Nowa piosenka na karnawal o Chince Czikulince... |
Autor |
Wiadomość |
Lutek
Gaduła
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 12:22 pm
|
|
|
baba napisał/a: | Czlowiek ktory nazywa sie Polakiem i patriota nie dezerteruje z kraju...!!!
... |
Dezercja (łac. desertio (opuszczenie), ang. desertion, fr. désertion, niem. Fahnenflucht, szw. desertering) jest podlegającym karze przestępstwem, samowolnym uchyleniem się od obowiązków wojskowych w czasie wojny lub pokoju. Żołnierz taki jest zwany dezerterem. Występek jest tak dawny jak armie świata, był znany w starożytnej Grecji i Rzymie. Do XIX wieku dezercja była z reguły karana śmiercią, w tym stuleciu wprowadzono w wojskowych kodeksach karnych rozróżnienie między dezercją a samowolnym oddaleniem się od oddziału, co utrzymało się do dziś.
Patriotyzm (łac. patria = ojczyzna, gr. patris) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia dla niej ofiar. To stawianie dobra ojczyzny ponad własne. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobiste, a często także gotowością do poświęcenia własnego zdrowia lub życia. Patriotyzm to również umiłowanie i pielęgnowanie narodowej tradycji, kultury czy języka.
Patriota na co dzień dba o pomyślność i dobre imię swojego kraju i narodu. Dba o symbole narodowe takie jak flaga, godło i hymn swojej ojczyzny. Nie pozwala na obrazę swego kraju. Ma wysoko rozwinięte poczucie dumy i godności narodowej zarazem jest daleki od nacjonalistycznej megalomanii. Nie wstydzi się bycia obywatelem swojej ojczyzny i przynależności do swego narodu. Gdy potrzeba manifestuje swoje przywiązanie do ojczystej kultury, języka, tradycji.
zrodlo wikipedia
Polakiem jestem nie z nazwy ale z racji urodzenia i obywatelstwa. Patriota nigdy sie nie nazywalem .
"Patriota nie wstydzi się bycia obywatelem swojej ojczyzny i przynależności do swego narodu. Gdy potrzeba manifestuje swoje przywiązanie do ojczystej kultury, języka, tradycji."!!! wiec Ty na pewno nie jestes patriota czego wspolczuje bo tez nie mozesz byc patriota Holandii wiec jestes nikim . |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 1:44 pm
|
|
|
Cytat: | Niestety niektorzy wyjezdzajac z PL juz zapomnieli jak im siano z butow wychodzilo a teraz czuja sie Holenderkami (baba jaga, agata, gohna) wiec mysla ze rozum pozjadaly. Ten temat to typowa prowokacja zakompleksionej pseudo .... | szanowny inzynierze z Koziej...nie wyszlo ci w Holandii?... to teraz byle pretekst dobry jest by innych krytykowac i obrazac, w ten sposob pokazujesz... ze burakiem jestes bez polotu... zerknij sam w swoje kamasze...bo sloma ci z nich wystaje... |
|
|
|
|
Lutek
Gaduła
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 2:20 pm
|
|
|
droga gochno H.
Ja w przeciwienstwie do Ciebie nie wstydze sie swoich korzeni (kraj) i staram sie zrozumiec ludzi czemu wyjezdzaja z PL. To, ze mi sie powiodlo za granica nie znaczy ze juz moge smiac sie z innych. Moglem prowadzic spokojne zycie w NL ale zdecydowalem sie na inny kraj. Twoje, baby jagi i agatki wypowiedzi nasaczone sa antypolskoscia. Nie rozumiem czemu tak chetnie udzielacie sie na forum skoro tak bardzo czujecie sie Holenderkami? Niby chcecie podyskutowac, pomoc a tak naprawde wylapujecie z kazdej dyskusji wypowiedzi nieprzychylne Holandii i robicie prowokacje. |
|
|
|
|
baba jaga
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 466 Skąd: Z klanu Nosferatu
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 3:02 pm
|
|
|
A....skoro ja zapomniec ze ja z Polska i jezyk tez malo mowic...i byc juz ta pseudo Holenderka to co znaczy ta Chinka Czikulinka ...slowo Czikulinka....nie moge wytlumaczyc tej piosenki swoim znajomym Holendrom ??? |
|
|
|
|
ajax4ever
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 3:09 pm
|
|
|
baba jaga napisał/a: | A....skoro ja zapomniec ze ja z Polska i jezyk tez malo mowic...i byc juz ta pseudo Holenderka to co znaczy ta Chinka Czikulinka ...slowo Czikulinka....nie moge wytlumaczyc tej piosenki swoim znajomym Holendrom ??? |
http://rozmowy.onet.pl/ar...232016&OS=77948
Tu znajdziesz swoją odpowiedz...
