Otwarty przez: Administrator2 Nie Mar 21, 2010 12:17 am |
Uwaga PRZEKRET! |
Autor |
Wiadomość |
krzych62
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 9:06 pm Uwaga PRZEKRET!
|
|
|
Czy ktos rozliczal podatek w Holtax Anita i Tomasz Ostrowski. Pieniadze poszly na inne konto. Slyszales o podobnych przypadkach? |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Sob Kwi 26, 2008 9:14 pm przekręt
|
|
|
Dlatego najlepiej (najbezpieczniej) rozliczać się przez holenderskie biura.Niewiele drożej,ale z fakturą i dokumentem rozliczenia. Ja płaciłem 35 eu.a przez rodaków (sorry jeśli kogoś uraziłem) strach. |
|
|
|
|
pawel1979
Mega gaduła
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 7:12 am
|
|
|
krzych62 napisał/a: | Pieniadze poszly na inne konto. Slyszales o podobnych przypadkach? |
a może tak z nimi ustaliłeś, że pieniądze przyjdą na ich konto odtrącą swoją prowizje a resztę Ci odeślą? Tak robi wiele firm zajmujących sie rozliczaniem podatków.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
ohmin
Gaduła
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 128 Skąd: Sucha Beskidzka
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 7:41 am
|
|
|
pawel1979 napisał/a: | krzych62 napisał/a: | Pieniadze poszly na inne konto. Slyszales o podobnych przypadkach? |
a może tak z nimi ustaliłeś, że pieniądze przyjdą na ich konto odtrącą swoją prowizje a resztę Ci odeślą? Tak robi wiele firm zajmujących sie rozliczaniem podatków.
Pozdrawiam |
Ja gdy rozmawiałem z gościem w sprawie rozliczenia, mówił mi o takiej możliwości, że najpierw na ich konto, a po odtrąceniu prześlą na moje |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 7:47 am
|
|
|
Ale to jest nieuczciwe- placisz firmie za rozliczenie ich stawke a twoje pieniadze powinny isc na twoje konto- co to za dziwne praktyki- bynajmniej dla mnie- |
_________________ Bo w miłości silni
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 8:03 am
|
|
|
agata napisał/a: | Ale to jest nieuczciwe- placisz firmie za rozliczenie ich stawke a twoje pieniadze powinny isc na twoje konto- co to za dziwne praktyki- bynajmniej dla mnie- |
Tez pierwszy raz sie spotykam z czyms takim.A jaka mam gwarancje,ze odzyskam pieniadze?Potem niech sie okaze,ze firma rozwiazana i szukaj wiatru w polu...
A czy ta firma tak w ogole dziala legalnie? |
|
|
|
|
elzunia
Gaduła
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 8:05 am
|
|
|
Nie wiem czy holenderski ekonomista jest wiele drozszy od polskiego. Mnie rozliczyli z 3 lat, napisali 1 podanie o umozenie podatku na kwote laczna prawie 5 tys euro i w piatek dostalam fakture za ich prace -100 euro. z tego 80 za 3 rozliczenia roczne i 20 za to wlasnie podanie. Wszystko dobrze sie skonczylo bo podatek w koncu dal mi swiety spokoj...wiec sie oplaca wynajac firme holenderska i sie nie boisz,ze cos "nawywijaja". Pozdrawiam
Ps. osobny list przyszedl z informacja czy pobieram roznego rodzaju dodatki-jezeli nie mam sie z nimi skontaktowac i oni wystapia o nie sami do "blastingu" |
|
|
|
|
ohmin
Gaduła
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 128 Skąd: Sucha Beskidzka
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 8:15 am
|
|
|
...i dlatego ja sie jeszcze nie rozliczyłem... |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 9:03 am
|
|
|
no niestety po raz kolejny okazuje sie ze >> POLAK POTRAFI<< az wstyd to mowic- ale dlaczego tak wielu naszych rodakow probuje dorabiac sie na nieznajomosci jezyka, przepisow innych rodakow. ? Od paru lat mieszka w Holandii i to co sie slyszy o wykorzystywaniu w przerozny sposob Polakow przez Polakow -jest zeby nie uzywac wulgaryzmow -przerazajace. Jak mozna podac inne konto na rozliczeniu niz osoby rozliczajacej sie!!!! |
