Przesunięty przez: Gochna H Czw Wrz 11, 2008 11:49 am |
Jak nazywa sie po Holendersku uczulenie ?? |
Autor |
Wiadomość |
Magda W
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 3 razy Wiek: 45 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 6:59 am Jak nazywa sie po Holendersku uczulenie ??
|
|
|
Witam i tak jak w temacie prosze o podanie nazwy uczulenia ..Mam uczulenie na nikiel i rece mnie swedza od roznych srodkow czystosci jeszcze w Polce bedac bylam u dermatologa i pani przepisala mi masc bedicort jednak juz mi sie konczy chce isc tu do apteki moze ktos wie jaki jest tego odpowiednik ?? |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wino
Życie jest za krótkie by miłości dać zginąć
Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 7:16 am
|
|
|
Allergie voor nikkel (nikiel),schoonmaakmiddelen (srodki czystosci)
Jesli chodzi o bedicort to zawiera betametazon (betamethazon) i gentamycyne,odpowiednik - CELESTODERM GENTAMICINE ZALF |
Ostatnio zmieniony przez Witch01 Czw Wrz 11, 2008 7:47 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
ataga
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 13 Lut 2007 Posty: 478 Skąd: Limburg
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 7:17 am
|
|
|
nikkel
http://www.huidconsult.nl...l-allergie.html |
_________________ Wlasciwoscia czlowieka jest bladzic, glupiego- w bledzie trwac.
Cyceron |
Ostatnio zmieniony przez ataga Czw Wrz 11, 2008 7:18 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 9:35 am
|
|
|
Magda W,
Skład: bedicort 1 g kremu zawiera 0,5 mg betametazonu (w postaci dipropionianu) i 1 mg gentamycyny (w postaci siarczanu).
odpowiednikiem masci ktora dostalas od polskiego lekarza jest tu w Holandii BETAMETHASON przepisywany wlasnie na roznego rodzaju atopowe zapalenia skory allergische ontstekingsreactie van de huidalergie jak rowniez na egzeme( eczeem)
niestety wydawany tylko z przepisu lekarza.W drogerii mozna dostac masc lub krem o nazwie CARDIFLOR jest homeopatycznym srodkiem nie zawierajacym wyciagu hormonu kory nadnercza... dziala wolniej ale rownie skutecznie. |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Wrz 11, 2008 9:46 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|