Doswiadczenie z Ubezpieczeniem (Menzis) |
Autor |
Wiadomość |
gosiak
Poczatkujacy biedronka
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 2:21 pm
|
|
|
Duuvelke napisał/a: | a ubezpieczalam sie pod mojego chlopaka | W jaki sposob mozna ubezpieczyc sie "pod chlopaka"?Mieszkamy razem,jestesmy zameldowani,on ma wlasna dzialalnosc,a ja,niestety,pracuje na czarno.Od jakiegos czasu dostaje formularze z zapytaniem m.in. ubezpieczenie.jesli ktos moze mi pomoc,dziekuje. |
|
|
|
|
Marzena38
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Wiek: 55 Dołączyła: 30 Lis 2007 Posty: 79 Skąd: Lodz
|
Wysłany: Wto Sty 15, 2008 2:25 pm
|
|
|
Nie ma czegos takiego jak ubezpieczenie pod chlopaka .
Jezeli masz meldunek to bez problemu zglaszasz sie do ubezpieczenia zdrowotnego .
Mozesz to zrobic w tej samej firmie ubezpieczeniowej co twoj chlopak lub wybrac zupelnie inna , moze bardziej korzystna...
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Sty 16, 2008 10:58 am
|
|
|
Marzena38 napisał/a: | Nie ma czegos takiego jak ubezpieczenie pod chlopaka . |
chyba nie do konca mnie rozumiesz... ja mam na mysli nie doslowne ubezpieczenie pod kogos... ale ubezpieczenie sie z takimi samymi znizkami jak partner... jestem ubezpieczona jako studentka i ubezpieczylam mojego chlopaka jako studenta... choc on juz dawno skonczyl studia... i dzieki temu uzyskal takie same znizki jak ja... i na jego ubezpieczeniu widnieja moje dane jak i jego... jak bede miala czas to zeskanuje...
jak to robisz... proste... wypelniasz formularz z ubezpieczalni gdzie partner jest ubezpieczony i podajesz najpierw jego dane... a pozniej w rubryce dla partnera swoje dane... |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2008 1:26 pm
|
|
|
a czy w każdej ubezpieczalni wymagają verblijfsdocument z IND?Ja zapisałam się do Menzis,złożyłam kopię paszportu,sofi number i kopię dokumentu zameldowania w geemente.Tylko to wymagali,a po tygodniu dostałam list,że proszą dodatkowo o ten dokument z IND. |
|
|
|
|
Sanne
Gaduła
Wiek: 44 Dołączyła: 23 Mar 2007 Posty: 144 Skąd: groningen
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2008 5:03 pm
|
|
|