NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
P & E Złotow
Autor Wiadomość
manienka 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Mar 26, 2007 9:07 pm   P & E Złotow

Witam
czy ktoś zna, lub wyjezdzał do Holandii
z firmą P & E
Praca European People At Work
z siedziba w ZLOTOWIE
przy ul. Cechowa 10
Jak wiecie coś na temat tej firmy napiszcie :(
Pozdrawiam

janosik 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Wto Mar 27, 2007 5:05 pm   

Trzymalbym sie od nich z daleka ale to jest moje zdanie.
Agencja ta nalezy do VIA – Vereniging van Internationale Arbeidsbemiddelaars – Zrzeszenie Międzynarodowych Pośredników Pracy
http://www.via-eu.com/ind...id=56&Itemid=80
W swoim czasie stworzyli nawet wlasne CAO (Uklad Zbiorowy Pracy), ktore strasznie odbiegalo np. od ABU-CAO.Uklad Zbiorowy VIA nie zostal zakceptowany przez instytucje rzadowe,zwiazki zawodowe, poniewaz ograniczal prawa pracownikow niemalze do "minimum" (czyt. brak praw).
Kazda z tych agencji, ktora znajduje sie na liscie powyzej, wedlug mnie, nie jest godna zaufania.
Jednak decyzja nalezy do kazdego z Was.

Decydujac sie na wspolprace z ta agencja trza sie liczyc z takimi perypetiami jak opisuje Corian :
Cytat:
Hej ....
Ostrzegam wszystkich ktorzy chca wyjechac do pracy w Holandi poprzez te biuro..
Ja dopiero co wrocilem z tego syfu jaki jest na miejscu.. przyjechalismy rano o godzinie 8.00 czekalismy na tgz przejsciowce do godziny 18... przyjechalo nas 50 osob z czego 10 z nich mialo tylko prace ... w biurze nic nie zalatwicie ..musicie wydac conajmniej 200 euro na telefony przy kontrakcie 6 tygodniowym zeby wogole cos zalatwic.. codziennie musisz czekac na telefon od tłumaczki , czy idziesz do pracy , lub nie ..nikt nie odpowiada na twoje sygnały ..jesli znow masz malo godzin... codziennie musisz dzwonic i zawiadamiac biuro , ze masz malo godzin.. porazka kompletna ..do sklepu nikt ciebie nie zawiezie chyba , ze w sobote na 2 godziny..prawie w 95% domy oddalone sa od sklepow wszystkie na wsiach...najlepsze jest to , ze po skończonej pracy nie wiadomo , czy dojedziesz do domu ,dlatego ze musisz znow dzwonic zeby po was ktos wogole przyjechał ..pierwszy raz sie z takim czayms spotkalem.. nie chcecie miec problemow odrwadzam wyjazd do pracy wlasnie z ta firma...pozdrawiam...

Zrodlo : http://free4web.pl/3/2,77...ad.html#3087890[/quote]

www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki
Ostatnio zmieniony przez janosik Pią Mar 30, 2007 5:55 pm, w całości zmieniany 1 raz  

manienka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Mar 27, 2007 11:03 pm   

Janosik
dzieki za odpowiedz.
Ale wiesz ja o tym czytałam,ale myślałam,ze
P&E Praca European People At Work
z siedziba w Złotowie
to inna frma niz ten Kowalski.
Patrzałam,ze inny adres i dlatego wysłalam tam podanie :roll:
To się wpakowałam w kompot :cry:
ale dzieki,ze napisałeś.

janosik 
PRZYJACIEL FORUM

Wysłany: Śro Mar 28, 2007 8:46 am   

Tutaj zobaczysz schemat oraganizacyjny P & E :
http://www.pe-people.nl/-->OVER P&E-->organigram
Dodam tylko od siebie, ze pewnie wszystkie siedziby tej agencji w Polsce maja ze soba kontakt, a tym samym wymieniaja sie ofertami pracy dla pracownikow i kontrachentami.
Cytat:
To się wpakowałam w kompot

Nie koniecznie musi tak byc w Twoim wypadku jak opisal Corian ale prawdopodobne.Przynajmniej wiesz z kim masz doczynienia.Lepiej zapobiegac niz pozniej leczyc.Zawsze mozna poszukac czegos innego.
Powodzenia.

www.polstore.nl - strona poświęcona wspaniałej rasie jaką jest Długowłosy Owczarek Niemiecki

manienka 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Mar 28, 2007 2:01 pm   

Janosik
dzieki,ze odpisałeś, tyle ,ze niewiele wiecej wiem niz wiedziałam.
Bo jak sie jest takim tumanem bez znajomości jezyka jak ja,to tak jest nie inaczej.
Wiesz moze Ty byś coś doradził w sprawie jakiejś firmy?
Ja cos nie mam szczęścia do nich.
Jedna Nieuvland od grudnia zwodzi,ze kwestia czasu jest pozwolenie, albo nikt nie odbiera telefonow, teraz po tylu miesiącach zmieniła się obsada w tej firmie i okazało sie ,ze dokumenty zostały wysłane dopiero w marcu.
A Tamta kobitka zapewniała ,ze wysłała zaraz jak jej ksero paszportu i CV wysłałam.
Jak juz znajde jakaś firmę co nie ma złych opinii, to okazuje sie,ze na niemiecki paszport tylko, albo do 21 lat, lub ze trzeba znać jezyki,albo jestem za stara 44 lata.
Dlatego jak tutaj nic złego nie przeczytałam to wysłałam do nich dokumenty.Myslałam ,ze to inna firma niz ten Kowalski,patrząc na adres!
Nie wiem gdzie by tu wysłać dokumenty ,zeby wreszcie dostać prace.
Ja juz długo czekam,a wiesz jak nie masz forsy to sytuacja nie jest za specjalna. :cry:
Jak byś mogł coś mi podpowiedzieć to bede bardzo wdzieczna.
Dziekuje i pozdrawiam.Ania

