Przesunięty przez: Gochna H Śro Lis 09, 2011 10:35 pm |
Rejestracja samochodu |
Autor |
Wiadomość |
ohmin
Gaduła
Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 128 Skąd: Sucha Beskidzka
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 5:53 pm Rejestracja samochodu
|
|
|
Witam, mam pytanie, Mój kolega z którym mieszkam i pracuje kupuje samochód, tutaj w Holandii. Moje pytanie brzmi.
Czy może on tutaj zarejestrować samochód na siebie ,będąc niezameldowanym. Pracuje legalnie , posiada, konto, BSN itd. proszę o odpowiedź |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
dutch
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Posty: 81 Skąd: noord holland
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 9:46 am Re: Rejestracja samochodu
|
|
|
ohmin napisał/a: | Witam, mam pytanie, Mój kolega z którym mieszkam i pracuje kupuje samochód, tutaj w Holandii. Moje pytanie brzmi.
Czy może on tutaj zarejestrować samochód na siebie ,będąc niezameldowanym. Pracuje legalnie , posiada, konto, BSN itd. proszę o odpowiedź |
To niemozliwe. Meldunek jest niezbedny. |
|
|
|
|
izunia0809
Poczatkujacy IZUNIA
|
Wysłany: Śro Cze 11, 2008 4:49 pm
|
|
|
czesc gochna.juz pisze malymi literami.chcialabym sie dowiedziec czy bede miec jakies ulatwienie przy rejesrowaniu auta z polskich blach na nl,jesli auto wczesniej bylo importowane do polski z holandii?i jakie sa koszty przerejestrowania. |
_________________ IZUNIA0809 |
|
|
|
|
Tereza
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 8:36 am
|
|
|
spójrz na post- tam jest sporo informacji
Jak przerejestrowac auto z polskich na holenderskie tablice
mnie przejerestrowanie kosztowało
znaczek i odpis meldunku - do Douane - około 10 Euro
RDW/ badanie techiczne. wazenie - 145
tablice - 24 |
|
|
|
|
Daniel79
Poczatkujacy danio79
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 8:47 am
|
|
|
a ja mam też pytanie.jestem zameldowany, posiadam też wlepke w paszporcie i chcę kupić i zarejestrować tu samochód.czy muszę wymienić swoje prawo jazdy przed rejestracją czy nie? czy wystarczy tylko zaswiadczenie o zameldowaniu? |
_________________ Daniel |
|
|
|
|
Alutka
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 06 Sty 2007 Posty: 324 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 9:09 am
|
|
|
Nie unikniesz wymiany .Nawet jak Ci sie uda wszystko to z ubezpieczalni bedą Ci przysyłac pytania czy już wymieniłes. Koszt chyba ok 30 euro plus zdjęcie . |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Sie 15, 2008 9:10 am
|
|
|
Alutka napisał/a: | Nie unikniesz wymiany .Nawet jak Ci sie uda wszystko to z ubezpieczalni bedą Ci przysyłac pytania czy już wymieniłes. Koszt chyba ok 30 euro plus zdjęcie . |
Wieloktrotnie ludzie tutaj pisali ze nie musisz wymieniac prawa jazdy i ubezpieczalnie tego nie wymagaja. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
martachen
Poczatkujacy martachen
|
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 5:06 pm
|
|
|
Hallo, mieszkam w holandii rok, zameldowana jestem od 3 tyg, od 4 miesiecy jezdze autem, ktore ma niemieckie blachy. Samochod mam od przyjaciela i jest on na niego zarejestrowany.Mam pytanie, czy powinnam rowniez przerejestrowac auto na siebie na holenderskie numery? czy odstawic auto do niemiec? jeszcze dodam, ze auto jest ubezpieczone do konca roku w niemczech. Moze ktos ma jakis pomysl na to? poniewaz coraz czesciej slysze ze moge zaplacic duza kare za jezdzenie na obcych blachach w holandii i lepiej przerejestrowac go na nl. Dodam, ze poprzedni wlascieciel auta byl holendrem... |
|
|
|
|
kascha17
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 31, 2008 6:51 pm
|
|
|
Ja wlasnie kupilem auto i mam polskie prawo jazdy zrobilem to bez problemu mimo ze mam inne nazwisko w paszporcie i inne w prawo jazdach, ubezpieczalnia uezpieczyla mi auto bez problemu ale mam polskie prawo jazdy unijne |
|
|
|
|
siagi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 11:02 pm
|
|
|
czy to zarejestrowania samochodu oprocz meldunku jest potrzebny paszport czy moze byc dowod osobisty?????? |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 7:51 am
|
|
|
Nowy dowód osobisty może być. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
aymar
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 7:58 am
|
|
|
ja również ubezpieczyłem i zarejestrowałem samochód bez problemu gdzie ja miałem meldunek w NL a nie miałem prawo jazdy przy ubezpieczaniu podałem żonę jako użytkownika która ma polskie prawo jazdy i wtedy nie była zameldowana -zero problemu |
_________________ Bóg często nas odwiedza,ale przeważnie nie ma nas w domu... |
|
|
|
|
siagi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 08, 2008 10:30 pm
|
|
|
a czy bez meldunku tez mozna kupic autko w komisie bo jestesmy zatrudnieni przez agencje pracy i niejestesmy zameldowani:( baardzo dizekuje za powyzsze odpowiedzi i czekam na pomoc |
|
|
|
|
|