Zabkowanie |
Autor |
Wiadomość |
Arany Anya
Poczatkujacy Ania
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2008 9:42 am Zabkowanie
|
|
|
Jak rozpoznac, ze dziecko zabkuje? |
|
|
|
|
Jarek123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2008 9:55 am
|
|
|
ma napuchnięte dziąsełka,ślini się,wkłada rączki do buzi tak jak by coś mu przeszkadzało..tyle pamiętam z ząbkowania moich dzieci |
|
|
|
|
Arany Anya
Poczatkujacy Ania
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2008 10:09 am
|
|
|
Mam krople, ktore maja ulzyc w zabkowaniu, ale nie chcialabym podawac kropli, jesli nie ma takiej koniecznosci. Czasami mowie sobie, ze to na pewno zabki, ale nie jestem pewna na 100%. Czy ktos stosowal Dentinox? |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2008 3:36 pm
|
|
|
Arany Anya napisał/a: | Czy ktos stosowal Dentinox? | Ja stosowalam i nic nie daly,za to kiedys na forum inna mama chwalila sobie .Kazde dziecko reaguje inaczej i dopoki sama nie uzyjesz to sie nie dowiesz jakie maja dzialanie na twoje dziecko.Objawy zabkowania sa rozne ale do najczestszych naleza-opuchniete dziasla,slinienie,brak laknienia,temperatura,luzne stolce no i placz.Jak jest dziecko jeszcze butelkowe to nie je,bo jak ssie to go boli.Te krople nie sa chyba jakies szczegolnie szkodliwe ,bo sa chyba na bazie ziol,o ile pamietam. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
Sonia
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2008 5:57 pm
|
|
|
Ja stosowałam dentinox i pomagał w lżejszych stadiach ząbkowania, ale jak jest bardzo źle to niestety żaden żel nie przyniesie ulgi dziecku, bo one są zbyt słabe. |
|
|
|
|
szeda
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Śro Wrz 17, 2008 8:20 pm
|
|
|
bardzo dobry na zabki jest homeopatyczny Chamodent z VSM, stosuje kropelki,ale w sprzedazy sa tez tabletki
mojemu dziecku podaje tylko to, wspolczucia, u nas ida 'piatki'
aha link do Chamodentu:
https://www.directapothee...3&IDRubriek=612 |
Ostatnio zmieniony przez szeda Śro Wrz 17, 2008 8:20 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jkisielewski
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 8:16 am Ząbki
|
|
|
Witam. Nam lekarz polecił Tantum Verde takie w sprayu do gardła. Córce pryskalismy po dziąsełkach i rezultat był rewelacyjny. Przestała płakać i zaczęła wszystko jeść. |
_________________ żyć żeby przeżyć |
|
|
|
|
Arany Anya
Poczatkujacy Ania
|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 8:30 am
|
|
|
W aptece Chamodent VSM polecali, lagodniejszy jest od tego Dentinoxu - tak zrozumialam. |
|
|
|
|
szeda
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 3:57 pm
|
|
|
kupisz go nie tylko aw aptece ale i w Etosie, Kruidvacie, DA i innych drogeriach |
|
|
|
|
Arany Anya
Poczatkujacy Ania
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 2:20 pm
|
|
|
Chamodent VSM chyba dziala. |
|
|
|
|
kamila26
Poczatkujacy szczes
|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 9:13 am
|
|
|
witam!!
ja stosowalam dentinox i jak sonia napisalam wyzej ze pomagal w lzejszym etapie zabkowania.moj starszy synek zabkowanie przeszedl dobrze,ale za to mlodszy synek okropnie.miewal nawet przez 2 tyg temperature i biegunki,do tego brak apetytu,slinil sie okropnie,ciagle marudzil,kazde dziecko przechodzi inaczej!
powodzenia!!
pozdrawiam |
_________________ szczescie jest jak swieca;dmuchasz,huhasz gasnie...jesli dbasz o cudze,twoje blyszczy jasniej!! |
|
|
|
|
|