Zamknięty przez: Gochna H Pią Maj 20, 2011 7:17 pm |
jak wynajac mieszkanie w Holandii |
Autor |
Wiadomość |
agniecha
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 06, 2006 9:37 pm jak wynajac mieszkanie w Holandii
|
|
|
Proszę wytłumaczcie mi w jaki sposób mozna wynając w Holandii mieszkanie, tyle się naczytałam na tym forum o mieszkaniach ze w koncu ogłupłam, jak to po kolei wyglada.Z góry dzięki wielkie |
_________________ Agnieszka |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Sob Maj 21, 2011 1:15 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
agata
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 33 razy Dołączyła: 08 Paź 2006 Posty: 905 Skąd: kraj tulipanow
|
Wysłany: Wto Paź 10, 2006 10:54 am
|
|
|
to zalezy o jakie mieszkanie ci chodzi?
jesli masz kontrakt na prace mozesz po prostu isc do maklera i tam zalatwiasz, jesli nie to szukasz wsrod znajomych, ja osobiscie znam kilka osob ktore zalatwiaja mieszkania, owszem biora za to pare groszy ale jesli potrzebujesz kontrakt to go dostjesz i normalnie sie meldujesz. no i spokojnie mieszkasz. jesli chcesz imozesz zglosic sie do Vestii i zapisac ale tam czeka sie barrdzo dlugo nawet do dwoch lat- zreszta tam udziela ci pelnych informacji. jesli chcesz wiedziec cos konkretniej napisz sprobuje pomoc
pozdrawiam |
|
|
|
|
joy30
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 6:18 pm
|
|
|
jest mozliwosc wynajęcia mieszkania bez maklera i placenia borgu?
[ Dodano: Pią Maj 20, 2011 6:21 pm ]
pytanko jeszcze jedno jezelo mąż wynajmie mieszkanie naprzykład na 3 osoby i tak będzie w kotrakcie czy jak to się tam nazywa a dojadą do nas jeszcze dwoje dzieci to co ? |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)

Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 6:37 pm
|
|
|
Jest mozliwość wynajęcia mieszkania bez udział maklera, ale borg pewno będzie trzeba zapłacić. To zależeć będzie od osoby, która będzie chciała Wam wynająć mieszkanie. Ja przy wynajmie płaciłam 500e borgu.
Jeśli chodzi o tą drugą prawę, to wydaje mi się, że lepiej takie coś omówić z wynajmującym jeszcze przed podpisaniem kontraktu, żeby potem nie było problemu. |
_________________ Umiesz liczyć? Licz na siebie |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 7:17 pm
|
|
|
agniecha,
Cytat: | jaki sposób mozna wynając w Holandii mieszkanie, tyle się naczytałam na tym forum... |
no tak tyle sie naczytalas ale i tak umiescilas jeszcze jeden temat, jakby nie mozna bylo zadac pytania w juz istniejacym zobacz ile tego jest !
http://www.niedziela.nl/i...pl&cr=countryNL |
|
|
|
|
|