szukam polskiego lekarza ginekologa poloznika |
Autor |
Wiadomość |
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Sty 02, 2007 6:55 pm szukam polskiego lekarza ginekologa poloznika
|
|
|
bardzo potrzebuje do konsultacji polskiego ginekologa, a najlepiej poloznika. Czy ktos zna takowego specjaliste w Holandii ?
Nie zalezy mi ani na adresach w Polsce, ani polskich polozynych ani dobrych ginekologach tutaj, po prostu potrzebuje polskiego !!!!!!
Wdzieczna z gory za pomoc |
|
|
|
|
pasQdzia
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Wto Sty 02, 2007 10:16 pm
|
|
|
o mi tez moze by sie przydal..nie musi byc poloznik.. |
|
|
|
|
Krzysztof Marek
Site Admin
Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 38 Skąd: Den Haag (Haga), Nederland (Holandia)
|
Wysłany: Śro Sty 03, 2007 10:11 am
|
|
|
Lista polskojęzycznych lekarzy (w tym położnych i stomatologów) jest na www.niedziela.nl pod zakładką LEKARZE / STOMATOLODZY. Są tam m.in. dwie położne do których można też się zgłaszać w sprawach ginekologicznych. |
_________________ NIEDZIELA W HOLANDII - jedyny polski tygodnik w Holandii - www.niedziela.nl |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Sty 03, 2007 1:56 pm
|
|
|
tak, wiem znam te liste, roblem polega na tym, ze nie ma na niej lekarza ginekologa, a w mioim przypadku polozna to za malo. ale dzieki. ponowna prosba do forumowiczow: lekarz ginekolog Polak,wszystkie te 3 warunki niezbedne... |
|
|
|
|
nollewska
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Śro Sty 03, 2007 6:23 pm
|
|
|
Jak na razie nie ujawnil sie polski ginekolog. Mozna skorzystac z holenderskiego ginekologa, popros ze soba kolezanke, ktora zna dobrze jezyk holenderski i napewno sie jakos dogadacie.
Natomiast jezeli ta forma jest niemozliwa, to proponuje, o ile nie jest zbyt daleko od Twojego miejsca zamieszkania, pojechac do Niemiec. Tak jest wiecej lekarzy polskojezycznych.
Powodzenia! |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
Ea
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 03, 2007 7:41 pm
|
|
|
Krzysztof Marek napisał/a: | Są tam m.in. dwie położne do których można też się zgłaszać w sprawach ginekologicznych. |
Jak w Polsce w 18. wieku |
|
|
|
|
nollewska
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Śro Sty 03, 2007 8:32 pm
|
|
|
Po prostu lekarze ginekolodzy polskojezyczni, nie dotarli do Holandii.
Lekarze Ci wybrali inny kraj, albo tez pozostali w Polsce.
Zapewniam, holenderscy ginekolodzy sa dobrymi lekarzami i maja doskonala aparature np. usg itp. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
Ea
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 03, 2007 8:40 pm
|
|
|
nollewska napisał/a: |
Zapewniam, holenderscy ginekolodzy sa dobrymi lekarzami i maja doskonala aparature np. usg itp. |
Moj problem polega na tym ze moj lekarz rodzinny, ktory ma 45 lat, a dopiero jest na stazu , nie chce mi dac skierowanie do ginekologa, bo mowi ze on umie zalatwic sprawe (co nie jest prawda, przekonalam sie). |
|
|
|
|
anna
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 11:27 am
|
|
|
Ea z tego co sie orientuje to w tej chwili juz nie trzeba miec skierowania do ginekologa, poprostu idziesz do szpitala - robisz termin - a pozniej do lekarza |
_________________ pozdrowienia Ania |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 11:44 am
|
|
|
Bardzo dziekuje za porade, nie jest tu problemem ani jezyk ani niewiara w umiejetnosci, raczej podejscie do niektorych kwestii dotyczacych porodu, tutaj generalnie holenderscy ginekolodzy maja inna wizje...
A ja potrzebuje takiego z polska, szwedzka lub niemiecka... Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
anna
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 3:56 pm
|
|
|
Malgosia
to niestety chyba nie pozostaje ci nic innego tylko jechac do Polski lub Niemiec, moze masz niedaleko, tam bedziesz mogla spokojnie urodzic. Ja osobiscie tez jak bede w ciazy i bede miala rodzic to pojade do Niemiec, ja naszczescie mam bliziutko do Niemiec
A tobie Malgosiu zycze powodzenia w szukaniu i oby ci sie to udalo jaknaszybciej.
P.S.
ja nie mam zaufania do holenderskich lekarzy |
_________________ pozdrowienia Ania |
|
|
|
|
Ea
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sty 13, 2007 7:28 pm
|
|
|
anna napisał/a: | Ea z tego co sie orientuje to w tej chwili juz nie trzeba miec skierowania do ginekologa, poprostu idziesz do szpitala - robisz termin - a pozniej do lekarza |
Dzieki Aniu,
sproboje. Mi mowiono, ze najpierw musze miec skierowanie |
|
|
|
|
alutka1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 3:07 pm
|
|
|
A czy ktos wie gdzie w Lelystadzie mozna znalezc ginekologa? Mowiacego po polsku oczywiscie. |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 8:06 pm
|
|
|
z tego co wiem, to w calej Holandii nie ma ani jednego . ja znalazlam w zwiazku z tym Argentynczyka i Belgijke..., ale nie szukalam pod katem jezyka, pozdrawiam. |
|
|
|
|
Agnes1313
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Mar 12, 2007 1:06 pm
|
|
|
w moim mieście, to znaczy obecnie mieszkam w Kleve w niemczech ok 20 km na wsch od nijmegen jest polski ginekolog. Ale nie przyjmuje na holenderskie ubezpieczenie co najwyżej prywatnie. |
|
|
|
|
|