Otwarty przez: Renata_H Sob Mar 22, 2008 12:57 am |
Klasyfikacja Holendrow. |
Autor |
Wiadomość |
nelly
Super gaduła Pani Viking :)
|
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 9:24 am
|
|
|
mariodsl napisał/a: | Ja jeszcze sie nie spotkalem zeby mieli w domu wogole czajnik , heh
Jak raz poprosilem o herbate to wode mi gotowali w mikrofalowce |
Dziwne, bardzo dziwne. Moi maja 2 czajniki, jeden na palnik, jeden elektryczny. co do wody to PODgrzewaja herbate w mikrofalowce jak im wystygnie, bo lubia pic ciepla. |
_________________ Nell |
|
|
|
|
nelly
Super gaduła Pani Viking :)
|
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 9:27 am
|
|
|
Pyra napisał/a: | A my ostatnio smiejemy sie z tego, ze jak holender zaproponuje herbate a ktos odmowi to on sie bardzo dziwi i pyta ponownie, ale jesli chodzi o ciasteczko to pyta tylko raz |
Tutaj jest duzo racji. Ciasteczka zostawiaja wtedy na pozniej, jak ktos odmowi.
Niektorzy Holendrzy co wieczor wymyslaja jakiej obiady nie z tej ziemi - a to marokanski, a to tajski, a to z Zanzibaru Nakladaja na talerz i nie wypada poprosic o wiecej, bo to w zlym guscie. Coz, w Polsce jadlam o polowe wiecej niz tutaj i to zaczyna byc widoczne. Jedno ciasteczko do kawy (kawa na pol kubka), 2 glebokie lyzki ryzu na obiad z jakims sosem niewiadomo skad - wazne, zeby obco brzmiala nazwa. Za to jedza tony czipsow, orzeszkow i podobnych rzeczy, ktore syca tylko na krotko, zamiast jesc porzadne obiady. I nie mozna ich zmienic. Polak to Polak, Holender to Holender. |
_________________ Nell |
|
|
|
|
malgosiaxx
Gaduła
|
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 11:28 am
|
|
|
Jak juz o ciasteczkach...to bylo juz dawno,syn mial 2 lub 3 latka.Przyszlam po niego do opiekunki.Zaczela mi opowiadac,ze moj synek sie na nia obrazil.Wzial ciasteczko ze stolu a ona kazala mu je odlozyc.Wzruszylam ramionami i zapytalam"to czemu trzymasz je na stole?Ogromnie zdziwiona stwierdzila"ale przeciez on juz jedno dostal!"
Kiedys zabralismy do Polski rodzine meza.Poszlismy w odwiedziny do mojego brata.Na stole lezaly czekoladki,wiec moje dziecko poczestowalo sie,za co od szwagra Holendra dostalo po lapie Musialam wytlumaczyc,ze jesli jest cos na stole to po to,zeby sie poczestowac |
|
|
|
|
MARDOFEL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 11:12 am
|
|
|
Ja mam nietypowe spostrzezenia, dzieki stronie www.partyflock.nl
gabber - Ta Holenderska subkultura wsrod mlodziezy , tak sie rozpowszechnila, ale tez niektorzy z tej subkultury maja poglady rasistowskie, do takiego stopnia doszlo ze w szkolach gdzies zaczeli wprowadzac zakazy noszenia firmy LONSDALE , dlatego ze duzo Gabbers sie wlasnie w takie rzeczy ubera (zwlaszcza ci ktorzy bardziej maja styl jak skinhead , i maja rasistowskie poglady)
NARKOTYKI - kazdy kto nie jest zainteresowany , mysli ze Holandia to kraj pelny narkotykow , ze jest tam duzo cpunow, a naprawde statystyki uzywania ciezkich narkotykow jak heroina czy kokaina sa bardzo malutkie , a marihlana ze jest legalna i tak USA wypada jako numero uno wedlug spozytku narkotykow(czy mietkich czy twadych) . A wiadomo ze tam za narkotyki sie idzie do wiezienia , naprawde prawaa sa bardzo srogie w porownaniu do 'liberalnej ' europy. |
|
|
|
|
claudia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 11:30 am
|
|
|
Magda S. napisał/a: | Holender Flegmatyk, Holender Nerwus, Holender Spioch O czym ty, dziewczyno, mowisz???
