ORTODONTA |
Autor |
Wiadomość |
AgnieszkaR
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lut 28, 2008 12:05 pm ORTODONTA
|
|
|
mam zalozony w Polsce aparat na zeby .W wakacje jade do Holandi na dłuzej i nie chce sciagac aparatu który przygotowuje mniedo operacji.Ile kosztuje ortodonta w holandi i czy w ogóle moge kontynuowac leczenie u innego lekarza niz zakładalm aparat.Szukam ortodonty w hadze najlepiej zeby choc troche mówił po polsku ) |
|
|
|
|
izaroz79
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 12, 2008 3:29 pm
|
|
|
leczenie ortodontyczne w Holandii jest bardzo drogie, jesli cie na to stac to nie ma problemu ale jesli nie, bedziesz musiala raz miesiacu jechac do Polski.
Ja juz jestem w Holandii, mysle o aparacie i o operacji... Mimo ubezpieczenia, nie stac mnie na leczenie w krainie tulipanow. Chetnie bym z toba popisala. interesuje mnie ten temat. to moj email [email protected]
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
ikke
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 31 Sty 2008 Posty: 116
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 5:09 pm
|
|
|
za pare tygodni bedzie polski ortodonta w rotterdamie i hadze |
|
|
|
|
gina1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 8:18 am
|
|
|
Ikke!
Piszesz, ze za pare tygodni bedzie ortodonta w hadze i rotterdamie, czy juz wiecej wiadomo na ten temat ????????? chodzi mi dokładnie kiedy ......czy naprawde za kllka tygodni czy za kilka miesiec????
dziekuje za odpowiedz!!
pozdrawiam!!
gina |
_________________ Grazyna dyrda |
|
|
|
|
ikke
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 31 Sty 2008 Posty: 116
|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 6:24 pm
|
|
|
wiem tyle samo, co i poprzednio ;] poniewaz holenderska biurokracja nam nie sprzyja, neistety nie moge podac dokladnej daty, sam ortodonta mowi, ze pare tygodsni, ja jednak, jezelimam byc szczera, liczylabym pare miesiecy.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
ALICE
Gaduła

Pomogła: 1 raz Wiek: 105 Dołączyła: 30 Mar 2008 Posty: 109 Skąd: Holandia
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 10:03 pm
|
|
|
Witam!Mój syn potrzebuje leczenia ortodontycznego.Chciałabym poznać więcej szczegółów na ten temat.Jakie są ceny?Jakie powinnam mieć ubezpieczenie,żeby ewentualnie liczyć na pokrycie kosztów przez ubezpieczalnię?Jeśli ktoś na forum miał założony aparat w Holandii to proszę o kontakt na priva. |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 5:48 pm
|
|
|
Ja tylko moge powiedziec ze slyszalam iz leczenie ortodontyczne jest duzo drozsze niz w Polsce. Wiec moze oplaca sie zalozyc aparat w Polce?
Srednio jeden luk w Polsce standardowy kosztuje ok 1600 zl
Pozdrawiam |
|
|
|
|
lumukanda
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 8:45 pm
|
|
|
gina1 napisał/a: | Ikke!
Piszesz, ze za pare tygodni bedzie ortodonta w hadze i rotterdamie, czy juz wiecej wiadomo na ten temat ????????? chodzi mi dokładnie kiedy ......czy naprawde za kllka tygodni czy za kilka miesiec????
dziekuje za odpowiedz!!
pozdrawiam!!
gina |
Czy juz otwarto ten gabinet ortodontyczny?????????????? |
_________________ Wstrzymaj oddech, zamknij oczy, uwolnij słowa... |
|
|
|
|
Davidson
Gaduła

|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 10:52 pm
|
|
|
chyba ze wezmies dodatkowa opcie na ubezpiecznie zdrowotne na zeby (aanvullende tandartspolis)
ale sprawdz bo polis sie rozni od ubezp.
pozdrawiam
Davidson |
|
|
|
|
justa_zab
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 8:10 pm aparat w usa
|
|
|
Wiem ze moze to nie jest do tego tematu ale kompletnie zadnej odpowiedzi nie mgoe znalezc na moje pytanie
Blagam pomozcie mi jesli ktos wie to prosze baaaaardzo o pomoc.
Zakladam aparat staly w polsce a mieszkam w usa.planuje przylot do polski tylko zeby zalozyc aparat (tu mnie na to nie stac). czy po powrocie bede sobie mogla ot tak zapisac sie do ortodonty na co miesieczne konsultacje mimo ze ten ortodonta nie zakladal mi aparatu?blagam... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 10:46 am
|
|
|
justa_zab, moze zadaj swoje pytanie na forum polsko-amerykanskim?
zazwyczaj jest tak ze ortodonta prowadzacym jest ten ktory zaklada aparat ...no ale zawsze przeciez lekarza mozna zmienic nie ma przymusu |
|
|
|
|
justa_zab
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 3:57 pm
|
|
|
nie moge takiego forum znalezc. dziekuje za "POMOC" i wyrozumialosc |
Ostatnio zmieniony przez justa_zab Wto Gru 30, 2008 3:58 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
serafin
Poczatkujacy
Pomógł: 1 raz Wiek: 64 Dołączył: 14 Sty 2009 Posty: 11 Skąd: ede
|
Wysłany: Śro Sty 14, 2009 2:57 pm Re: ORTODONTA
|
|
|
AgnieszkaR napisał/a: | mam zalozony w Polsce aparat na zeby .W wakacje jade do Holandi na dłuzej i nie chce sciagac aparatu który przygotowuje mniedo operacji.Ile kosztuje ortodonta w holandi i czy w ogóle moge kontynuowac leczenie u innego lekarza niz zakładalm aparat.Szukam ortodonty w hadze najlepiej zeby choc troche mówił po polsku ) |
mozesz sie leczyc u ortodonty w holandii ale jest to drogie.chyba ze masz wykupione ubezpieczenie w Holandii tak zwane anvullende verzekering.z reguly przy pakiecie trzecim albo czwartym nie ma zadnego problemu.jest tylko limit kwotowy do jakiej sumy sa pokrywane koszty leczenia
[ Dodano: Sro Sty 14, 2009 2:59 pm ]
Davidson napisał/a: | chyba ze wezmies dodatkowa opcie na ubezpiecznie zdrowotne na zeby (aanvullende tandartspolis)
ale sprawdz bo polis sie rozni od ubezp.
pozdrawiam
Davidson | leczenie ortodontyczne leci z anvullende ale nie dentystycznego!w tym sie mylisz niestety |
|
|
|
|
|