Zamknięty przez: Gochna H Nie Mar 17, 2013 8:17 pm |
GDZIE KUPIĆ UBEZPIECZENIE? |
Autor |
Wiadomość |
comandor25
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 8:59 pm GDZIE KUPIĆ UBEZPIECZENIE?
|
|
|
Czy ktoś może mi udzielic informacji gdzie moge sobie kupić ubezpieczenie?
Wiem że istnieje opcja za 120 lub 130 euro miesięcznie tylko nie wiem jak to załatwic?
Będe bardzo wdzieczny za wszelkie informacje.
Pozdrwiam |
_________________ comandor25 |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
ecmpid
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 07, 2008 4:02 pm
|
|
|
A prosze o podpowiedż w której z tych ubezpieczalni dostane druk E-106 do zglószenia w NFZ w Polsce i która miesci sie najbliżej miasta Weert? |
|
|
|
|
annamaria7
Poczatkujacy AnnaMaria7
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 12:57 pm jakie ubezpiecznie wybrać?-będę pracować 7 tyg w restauracji
|
|
|
Witam serdecznie, przyjechałam na jedynie 7 tyg do Amsterdamu, znalazłam pracę w restauracji, ale muszę się gdzieś ubezpieczyć. Zależy mi oczywiście żeby ubezpieczenie było jak najtańsze lub żebym mogła uzyskać zwrot. (czy to możliwe?) Proszę o polecenie jakiegoś ubezpieczyciela, kontakt (tel, mail, adres...) jestem tu pierwszy raz i nie znam holenderskiego więc najlepiej jakby firma miała też anlo-mówiących pracowników;) Dziękuję bardzo za wszelką pomoc!!! |
_________________ AnnaMaria:) |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 2:02 pm
|
|
|
annamaria7, Cytat: | Zależy mi oczywiście żeby ubezpieczenie było jak najtańsze lub żebym mogła uzyskać zwrot. (czy to możliwe?) | pytaj swojego szefa o ubezpieczenie tzw grupowe....albo ubezpiecz sie w Polsce na prace za granica... ale za co ma byc ten zwrot ? za ubezpieczenie ? niemozliwe....!!! |
|
|
|
|
Meliloti
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Kwi 2007 Posty: 128 Skąd: Leiden
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 6:33 pm
|
|
|
Jak kiedys zarabialam grosze i w czasie studiow tez, dostawalismy zwrot jakies 25-30% sumy ubezpieczenia. Wydaje mi sie ze to bylo cos w rodzaju zasillku socjalnego. Teraz przy "normalnej" pensji juz nic ne dostajemy. Ja sie rozliczam z partnerem-Holendrem, wiec nie wiem jak to bedzie w Twojej sytuacji, ale pewnie warto sie dowiedziec. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Nie Lip 20, 2008 1:07 pm Re: jakie ubezpiecznie wybrać?-będę pracować 7 tyg w restaur
|
|
|
annamaria7 zobacz tutaj strona jest rowniez w jezyku angielskim... |
|
|
|
|
|