mamy siebie nawzajem! |
|
|
|
|
krzych62
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 1:19 pm
|
|
|
Znalazlem ich ogloszenie w "Niedzieli" ale niestety nie bylem zbyt ostrozny i nie sprawdzilem ich wiarygodnosci. I po raz kolejny mamy przyklad polskiej przdsiebiorczosci. NIe oczekuje porad tylko informacji czy jeszcze ktos sie z nimi spotkal lub ich zna.Jak sie do nich dobrac , napewno nie bedzie to jedyny przypadek trzeba zawiazac koalicje i podjac powazne kroki.prawo w Holandii jest bardzo skuteczne na szczescie to nie Polska wiec jestem optymista. |
|
|
|
|
hanys
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 2:01 pm
|
|
|
krzych62 napisz domnie na gg. 6309268 |
_________________ "Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 3:09 pm prekręt
|
|
|
Myśle,że pieniędzy nie stracisz,musisz szybko powiadomić urząd skarbowy o właściwym numerze konta.Ja na twoim miejscu powiadomiłbym policję i US w mieście,gdzie ci ludzie (lub ta firma) prowadzą swoją "działalność". |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 3:25 pm
|
|
|
Albo bank powiadomic,zeby cofnal tranzakcje. |
|
|
|
|
elzunia
Gaduła
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 3:47 pm
|
|
|
agata napisał/a: | Jak mozna podac inne konto na rozliczeniu niz osoby rozliczajacej sie!!!! | Agato mozna .Moj maz ma firme i holenderska ekonomistke ktora Go rozlicza juz 4 rok i nigdy nie bylo problemow. Ma On "sluzbowe" konto ale pieniadze z "blastingu" przychodza na tzw "derde rekening"z ktorego ekonomistka automatycznie przelewa nalezne Mu zwroty.Dlaczego nie na sluzbowe? Bo ma taka umowe ze na tym "derde rekeningu" zbiera sobie slubowe pieniadze i np. z nich inwestuje w firme czy tez oplaca podatek wtedy gdy nie pracuje-takie oszczednosciowe to konto jest. Zreszta na kilka dni przed zwrotem przychodza listy z blastingu ile i za jaki okres. W kazdej chwili zainteresowany moze zadzwonic i telefonicznie (po dokladnym sprawdzeniu przez pracownika) zmienic na swoje konto i nie ma problemu.Lub wypelnic specjalny formularz
Poza tym nalezy pamietac ze podane konto do zwrotow z blastingu nie moze byc "spar rekening" czyli te prywatne...musi byc to konto "sluzbowe" |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 4:05 pm
|
|
|
Elzunia- wiem o czym mowisz- sama tez mam takowe konto ale to jest moje konto a nie jakiejs firmy- zgadzam sie , ze to funkcjonuje na zasadzie zabezpieczenia- owszem ale tutaj piszemy o podawaniu konta jakiejs firmy rozliczeniowej- ktora powinna na rozliczeniu wpisac dane i numer konta osoby rozliczajacej sie a nie firmy- ktora rozlicza- a ta nie dosc , ze niewidomo kiedy przesle pieniadze- jesli przesle to jeszcze moze sobie obrocic pieniedzmy!
Krzychu- ty jak najszybciej powiadom BElasting- jesli nie wyslali jeszcze pieniedzy- nie bedzie problemu- zmien numer konta na twoj i tyle - jesli zas juz wyslali skontaktuj sie z firma rozliczeniowa- powiedz im, ze pieniadze sa juz przeslane na ich konto i ze chcesz swoje odebrac- jesli beda problemy pozostaje zglosic naduzycie w Belastingu i Policji- jesli mowimy o rozliczeniu za 2007 rok- to prawdopodobnie pieniadze nie zodstaly jeszcze przeslane wiec moze nic straconego.Powodzenia |
mamy siebie nawzajem! |
Ostatnio zmieniony przez agata Nie Kwi 27, 2008 4:11 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|