To chyba najglupszy post jaki do tej chwili przeczytalam.
Czy ty uwaszasz, ze ja ci uwierze, ze dostalas w szkole zadanie, zeby skwalifikowac Holendrow? W kraju gdzie ludzie dumni sa z tego, ze kazdy moze byc kim chce i zyc jak chce? Sorry, ale cos mi tu smierdzi.
Jesli chcesz ''rozszerzyc swoj sposob myslenia'' to obserwuj ludzi sama, poznawaj ich i wyrabiaj wlasne zdanie, a nie pytasz o to innych!
A co do mojej opinii o Holendrach: sa tacy sami jak Polacy. I u jednych i u drugich mozna sie natknac na nadzwyczajna glupote... |
Swieta prawda!
[ Dodano: Pią Mar 21, 2008 11:34 am ]
nelly napisał/a: | mariodsl napisał/a: | Ja jeszcze sie nie spotkalem zeby mieli w domu wogole czajnik , heh
Jak raz poprosilem o herbate to wode mi gotowali w mikrofalowce |
Dziwne, bardzo dziwne. Moi maja 2 czajniki, jeden na palnik, jeden elektryczny. co do wody to PODgrzewaja herbate w mikrofalowce jak im wystygnie, bo lubia pic ciepla. |
Czajniki to prymityw!! A wogole to wy jestescie nienormalni i bezczelni, tak o Holendrach mowic...
spojrzcie na Polskie obyczaje...jedza duzo pierogow i innych macznych potraw...dlatego maja okragle glowy hihi
............. |
|
|
|
|
marta81
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 12 Lut 2007 Posty: 67 Skąd: Delft
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 12:28 pm
|
|
|
A Ty Klaudio, spojrz na to co piszesz, zanim sie wypowiesz na dany temat. Rzadko reaguje, ale wydaje mi sie, ze obrazanie ludzi, ktorzy wypowiedzieli sie "nie tak jak Ty bys chciala i jak sadzisz" nie jest na miejscu. Sprawdz sobie co znaczy termin " nienormalni"- z wykladow z psychologii pamietam, ze odchodzi sie od jego stosowania( a jakie ma znaczenie wiesz?), no chyba ze to slownictwo rodem z podstawowki.
Piszesz- jak smiecie obrazac tak Holendrow? A jak Ty smiesz obrazac tak Polakow?
Jestem Polka, jestem z Holendrem i uwazam, ze generalizacja jest zbedna. Znam wspanialych Polakow i Holendrow, jak i takich( z obywu nacji) za ktorymi nie przepadam.
Ksztaltowanie swojej opinii na postawie okraglego ksztaltu glowy(bardzo ciekawe, zreszta:))i uzywanie takiego a nie innego slownictwa i co najwazniejsze dzielenie sie tym na forum, nie rozwija w znaczacy sposob dyskusji.
Pozdrawiam i Smacznego Jaja:) |
|
|
|
|
Renata_H
PRZYJACIEL FORUM

Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 425 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 1:00 am
|
|
|
I bardzo ladnie wszystkich prosze by zamiast sobie wydrapywac oczka znow wrocic do klasyfikowania holendrow |
|
|
|
|
GWEN
Poczatkujacy NIEPOWTARZALNA
Wiek: 48 Dołączyła: 16 Mar 2008 Posty: 18 Skąd: AMSTERDAM
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 4:16 pm
|
|
|
Nie Sadz, a Nie Bedziesz Sadzony!!!Bo Wy,a My-jako Narod,tak a nie inaczej wypowiadamy sie o Holendrach,ale pomysleliscie tez czasem,ze AKCJA rodzi REAKCJE??? Ze holendrzy sa tez nie najlepiej do nas nastawieni.Oni tez wiedza,jak My o nich Myslimy.Ale kochani,niemozemy cale zycie patrzec,na bledy,bo ktorz jest bezbledny.Musimy sie starac poprostu czasem parzyc przez palce,niestety.A w ogole sa przeciez Ludzie i Ludziska.Jedno chce tu powiedziec :Zyj i Daj Zyc Innym!!!Powodzenia i Sily zycze swoim Rodakom na Obczyznie.GWEN. |
_________________ "OCZY SA ZWIERCIADLEM DUSZY" JAKIES PYTANIA??? |
Ostatnio zmieniony przez GWEN Sob Mar 22, 2008 4:17 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|