Pociagiem do Poznania? |
Autor |
Wiadomość |
sivom
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 17 Lut 2008 Posty: 73 Skąd: Emmen
|
Wysłany: Śro Kwi 09, 2008 9:24 pm Pociagiem do Poznania?
|
|
|
Szanowni Panstwo!
Chcialabym jechac pociagiem do poznania, najlepiej w nocy i w wagonie sypialnym
Moj synek (3,5 roku) + moj pies (duzyy) no i Ja
Czy ktos orientuje sie ile moze kosztowac bilet powiedzmy z utrechtu i gdzie moglabym takowy zakupic.
Slyszalam plotki o 29 euro za osobe w jedna strone, w jakims kosciele dzwoni ale nie dokladnie wiem w jakim
Jesli znacie jakies stronki + jakies rady prosze napiszcie! |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Kwi 09, 2008 10:02 pm
|
|
|
zerknij tu http://pkp.pl/ ale bilet na pociag jest chyba drozszy niz podalas... |
|
|
|
|
agnieszka01
Nieśmiały użytkownik agnieszka01
|
Wysłany: Śro Kwi 09, 2008 11:02 pm
|
|
|
witam, aktualnych cen biletow nie znam, ale pamietam, ze jak jezdzilam do Poznania pociagiem, to zawsze z Niemiec, z Osnabruck. Z Emmen do Osnabrueck jest ok. 120 km (najlepiej, zeby ktos Ciebie tam dowiozl samochodem, jesli to mozliwe) i jedziesz chyba 3 godziny do Berlina, a tam sie przesiadasz na IC i po nastepnych 3 godzinach jestes juz w Poznaniu. Polaczen tez sie kilka w ciagu dnia, wiec mozna sobie jakies fajne wybrac. Nie wiem jak jest z nocnymi..... |
_________________ agnieszka01 |
|
|
|
|
zbyszeksittard
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 3:07 am Czesc..
|
|
|
Słuchaj ja czasem mykam tym pociagiem..wszystkie niezbedne informacje łacznie z kosztami i trasa przejazdu znajdzesz na www.intercity.pl pozdrawiam:) |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 9:11 am
|
|
|
agnieszka... od jak sie nie myle listopada... jezdza bezposrednie pociagi z Amsterdamu do Warszawy... pociag ten jedzie przez miedzy innymi Utrecht i Poznan... wiec nie ma juz potrzeby jechac do Niemiec... |
|
|
|
|
thomas
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 19 Lis 2007 Posty: 70 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 9:12 am
|
|
|
a ile kosztuje ta przyjemnosc do wawy ? |
_________________ Najwieksze slabosci czlowieka:
watpliwosc i poczucie nizszosci. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 9:24 am
|
|
|
a ceny sa rozne... zaley od tego ile czasu przed wyjazdem kupisz... i jakie siedzienie/spanie chcesz...
Vanaf 3 maanden voor vertrek kunt u boeken, en zijn de goedkoopste tickets beschikbaar. Vanaf 29 euro, enkele reis in een zitrijtuig, of vanaf 49 euro, enkele reis, in een zespersoons-ligrijtuig en 59 euro in een vierpersoons-ligrijtuig. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 9:29 am
|
|
|
tutaj rozklad pociagu EuroNight... |
|
|
|
|
agnieszka01
Nieśmiały użytkownik agnieszka01
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 2:38 pm
|
|
|
Duuvelke, fajnie, ze jest bezposrednie polaczenie, ale jak ktos mieszka w Drenthe, to blizej ma np. do Osnabruck (z Emmen np. do Osnabrueck jest 120 km) niz do Utrechtu (no chyba, ze sie myle). Poza tym polaczenia miedzy Niemcami, a Polska sa tansze niz polaczenia z Holandii do Polski. No, tyle, ze ta przesiadka, ale ja zawsze mialam pociag do Poznania z tego samego peronu. |
_________________ agnieszka01 |
|
|
|
|
sivom
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 17 Lut 2008 Posty: 73 Skąd: Emmen
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 3:15 pm
|
|
|
Dziekuje za pomoc juz sobie znalazlam gdzie i jak musze wsiasc.
