dokad w gory? |
Autor |
Wiadomość |
inspektorbrzoza
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Wrz 2007 Posty: 61 Skąd: Katowice/ Lelystad
|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 8:00 pm dokad w gory?
|
|
|
Jak "narody wsze postronne znaja", Holandia to kraj do bolu plaski. A ja mam takie uzaleznienie, ze po gorach musze chodzic. Wiec gdzie najblizej w gory sie mozna wybrac? Albo najciekawiej?
Moze ktos z Was byl w Belgii, Niemczech, Szwajcarii? |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 8:37 pm
|
|
|
Najbliżej masz do Niemiec Austrii i Francji |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 10:40 pm
|
|
|
w Ardeny w Belgii sa piekne zwl. jesienia, no i jesli lubisz sie powspinac, w dolinie Mozy znajdziesz swietne sciany, ktore sa oringowane i dobrze utrzymane przez lokalny klub wspinaczkowy
a Szwajcaria, po stokroc piekniejsza ale gory juz o innym charakterze, szczegolnie polecam region Vallis czyli lodowce i jedne z najwyzszych szcytow w Europie, a trasy turystyczne niezle zorganizowane i utrzymane na tiptop (na wys. ok.3000 m npm spotyka sie male skrzynki, sa to agregaty w ktorych mozna naladowac komorke ) ichniejsze schrony nawet te bezobslugowe sa zadbane i czyste, przewaznie kazdy kto je odwiedza cos powinien zostawic dla innych (swieczki, konserwe, szybkie zupki, zapalki itp.) |
|
|
|
|
inspektorbrzoza
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 6:47 am
|
|
|
Szeda, wielkie dzieki. To juz sa konkretne informacje. Widze, ze temat nie jest Ci obcy Zaraz obadam w necie te rejony. Pozdrowaski. |
_________________ IT IS BETTER TO FIGHT FOR SOMETHING THAN LIVE FOR NOTHING |
|
|
|
|
szeda
|
Wysłany: Nie Wrz 07, 2008 10:35 am
|
|
|
ano nie, bo jestesmy gorolazami, a maz dodatkowo sie wspina
nasze dziecko wnieslismy na 2900 npm (wtedy rok i 2 mies.) na szczyt Betmerhoorn
tu polecam strone: http://www.bettmeralp.ch/e/ stad najlepiej obejrzec mozna lodowiec Aletsch i wejsc na Betmeralp
w ogole cala ta okolica jest wpisana na liste dziedzictwa UNESCO, nie zwiedzilam lasu pierwotnego, ale polecam, ponoc klimaty jak z Narnii (nie bylo juz czasu)
no i koniecznie zobacz Sas Fee, Friesch, Brig - przejedz sie GlacierExpressem, mozesz pojechac pod Matternhorn do Zermatt http://www.zermatt.ch/
na Szwajcarie potrzebowal bedziesz winiety |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:30 am Re: dokad w gory?
|
|
|
inspektorbrzoza napisał/a: | Jak "narody wsze postronne znaja", Holandia to kraj do bolu plaski. A ja mam takie uzaleznienie, ze po gorach musze chodzic. Wiec gdzie najblizej w gory sie mozna wybrac? Albo najciekawiej?
Moze ktos z Was byl w Belgii, Niemczech, Szwajcarii? |
A moze zaczniemy od Scianki? Czy ty wiesz ze u 'nas' jest sztuczna scianka?
Poza tym mam zamiar sie wybrac w Tatry na pare dni (samolotem do KRK) a potem PKP. |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła
Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:40 am
|
|
|
A czym chcesz leciec?Bo jak CentralWings to oni tylko kursuja do 22 pażdziernika (ze Schipholu jedyna linia tani do Polski.Potem zostaje KLM i Lot(dość drogo) ) zaś w Eindhoven lata do Katowic WizzAir.Sa dośc tani i często maja fajne promocje (ostatnia podróz kosztowała mnie 50 E w obydwie strony bo promocja była) |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:53 am
|
|
|
Nie myslalem o AMS, bardziej o Eindhoven albo Duserdorf (Weeze) |
|
|
|
|
szeda
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 12:19 pm
|
|
|
sorki do odpowiedzi wkradl mi sie blad, chodzlo mi o to ze z miejscowosci Bettmeralp mozez wejsc na szyt Bettmerhoorn, sorki
a scianka fajna sprawa, poszukaj kogos do pary, ale zdaje sie ze juz was jest dwoch do liny |
|
|
|
|
inspektorbrzoza
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 5:33 am
|
|
|
Reed, no jasne. Ja tu kombinowalem, skad pare wziac do tej scianki. Trzeba sie na privie zgadac.
Szeda, to co piszesz jest miodzikiem na moje stesknione gor serce. Szacuneczek. Ja mojego mlodego- 11 lat- zaciagnalem jedynie na Koscielec. Ale na jego wlasnych nogach Tak to rozwojowo poszlo. Najpierw Beskidy, potem Pieniny i Babia Gora, Slowacki Raj I Mala Fatra, az po Tatry polskie i Slowackie. No i pasja zaszczepiona. O to chodzilo.
Zobacze, oczywiscie, te stronki, do ktorych linki mi podalas. Wielkie dzieki.
Poki co- pozdrowaski. |
|
|
|
|
krzykxyz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 07, 2014 9:57 am
|
|
|
Witam pozwole sobie odswiezyc dosc starawy temat otoz chodzi o to, ze wraz z zona chcielibysmy wyruszyc w Ardeny, takie jednodniowe wypady, ale tak we dwojke to malo ciekawie. Jezeli ktos chcialby sie przylaczyc to prosze o kontakt
pozdrawiam Krzysiek |
|
|
|
|
inspektorbrzoza
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Maj 07, 2014 10:27 am
|
|
|
Ja tam wybieram się z żoną na trzy miesiące w Himalaje i nie spodziewam się, żeby było nudno |
|
|
|
|
krzykxyz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Maj 07, 2014 10:35 am
|
|
|
inspektorbrzoza napisał/a: | Ja tam wybieram się z żoną na trzy miesiące w Himalaje i nie spodziewam się, żeby było nudno |
jakbym mial tyyle wolnego i taka zone jak Twoja to tez pewnie wybralibysmy sie w Himalaje w najblizszym czasie prawdopodobnie uda mi sei odwiedzic szwajcarskie gory
[ Dodano: Nie Wrz 13, 2015 4:47 pm ]
Witam po raz kolejny. I po raz kolejny pozwole odswiezyc sobie temat sa tutaj tacy co poszukuja kompana/nów do podrozy w gory ? ludzie,odezwijcie sieee |
|
|
|
|
|