Co zrobić? |
Autor |
Wiadomość |
przemekzn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 21, 2020 12:54 am Co zrobić?
|
|
|
Witam, nie mam już sił i nie wiem co robić... dziewczyna w ciąży nie znamy języka, mieszkamy na agencyjnym mieszkaniu, szukam mieszkania na wynajem ale 1000e samo mieszkanie gdzie zarobki agencyjne zarobki to 1300-1700e ... plus samochód w utrzymaniu, balasting, ... nie wiem czy wracać do polski... dziewczyna nie chce tu rodzic po przeczytaniu treści z internetu a w dodatku brak znajomości języka, też nie chce i nie może pracować, w polsce dostała papierek na chorobowe tu tego nie chonoruja, jest w 11 tygodniu ciąży, pracujemy na faze a ... co zrobic co polecacie ?
W polsce tez nie mamy gdzie mieszkać, a i ja mam komorników w Polsce |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Pią Sie 21, 2020 8:43 am
|
|
|
przemekzn napisał/a: | też nie chce i nie może pracować, | jak niechce to nic na to nie poradzimy . Czmu nie moze, bo w cizay ? Ciaza to nie choroba . przemekzn napisał/a: | w polsce dostała papierek na chorobowe tu tego nie chonoruja, | bo powinna sie tu leczyc i tu isc do lekarza , jak tutejszy lekarz uzna ze maa isc na chorobowe to tu powinna to zglosic i tu powinna sie leczyc . przemekzn napisał/a: | mieszkania na wynajem ale 1000e samo mieszkanie gdzie zarobki agencyjne zarobki to 1300-1700e ... plus samochód w utrzymaniu, balasting, | niestety takie sa realia zycia w NL . Kazdy ma mieszkanie na utrzymaniu . Mozesz sie zapisac do mieszkaniowki ( woningstichting ) na mieszkanie socjalne . Mieszkania socjlna sa troche tansze ale musisz troche na nie poczekac . |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
przemekzn
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Sie 21, 2020 11:05 am
|
|
|
Lekarz z polski zakazał jej dźwigania, wcześniej miała poronienia, chodzi do toalety co 30 min ...., brzuch ją strasznie boli, to lekarz kazał jej leżeć i nie robić duzych wysiłków
Poprostu dla mnie to najgorsze ze jeśli sam będę zarabiał a tu godziny nie są stabilne to pieniedzy może zabraknąć.... |
|
|
|
|
|
|