Kto zna fajne filmy? |
Autor |
Wiadomość |
krystyna4444
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 7:25 pm
|
|
|
Z holenderskich polecam bardzo "Turks Fruit" niesamowity film...acz dosyc niegrzeczny,fajny jest też "Karakter".
Z polskich wg mnie najlepszy to wymienione wczesniej :"Plac Zbawiciela"uwielbiam tez film "Sczęsliwego Nowego Yorku"-swietna rola Zamachowskiego.No i klasyka czarnej komedii czyli "Dzien swira" i "Wszyscy jestesmy Chrystusami"
Chciałam wam tez polecic film który jest zupełnie nieznany i nieskomercjalizowany w Polsce,film kina azjatyckiego o dziewczynce która udaje chłopca by przezyc razem z matką.Pedofilia która jest tam inaczej rozumiana niż w cywilizowanych krajach...Gdybym miała podac tytuł najpiękniejszego filmu i jednoczesnie takiego który zapadł wmojej pamięci na całe życie byłby to własnie "Osama". |
|
|
|
|
makGrej
Poczatkujacy
|
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...
Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Pią Cze 25, 2010 11:06 pm
|
|
|
Oglądałam dziś ,,Droga do Raju ,, . Polska komedia obyczajowa , film -całkiem , całkiem . Ale myślę , ze dla Pań bardziej przeznaczony . |
_________________ Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-
Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Pią Paź 08, 2010 11:25 am
|
|
|
Ja sobie sam wyszukuje z rankingu filmweb.
http://www.filmweb.pl/search/film
Wybieram sobie gatunek, ew. rok i kraj.
Sortuje wg oceny lub popularności.
Jak już coś znajde to czytam komentarze czy da się oglądać:) |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
|
|
|
|
czerep
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2020 4:20 pm
|
|
|
Spam |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Pią Kwi 24, 2020 6:11 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 52 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Czw Kwi 30, 2020 6:39 am
|
|
|
z tego co ostatnio ogladalem to polecam:
-Sicario ( 2015) no filmy zrobil na mnie potezne wrazenie, polecam z calego serca
-Sicario 2 ( 2018) kontynuacja
-1917- no do dzis sie zastanawiam jak to zrobil ze caly film nie ma ANI JEDNEGO ciecia..oglada sie naprawde fajnie i czujesz sie jakbyc znajdowal sie w srodku filmu.
-Joker wiadomo o co chodzi no i gra oddtworcy glownej roli Joaquin Phoenix jest ..wiecej niz rewelacyjna!!
-Tyler Rake - tez bardzo dobry!
-Gone Girl
To moje ostatnie fily ktore naprawde wartoi obejrzec |
_________________ www.stalgorzow.pl |
|
|
|
|
przemekm26
Gaduła GD
|
Wysłany: Sob Maj 04, 2024 6:28 pm Dokumentny o Ukrainie
|
|
|
Zapowiada sie interesujaca https://youtu.be/l0w4Mh_6Cfs?si=YFVA_6q0t7pgAdLV pierwsza refleksja....chyba nie tylko ukraińskich żołnierzy umeczaja....bo widać to choćby na tym forum ...umeczon8e społeczeństwa całej EU gospodarce |
Ostatnio zmieniony przez przemekm26 Sob Maj 04, 2024 6:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|