P.S. Co za beznadziejny duet. |
Ostatnio zmieniony przez ajax4ever Wto Sty 29, 2008 3:11 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 6:34 pm
|
|
|
Cytat: | Ja w przeciwienstwie do Ciebie nie wstydze sie swoich korzeni | Znajdz mi prosze ,choc jeden post w ktorym pisze ze wstydze sie swojego kraju i tego ze jestem Polka, jesli czegokolwiek sie wstydze.... to zachowan (tutaj) niektorych naszych rodakow Cytat: | Twoje, baby jagi i agatki wypowiedzi nasaczone sa antypolskoscia. | post zdaje sie skierowales do mnie.....a jesli chodzi o ta druga czesc wypowiedzi...no coz, wszystko wskazuje na to , ze juz mnie osadziles.... wiec....co bym tu nie napisala dyskusja jak widac nie bedzie miala sensu.Pozdrawiam |
|
|
|
|
baba jaga
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 03 Gru 2007 Posty: 466 Skąd: Z klanu Nosferatu
|
Wysłany: Śro Sty 30, 2008 10:29 am
|
|
|
Cytat: | Jak dla mnie zaczyna to być już śmieszne teraz każdy jak znajdzie jakąś piosenkę w internecie o innej narodowości(karnawałową) to będzie zakładał temat na forum aby podjudzić innych użytkowników do ostrej wymiany zdań
|
Blednie interpretacja, bo nie pruboje prowokowac ale pokazac ze my tez potrafimy sie z kogos/innych nacji nasmiewac, i skoro na to sobie pozwalamy pozwolmy tez i o nas sie posmiac. A wszystko zaczelo sie od piosenki karnawalowej o Polakach...brrr jak juz wspominam to mi sie zimno robi...
A piosenka karnawalowa o Turkach moze byc malym przykladem dla innych...
Nie wszystko kreci sie na tym forum kolo prowokacji,starej polonii,pseudo holendrow,anty polakow... i nie wiem co jeszcze.To tylko bledne interpretacje.
A ja pozdrawiam...i wsio. |
Ostatnio zmieniony przez baba jaga Śro Sty 30, 2008 10:44 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
sushi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 12:51 pm
|
|
|
Pan Diabel napisał/a: | Nadal zachodze w glowe skad tyle podniety jarmarcznymi piosenkami w stylu Kapeli Podworkowej Stasia Wielanka.
Rozumiem zagorzale dysputy na temat nowej plyty Autechre czy zblizajacego sie splitu braci Cavalera.
Tego jednakze zrozumiec nie moge. Nie interesuje sie badziewiasta muzyka, tak samo jak nie podniecaja mnie brzydkie dziewczyny z wasem i wrona pod pacha.
Pokaz lepiej jakas fotke topless to podebatujemy czy to model "uszy jamnika" czy moze "kamienie w skarpetach", zamiast wklejac glupie i nawet nie smieszne klipy, po obejrzeniu ktorych mam wrazenie, ze jestes tandetna jak posel Palikot. |
06.03.07.Autechre (live)@melkweg Amsterdam |
|
|
|
|
Pan Diabel
Poczatkujacy Fashe Romantyk
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 4:58 pm
|
|
|
Wiem wiem. Mam ten luksus ze na wszystkie imprezy do Melkweg mam wstep wolny (i przez to zapewniony) i od paru dni zyje ta wiadomoscia. Oprocz tego gra SND i Gescom, tylko nie wiadomo jeszcze w jakim skladzie. Tak czy inaczej bedzie wybornie. |
|
|
|
|
|