Ja niestety nie moge sie przesiadac poniewaz jestem juz w 7 miesiacu ciazy i szukanie w nocy peronu z pol spiacym 4latkiem i wielkim psem byloby dla mnie nie lada wyzwaniem, wie wsiadam w utrechcie okolo 20 i o 7 rano jestem w domu! |
|
|
|
|
linkus
Poczatkujacy linkus
|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 7:49 pm
|
|
|
mozna tez skorzystac ze strony:
http://www.bahn.de
Z tego co widze jest z Utrechtu Intercity np. o 7:20.
Mozna dojechac w ok 10 - 11 godzin , z 2 presiadkami.
Do Berlina mozesz jechac IC ,ICE - polecam!!
Super komfort , klimatyzacja itp , pociag doslownie PLYNIE z predkoscia do 200 km/h
Warto choc raz sprobowac zeby zobaczyc i poczuc jaka jest roznica pomiedzy niemiecka koleja a polska haha |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 11:17 pm
|
|
|
agnieszka01 napisał/a: | Duuvelke, fajnie, ze jest bezposrednie polaczenie, ale jak ktos mieszka w Drenthe, to blizej ma np. do Osnabruck (z Emmen np. do Osnabrueck jest 120 km) niz do Utrechtu (no chyba, ze sie myle). Poza tym polaczenia miedzy Niemcami, a Polska sa tansze niz polaczenia z Holandii do Polski. No, tyle, ze ta przesiadka, ale ja zawsze mialam pociag do Poznania z tego samego peronu. |
ok... tego nie bralam pod uwage... faktycznie tobie jest blizej dojechac do Osnabruck...
odnosnie cen biletow... w nl mozna przeciez dostac znizki podrozojac w 2... lub inne znizki... no i oczywiscie odleglosc ma wplyw na cene biletu... |
|
|
|
|
nastika
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 6:00 pm
|
|
|
ja ostatnio jak kupowalam bilet z dnia na dzien zaplacilam 120e z Amsterdamu do Poznania klasa 2 |
|
|
|
|
nelly
Super gaduła Pani Viking :)
|
Wysłany: Śro Maj 07, 2008 7:18 pm
|
|
|
Duuvelke napisał/a: | agnieszka... od jak sie nie myle listopada... jezdza bezposrednie pociagi z Amsterdamu do Warszawy... pociag ten jedzie przez miedzy innymi Utrecht i Poznan... wiec nie ma juz potrzeby jechac do Niemiec... |
Probowalam znalezc cene na Utrech-Poznan nocny na intercity.pl ale pole jest puste Wiem tylko, ze to jest PKP Intercity Jan Kiepura i ze kursuje codziennie.
[ Dodano: Sro Maj 07, 2008 7:19 pm ]
Duuvelke napisał/a: | tutaj rozklad pociagu EuroNight... |
Jak dla mnie to nic na tej stronie nie dziala ciagle "not found" obojetnie co sie wybierze. |
_________________ Nell |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

|
Wysłany: Śro Maj 07, 2008 10:45 pm
|
|
|
nelly napisał/a: | Probowalam znalezc cene na Utrech-Poznan nocny na intercity.pl ale pole jest puste |
zeby dowiedziec sie ceny... trzeba zadzwonic do ns... w necie nie ma podanych cen... ja bynajmniej ich nie znalazlam...
nelly napisał/a: | Jak dla mnie to nic na tej stronie nie dziala ciagle "not found" obojetnie co sie wybierze. |
nie wiem czemu tak ci wyskakuje... ja znalazlam... zaraz poszukam i podam ci linka... |
|
|
|
|
|