koncentrator tlenowy domowego użytku |
Autor |
Wiadomość |
Alutka
Super gaduła
Pomogła: 5 razy Wiek: 57 Dołączyła: 06 Sty 2007 Posty: 324 Skąd: Lelystad
|
Wysłany: Śro Wrz 03, 2008 9:03 am koncentrator tlenowy domowego użytku
|
|
|
Chciałabym kupić koncentrator tlenowy do domowego użytku.Moja Mamusia choruje na pylice krzemową i ma teraz przepisany do domu.Problem w tym że stoi w kolejce bo służba zdrowia dysponuje w jej terenie kilkoma .Być może ktoś wie gdzie mozna odkupić taki używany .Może ktoś wie o jakiś lekarstwach na tą chorobę.Pozdrawiam |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Śro Wrz 03, 2008 10:22 am
|
|
|
Alutka, tutaj http://link.marktplaats.nl/148866066 znalazlam jeden.Ogloszenie jest z lutego ale zawsze mozna sprobowac, jak sie jeszcze o cos 'potkne' to dam znac. Powodzenia
Ps.:Wpisz na stronce marktplaats slowo ' zuurstofconcentrator ' i szukaj jest tego troszke wiecej |
Ostatnio zmieniony przez MiniSmurfin Śro Wrz 03, 2008 10:29 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Alutka
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Wrz 03, 2008 12:53 pm
|
|
|
To jest chyba aparat tlenowy a nie koncetrator tlenowy to nie jest to samo .Ale dzięki za to że chciałaś mi pomóc .Wiesz samej mi z tym ciężko. Pozdrawiam |
|
|
|
|
denton
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Wrz 03, 2008 3:40 pm
|
|
|
A moze tu klik -przenosny koncentrator albo tu klik |
Ostatnio zmieniony przez denton Śro Wrz 03, 2008 3:50 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Alutka
Super gaduła
|
Wysłany: Śro Wrz 03, 2008 4:34 pm
|
|
|
dzięki .Może ktoś orientuje sie w koncentratonach? Mamusia mówiła że jest do tego butla .Jak to jest czy jak sie kupi tutaj to butla bedzie mogła być nabijana w Polsce? Szukałam po internecie ale jeszcze gorzej nic nie wiem po tym szukaniu.Moze ten sprzet starszy ze szpitali mozna kupić/? Pozdrawiam |
|
|
|
|
denton
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Wrz 03, 2008 5:16 pm
|
|
|
Koncentrator tlenu pobiera normalne powietrze z pomieszczenia, a następnie za pomocą szeregu sitek, filtrów i sprężarki usuwa z tego powietrza azot, zwiększając zawartość tlenu w otrzymanym powietrzu do 96%.W zasadzie nie maja one zadnej dodatkowej butli chyba ze jako dodatkowe,zapasowe zrodlo tlenu.Nie zawsze trzeba go kupowac na wlasnosc-sa wypozyczalnie ktore za niewielka kase 100-200zl w PL wypozyczaja ten sprzet.A zreszta jak popatrzysz na ceny uzywanych na marktplaats to nie zwalaja z nog.Pzdr Jacek |
|
|
|
|
|