Kamila80
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Cze 11, 2007 2:18 pm   Work Złotów

Witam. Jestem ze Złotowa. Faktycznie istnieje taka firma w Złotowie, jednakże wszyscy moim znajomi wyjeżdzający do Holandii, omijają tą firmę z daleka. Przynam szczerze, że nie wiedziałam dlaczego tak sie dzieje, ale teraz już rozumiem. Jeżeli chodzi o firmy mające oddziały w Złotowie to firma Marvel z siedzibą w Gliwicach jest na naszym terenie najpopularniejsza. Pozdrawiam. :D

She113
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 17, 2007 9:11 pm   hmmm

Witam.
Pracuję w Holandii przez P&E i znam wiele osób ze Złotowa :) ))) Chyba jednak ktoś jest zle doinformowany ;)
Pozdrawiam wszystkich gorąco .

Kamila80
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 17, 2007 9:38 pm   Re: hmmm

She113 napisał/a:
Witam.
Pracuję w Holandii przez P&E i znam wiele osób ze Złotowa :) ))) Chyba jednak ktoś jest zle doinformowany ;)
Pozdrawiam wszystkich gorąco .

Witam.
To, że znasz kogoś ze Złotowa nie świadczy o tym, że jestem żle poinformowana. Nie umiesz czytać???? Napisałam , że nikt z moich znajomych nie wyjechał z tą firma, a to pewna różnica.

She113
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Cze 17, 2007 9:58 pm   

ok., rzeczywiscie masz racje. Pozdrawiam i zycze miłego wieczoru.

martita
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Paź 01, 2007 7:09 pm   p&e

pracuje w tej firmie ponad 2 lata i nie narzekam ja naleze pod biuro w barendrechcie sa wyplacalni nie moge o nich zlego slowa powiedziec.jedni mowia tak inni tak puki sam nie pojedziesz nie przekonasz sie ale to tez jest kwestia pod jakie biuro bedziesz nalezal

Beny83 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 03, 2007 11:33 am   

ja mam jechać właśnie ze złotowa z tą firmą,
w exoticu czekam już 5miesięcy na ofertę pracy i nic, a siedzieć w domu bezczynnie nie mam zamiaru

donki 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Sty 27, 2008 10:07 pm   

ta firma ze złotowa jest bo bani 2 głąbów siedzi w biurze i nic nie wiedzą szkoda gadać :088:

ASZKA834 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sty 30, 2008 11:56 am   

:029: Ta firma to porazka.w grudniu sie stamtad wynieslismy..bo od stycznia podniesli oplaty za mieszkanie(wszystkie kwoty w euro) , z 42 do 55, ubezpieczenie z 15 na 25, obnizyli stawke z <netto>6,5 na 6,35..jednak w efekcie wychodzi mniej..po odliczeniu tych oplat..zarobisz tygodniowo ok 100-150 , jezeli wogole pojdziesz do pracy bo ten wafel od planowania nie ma jej dla ciebie, ale tez sprowadza nowych ludzi zeby siedzieli..nastepna kwestia kasy nie ma na czas, w biurze nic sie nie dowiesz..zycie bo tzw, przytulki na zadupiach..napatrzylam sie i szczerze powiem ze lepiej poczekac do wiosny..bo jedyna prace jaka moga teraz zaproponowac takim niewiedzacym to na chlodniach, badz przy miesie..nie chodzi mi by odstraszyc od wyjazdow, lecz o to by zrobic to z glowa..zrob sobie uprawnienia na jakis sprzet a potem szukaj pracy..z zawodem bo cie zgnoja na dziendobry.milego dnia

nati21 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 03, 2008 3:19 pm   pe to sciema

wlasnie wrocilam z holandii, pracowalam dla p&e 7tygodni. 3 tygodnie bylam przez biuro w reek, pozniej przez barendrecht. fakt jest taki ze w barendrecht mozna zalatwic duzo rzeczy m.in klucze zaliczke wydruki (podstawy), gdzie w reeku byl problem ze wszystkim. z reeku przeniesli sie do hertegenbosch wiec dopiero do kitu. pe niejest dobra agencja , traktuja nas polakow jak bialych murzynow lub nawet gorzej. teraz weszly miesieczne wyplaty wiec dodatkowy problem. 4 tyg dostaje sie po 125e zaliczki przy przepracowanych 5 dniach, po 6tyg reszte. smiechu warte.dopiero beda krecic walki.duzo moglabym pisac ale na sama mysl trace cierpliwosc.

ASZKA834 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 03, 2008 10:13 pm   

nic dodac nic ujac..jezeli nikt faktycznie nie ma gdzie i jak..to mozna przez te biuro.ale trzeba miec duzo cierpliwosci i tak w efekcie zostana poszarpane nerwy.. :032:

Odpowiedz do tematu