NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zęby
Autor Wiadomość
EwazHolandii 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Nie Mar 04, 2007 10:23 pm   zęby

jaki jest najlepszy preparat do wybielania zębów.Chciałabym zrobić sama wybielanie, a nie iść do dentysty.

nollewska 

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 10:21 am   

Ja proponuje jednak skonsultowac sie z dentysta. Wybierajac jakis srodek wybielajacy, mozna sobie zrobic wiele szkody. Chodzi o to, jakie masz szlikowo, jaki jest stan zebow... Lepiej jest odzalowac troche pieniedzy, a zrobic to u dobrego fachowca.

EwazHolandii 

Wysłany: Wto Mar 06, 2007 11:08 am   

dzięki za radę :lol:

Beata 
Super gaduła

Wysłany: Wto Mar 06, 2007 11:14 am   

Slyszalam, ze pasta Colgate Simply White Advance jest skuteczna, ale niestety nie do kupienia w Holandii. W Polsce mozna ja kupic w aptekach i kosztuje okolo 90 zl. Mozna tez ja kupic przez internet duzo taniej, np na aukcjach allegro. Z takim tez sie nosze zamiarem :roll:

EwazHolandii 

Wysłany: Wto Mar 06, 2007 11:40 am   

tak ,przez internet jest taniej.Ja mam też ulotkę z różnymi preparatami do wybielania z gazety.Tylko nie wiem na co się zdecydować.Są tu różnego rodzaju pasty,paski stomatologiczne,sztyfty wybielające itd.Najpierw jednak chyba zdecyduję się na wizytę u dentysty. :lol: pozdrawiam

meg 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 10:57 pm   

znam kilka osob, ktore sobie "zafundowaly" tzw. wybielanie zebow u dentysty, czyli usuwanie kamienia (roznymi metodami), efekt na prawde piekny, bielutkie zeby bez osadu z dnia na dzien. Ale... no wlasnie, usuniecie calkowite osadu spowodowalo nadwrazliwosc zebów (po odslonieciu szyjek) i bol dziasel. Problem utrzymywal sie u niektorych kilka miesiecy a u innych do roku. Byc moze robie teraz zla reklame dentystom, ale znane mi osoby nie byly u tego samego dentysty, wiec nie sadze, zeby to byl problem z danym lekarzem. Moim zdaniem po prostu nie wiadomo jak zareagujesz. Ja uzywam pasty Pearl Drops, bardzo dobra i juz po miesiacu stosowania widac efekty. A poza tym radze rzucic palenie i myc zeby nawet po piciu kawy!
pozdrawiam :)

Magda W 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 11:20 pm   

Ja osobiscie tez bylam na usunieciu kamienia nazebnego w Polsce i faktycznie szczeka jest tak obolala gorzej jak po blombowaniu ( chociaz nie boje sie chodzic do dentysty) .Napewno jesli bedzie to konieczne pojde jeszcze raz. Osobiscie uzywam pasty blend-a-med i nie narzekam wielu dentystow pyta sie mnie czy mialam wybielane zeby jednak mam biala kosc i nie musze ich wybielac i mysle ze to glownie zalezy od koloru kosci (ja naszczescie mam biala) :D
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć

EwazHolandii 

Wysłany: Śro Mar 07, 2007 9:44 am   

ja ani nie palę, ani nie piję kawy, a zęby mam nieciekawe. :( Mam żółtą kość,staram się robić co mogę ale nie na dużo to się zdaje.Dlatego chcę zrobić to wybielanie.Co do dentysty to również usuwałam kamień nazębny, a później przez jakiś czas miałam dziwne uczucie w buzi i nadwrażliwe zęby.Na szczęście to przeszlo. :lol:

Anna Lucka
Gaduła

Wysłany: Śro Mar 07, 2007 3:14 pm   

Usuwanie kamienia nazebnego nie ma chyba nic wspolnego z wybielaniem? Usuwanie kamienia to taki rutynowy zabieg, ktory kazdy powinien wykonywac chociaz raz w roku. Po usunieciu kamienia moje zabki zawsze wygladaja lepiej, sa czysciutkie i wypolerowane, ale odcienia nie zmieniaja... :roll:
Kiedys sprawdzalam ile kosztuje wybielenie w gabinecie stomatologicznym w Polsce, to kwota ok. 1000zl. nie zaglebialam sie jednak w ten temat, wiec nie jestem pewna co do metody. Nie ryzykowalabym z niepewnymi srodkami moga uszkodzic szkliwo.

Beata 
Super gaduła

Wysłany: Śro Mar 07, 2007 4:16 pm   

Kiedys pytalam mojego dentyste, tu w Holandii, ile kosztuje wybielanie - u niego 260 euro, a jaka metode stosuje - tego nie wiem.

marek22a 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 19, 2010 10:55 pm   

Slyszalem, ze osoby do 18 roku zycia maja przeznaczony jakis okreslony fundusz (z ubezpieczenia) na kosmetyke dentystyczna w NL. Czy to prawda, a jezeli tak to czy wybielanie lapie sie pod to?

pani_puchatkowa 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 8:00 am   

marek22a wszystko zależy od twojego ubezpieczenia, poszukaj sobie dokładnie jakie ubezpieczenie masz i sprawdź czy i jeśli tak to w jakim procencie zwracają ci za to pieniądze. zwrot pieniędzy to - vergoeding a wybielanie zębów tanden bleken.

bafana 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Kwi 14, 2010 5:41 pm   

Dentysta to najlepiej w Polsce na jakimś urlopie..

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Kwi 14, 2010 6:09 pm   

Stomatolog w Holandii nie kosztuje az tak wiele jak sie moze wydawac

w zebie trzonowym wykruszyla mi sie czesc plomby, a ze bylam akurat w Polsce skorzystalam z renomowanego gabinetu stom.
w czasie borowania, okazalo sie ze moj holenderski dentysta cos tam zle zrobil przy innym zebie, byc moze nie dociekalam ,w koncu zdrowie wazniejsze ...., zgodzilam sie na to by dentysta wyleczyl drugi zab....za ''jednym zamachem''

znieczulenie
wybielenie od srodka i zewnatrz
plomba
za dwa zeby trzonowe ...630 zlotych

jesli ma sie wykupiony dodatkowy pakiet na dentyste w Holandii
to wyjdzie nawet mniej do zaplaty ,bo czesc rachunku pokrywa ubezpieczenie

bafana 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 5:55 pm   

To chyba byłaś u dentysty dla vipów
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Kwi 18, 2010 6:05 pm, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu