NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Babski temat :)
Autor Wiadomość
marta81 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 12:41 pm   

Moje typy to Max Factor. Tylko raz zdarzylo sie, ze 2000 kalorii sie nie sprawdzil- byl to tusz kupiony w Holandii, w Polsce z Rossmanna wszystkie zdawaly egzamin. Teraz uzywam Masterpiece Max Factor i jest fantastyczny. L'oreal srednio mi sluzy, Bourjois byly fatalne- w moim osobistym odczuciu.
Nie uzywam tuszow z bardzo wysokiej polki, raz tylko zdazylo mi sie uzyc Estee Lauder i bylo bardzo bardzo ok( kupilam caly zestaw komsetykow za smieszne pieniadze w Stanach), ale mysle, ze takie eksperymenty sa za drogie. I oczywiscie dolaczam sie do tego, ze to bardzo osobisty wybor. Moja znajoma do tej pory uzywa mascary z Avon, ktora kosztuje okolo 10 zl.

Powodzenia!

Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 1:45 pm   

A tak troche odbijajac od tematu tuszu do rzes, to czy ktos moze widzial w Holandii w sklepie henne do brwi i rzes??
Ja sama uzywam czasem i zawsze musze zrobic zapas w Polsce, poniewaz mimo poszukiwan nie udalo mi sie znalesc... :039:

Justine 
Super gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 4:15 pm   

Tak gadamy o tuszach, to teraz moze o podkladach?? :)

Ja polecam Maxfactora Color Adapt, jest to podklad swietnie kryjacy, uzywam go juz od 2 lat i jestem bardzo zadowolona. Ma wlasciwosci "dopasowywania" sie do koloru skory.
Nie polecam go latem, ale jak wiadomo latem najlepiej podkladu wcale nie uzywac, a ten jest o dosyc gestej konsystencji.

A wy? Jaki podklad mozecie polecic? Co np polecacie na lato do skory mieszanej :)
Ostatnio zmieniony przez Justine Wto Cze 10, 2008 4:16 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 9:15 pm   

Ja od dosc dlugie czasu uzywam Loreal Intuition Infaillible, wczesniej truematch, tez Loreala, uwazam ze te dwa jak dla mnie sa rewelacyjne. Kryja zmeczenie, dlugo utrzymuja sie na twarzy i maskuja wszystki niedoskonalosci niechciane :)
Jest to moj ulubiony podklad. Nie znalazlam lepszego jeszcze. Ale tak naprawde zeby podklad sie sprawdzil, warto nalozyc baze pod podklad.

Natomiast tusz do rzes jaki odkrylam niedawno to Max Factor Masterpiece- uwazam ze jest super. Mam dosc dlugie rzesy i problem w tym ze nigdy nie moglam ich podkrecic. A tez tusz ladnie pokreca i nie skleja. Polecam :039:

[ Dodano: Wto Cze 10, 2008 9:16 pm ]
A na lato... hmm na lato sa najlepsze kremy tonujace.. daja fajny kolorek na twarzy, bardzo naturalne, lekkie i maja dzialanie zwyklego kremu. Taki krem np. Nivea mozna kupic w roznych odcieniach, koszt to ok. 25 zl
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Wto Cze 10, 2008 9:33 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ulcia_h 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 9:30 pm   

Fakt, ja z podkladem czuje sie jak z maska-bardzo mnie to irytuje i specjalnie nie uzywam podkladow, ale kupilam z ciekawosci krem z podkladem Nivea Visase Young i rewelacja delikatny jak krem a daje efekt podkladu i co najwazniejsze nie czuje go na twarzy :081:

Odpowiedz do tematu