"zle" dzielnice Hagi |
Autor |
Wiadomość |
AnnaW
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 22 Paź 2006 Posty: 551 Skąd: Delft
|
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 6:54 pm "zle" dzielnice Hagi
|
|
|
Potrzebuje informacji od mieszkancow Hagi.
Chcialabym wiedziec w jakich rejonach fajnie mieszkac (Bezuidenhout), a w ktorych lepiej nie (np.Moerwijk)...szkam dzielnic, ktore zamieszkuja prawdziwi Holendrzy...
jaka dzielnica jest Valkenboskwartier i Zuiderpark...kto moze mi pomoc i wymienic kilka fajnych dzielnic gdzie milo sie mieszka??
Dzieki! |
Ostatnio zmieniony przez AnnaW Pon Sty 21, 2008 6:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 5:51 pm Re: "zle" dzielnice Hagi
|
|
|
AnnaW napisał/a: | jaka dzielnica jest Valkenboskwartier i Zuiderpark...kto moze mi pomoc i wymienic kilka fajnych dzielnic gdzie milo sie mieszka?? |
Valkenboskwartier - moim zdaniem jest do dobra dzielnica...
Zuiderpark - zalezy jaka czesc... tutaj musialabys podac ulice... wtedy moge cos wiecej powiedziec
gdzie milo sie mieszka?? Vogelwijk, Bomen en Bloemenbuurd, Vruchtenbuurt, Loosduinen, Mariahoeve, Bezuiderhout, Leyenburg (zalezy jaka czesc), Waldeck, Kijkduin, Oostduinen i wiele innych...
osobiscie nie polecam: Transvaal, Schilderswijk, Stationsbuurt, Groenten en fruit, Moerwijk, Spoorwijk, Laakkwartier... |
|
|
|
|
AnnaW
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 6:22 pm
|
|
|
Dziekuje bardzo Bardzo mi pomoglas |
Ostatnio zmieniony przez AnnaW Wto Sty 22, 2008 6:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
tomekjk
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 8:53 pm
|
|
|
wg. mnie bardzo dobrze i bezpiecznie mieszka sie oglnie w Scheveningen.. szczegolnie Statenkwartier - jej mniej turystycznej czesci jednoczesnie blisko morza i niedaleko centrum |
|
|
|
|
szeda
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Wto Sty 22, 2008 9:50 pm
|
|
|
moze i dobrze ale strasznie ciasno, korytarzyk 80 cm i drabina na gore, balkony 'od podworka' jeden na drugim, patrzysz jak sasiad obcina sobie paznokcie, albo jaka czyta gazete, to jest stare zwarte budownictwo, no i fatalna ma akustyke - czyli wszystko slychac
dobrze sie mieszka tez w Rustenburg-Oostbroek (czesc pln-zach) ten rejon przylegajacy to Valkenboskwatier, Leyenburg jest w porzadku (w koncu nie narzekam na sasiadow), najgorzej bylo na Laakkvartier - nie polecam - nie dosc ze siedzimy sobie na glowach - zawsze w weekend jakas polska impreza nieraz do rana - to zamieszkuje tam sporo glosnych autochtonow majacych czesto konflikt z prawem (moje polroczne obserwacje, ale duzo by gadac) |
|
|
|
|
AnnaW
|
Wysłany: Śro Sty 23, 2008 7:14 am
|
|
|
Scheveningej to troche za daleko, mysle bardziej o Bezuidenhout, Merlot, Mariahove..
dziekuje za wszystkie odpwiedzi |
|
|
|
|
kapitanklos
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 6:34 am
|
|
|
Oj, na Marlot to chyba cie nie stac, obawiam sie....
Pozdro,
Krzysiek |
_________________ May those who love us - love us.
And for those who don't love us may God trun their hearts to love us.
And if the God can't turn their hearts, let God turn their ankles so we can recoginize them by limping.
by. Paulie Chopra |
|
|
|
|
aurynka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 10:28 am
|
|
|
Ja mieszkam w Zeehelden niedaleko Trybunału i jest naprawdę super. Bardzo spokojna i sympatyczna dzielnica Blisko zarówno do centrum, jak i do morza. |
|
|
|
|
bulldozerh
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 10:37 am
|
|
|
No i w Hadze na pewno nie polecam okolic bazaru tureckiego czyli między innymi Hobbemastraat, Hoefkade - 99,9% ludzi to turki. |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 425 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 3:23 pm
|
|
|
kapitanklos napisał/a: | Oj, na Marlot to chyba cie nie stac, obawiam sie....
|
A skad wiesz?
AnnaW napisał/a: | Scheveningej to troche za daleko, mysle bardziej o Bezuidenhout, Merlot, Mariahove..
dziekuje za wszystkie odpwiedzi |
Bezuidenhout baaardzo spokojna okolica, Mariahove(pogranicze) rowniez... |
|
|
|
|
AnnaW
|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 9:59 pm
|
|
|
Bezuidenhout i Mariahoeve to dla mnie najatrakcyjniejsze dzielnice, ale ja wciaz narazie zostaje w Delft...nie moge sie pozegnac z tym miastem jakos |
|
|
|
|
szeda
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2008 12:59 pm
|
|
|
Anno chcesz sie zamienic? nawet nie wiesz jak bardzo chcialabym mieszkac w Delft |
|
|
|
|
AnnaW
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2008 5:34 pm
|
|
|
nie za bardzo chce sie zamienic wlasnie, ale w Hadze sa tansze mieszkania niz tu i blizej do pracy mialabym i tak mysle sobie, ze jezeli kiedykolwiek wyprowadze sie z Delft to i tak chce tylko na jakis czas a mysle ze zawsze powroce wlasnie do Delft
Czemu w takim razie nie szukasz mieszkania w Delft, Szeda? |
|
|
|
|
szeda
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2008 9:12 pm
|
|
|
nie nie szukam mieszkania NA SZCZESCIE to mi odpowiada
ale Delft jest dla mnie magiczny - ale to temat na innego posta |
|
|
|
|
faful
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 06, 2008 9:19 pm
|
|
|
Ojj moje pierwsze miasteczko w Holandii gdzie mieszkałam to Delft i podzielam powyższe wypowiedzi-magiczne miasto..Teraz mieszkam w Hadze, chociaż bardzo bym chciała aby to był Delft, ale ciężko znaleźć tam mieszkanko...Niestety..Ale ciągle szukam:) |
_________________ madziulka_ |
|
|
|
|
|