTY PRZEZ AUTO
|
|
|
Witam. W pt wracałam rowerem ze sklepu, potrąciła mnie holenderka, była policja, karetka zabrała mnie do szpitala. WYPADEK BYŁ NIE Z MOJEJ WINY. Jetsem potłuczona, cała w siniakach, największy problem jest z ręką prawą, gdyż mam przestawioną kość łokciową.
Mój problem polega na tym, że to był dzień wolny od pracy i pomimo ubezpieczenia w pracy, w biurze twierdzą, że nic mi się od nich nie należy - ani odszkodowanie, ani nawet wypłata chorobowego.
Druga sprawa - jak jest z odzyskiwaniem odszkodowania z OC sprawcy.
Czy ktoś miał taką sytuację?
Jestem tu sama, wszystko mnie boli, cięzko mi cokolwiek zrobić samej i chce wracać do domu, ale nie chce stracić swoich praw. Wydaje mi się, że niezależnie czy w holandii czy w Polsce, jesli będę kontynupowała leczenie - to powinna miec płacone chorobowe.
A druga sprawa chciałabym z OC odzyskać odszkodowanie plus zwrot rozbitego telefonu, zniszcoznego roweru, okularów, odzieży itd. Ponadto zwrot kasy, którą powinnam w tym czasie zarobić, a nie zarobiłam, bo leżałam obolała oraz zwrot za mieszkanie, za które musiałam płacić, choć nie zarabiałam.
PROSZE O POMOC |
Ostatnio zmieniony przez dianuska403 Śro Sie 12, 2020 11:51 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Sie 12, 2020 12:38 pm
|
|
|
dianuska403 napisał/a: | w biurze twierdzą, że nic mi się od nich nie należy - ani odszkodowanie, ani nawet wypłata chorobowego. | odszkodowania od nich nie dostaniesz bo to nie oni sa sprawca , chorobowe zas musza ci wyplacic . Nie zaleznie czy byl dzien wolny od pracy czy nie , masz kontrakt to musza ci wyplacic .dianuska403, to juz zalatwiasz z ubezpieczalnia winnego. dianuska403 napisał/a: | Wydaje mi się, że niezależnie czy w holandii czy w Polsce, jesli będę kontynupowała leczenie - to powinna miec płacone chorobowe. | O pozwolenie na wyjazd do Polski i kontynuacje leczenia w PL powinnas uzyskac od pracodawcy lub instancji wyplacajacej ci chorobowe . Taka instancja moze byc np UWV . Wyjezdzajac bez zgody utracisz prawo do chorobowego . dianuska403 napisał/a: | A druga sprawa chciałabym z OC odzyskać odszkodowanie plus zwrot rozbitego telefonu, zniszcoznego roweru, okularów, odzieży itd. Ponadto zwrot kasy, którą powinnam w tym czasie zarobić, a nie zarobiłam, bo leżałam obolała oraz zwrot za mieszkanie, za które musiałam płacić, choć nie zarabiałam.
| tak jak juz wyzej odpowiedzialam od ubezpieczalni winnego , jednak za mieszkanie nikt ci nie zwroci bo to twoj problem , kazdy placi za mieszkanie chory czy nie mieszkac gdzies musisz i mieszkanie oplacic . dianuska403 napisał/a: | Ponadto zwrot kasy, którą powinnam w tym czasie zarobić, a nie zarobiłam, bo leżałam obolała oraz zwrot za mieszkanie, za które musiałam płacić, choć nie zarabiałam. | tu dostaniesz chorobowe i jedyna czesc jaka ci moga wyplacic to jest roznica okolo 30% twoich srednich dochodow z ostatnich 12 m-cy . Poniewaz chorobowe zostanie ci wyplacone w wyskosci 70% twoich srednich dochodow z ostatnich 12 m-cy . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
Ostatnio zmieniony przez baileys Śro Sie 12, 2020 12:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|