NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Holenderski pracodawca
Autor Wiadomość
ohmin 
Gaduła

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 6:40 am   Holenderski pracodawca

...o jakie było moje zaskoczenie, kiedy wczoraj 3 IX 2008 mój pracodawca Jan *****, tuż przed przyjazdem przedstawiciela pracownika biura pośredniczącego z nowym kontraktem, zaproponował mi przejście z Uitzebiuro (nie wiem czy dobrze napisałem), bezpośrednio do niego. Powiedział ze płaci pieniążki do Uitzebiura a tylko część trafia do mnie,a tak nie musi być...

Czytając posty o Holendrach, jacy są, teraz jeszcze bardziej ich lubię i szanuje. Pozdrawiam ohmin

pawel1979 
Mega gaduła

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 8:10 am   

ohmin napisał/a:
kiedy wczoraj 3 IX 2008

chyba wybiegłeś w przyszłość :033:
IX - to wrzesień

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 8:34 am   

Ohmin,super!Gratuluje i zycze powodzenia :038:

Beny83 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 9:45 am   

no mnie też ten zaszczyt kopnoł wielki co Ciebie
tylko mam teraz taki problem
w umowie o prace z utzenburo jest zapis ze niedoposzczualne w trakcie trwania stosunku o pracy, zawieranie umowy z pracodawca bezposrednio, oraz po uplywie 2 lat, jest niedozwolone o ile uprzednio nie powiadomi sie o tym biura , i jak teraz ma sie zycie do praktyki ?
jakby to napisac mam juz zapewniony contract tylko jak to teraz najlepiej rozegrac ?
podpisac, i przedzwonic do biura ze nie pracuje, juz tam, czy tez doprowadzic do tego, by mnie oni sami zwolnili niewygodny czlowiek i wtedy nie ma problemu ?
chate juz mam takze tym sie nie martwie
pozdr.

ohmin 
Gaduła

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 1:27 pm   

No mój szef już poinformował utzenburo, że chce mnie przejąć, ale to będzie po 9 miesiącach pracy dla tegoż biura, dość już zarobiło na mnie:)

[ Dodano: Sob Kwi 05, 2008 1:29 pm ]
Witch01 napisał/a:
Ohmin,super!Gratuluje i zycze powodzenia :038:

W pracy spoko, tylko trza sie będzie zająć jakimś nowym mieszkaniem lub pokojem bliżej miejsca pracy, ale myślę żu bedzie COOL

[ Dodano: Nie Kwi 06, 2008 11:44 am ]
pawel1979 napisał/a:
ohmin napisał/a:
kiedy wczoraj 3 IX 2008

Kurcze no tak, miało być 3 IV 2008, sorki, Pozdrawiam

txg 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Kwi 09, 2008 3:40 pm   co zrobic?

to bardzo proste pracujesz/owales przez biuro posrednictwa pracy(polskie) to samo za siebie mowi zaskarz warunki mieszkalne ,jakies spoznienia z wyplatami wynajdz itp. zadzwon przedstaw powiedz ze to komedia i powinno wystarczyc .Wszyscy wiemy ze 75% moze wiecej Polakow mieszka w Holandi w skandalicznych warunkach. A jak beda probowali jakis sztuczek to powiedz ze zglaszasz te biuro te warunki do jakies kontroli ,nie wiem na jakiej zasadzie to dziala ale zadziala napewno. trzeci sposob nie jestem pewny ale moze wymeldowanie w Polsce cos da.
pozdrawiam

Beny83 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 9:29 pm   

okey, jak załatwić najlepiej przejście na contract, własna chata, auto i tal dalej już mam, zgoda szefa, też biuro fakt ciulowe P&E pod koniec kwietnia jade do Polski i myślałem o tym by potem przedzwonić do nich że nie wracam juz, i tyle a pracować dalej tylko już bezpośrednio, może ktoś ma jakieś rady >

wiolka2 
Gaduła

Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 9:34 am   

Ja tez bylam w holandii przez P&E i kiedy udalo mi sie zalatwc normalna konkretna prace dla meza po prostu zadzwonilam do biura w holandii ze rezygnuje poniewaz mam wazne sprawy rodzinne w polsce i nie mialam zadnych problemow tyle ze nie odzyskalam wszystkich pieniedzy ale i tak bylo warto zrezygnowac z tego biura

konrad123 

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 8:36 pm   praca

: Czy ktoś pracował przez holenderski biuro pośrednictwa pracy Marzena i czy mógł bym prosc o jakies info.

ohmin 
Gaduła

Wysłany: Pon Cze 30, 2008 10:24 pm   

No i od dzisiaj na kontrakcie, zobaczymy jak to będzie..:) :031:

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 10:23 pm   

Gratulejszyn :038: a ja dostalam 1go staly .Przerobilam 1.5 roku przez biuro, pozniej 1.5 na czasowym w koncu staly pfffffff Nie znam sie na polskich biurach, ale jesli chodzi o Nl to trzeba przepracowac obowiazkowo okolo 1100 godzin przez biuro.Pozniej moze pracodawca starac sie o Ciebie(jeslichce) bo w takiej sytuacji musi tez niezle zaplacic by moc Cie "wykupic"

ohmin 
Gaduła

Wysłany: Nie Lip 20, 2008 9:23 pm   

NIe wiem ile godzi przepracowałem, a miesiącach to 9, i to nie wszystkie pełne, wyjazdy do Polski, ale obylo sie bez problemów :)

su86 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lip 21, 2008 8:27 pm   

ja pracowalam niecale 2 miesiace przez biuro i udalo mi sie przejsc na staly kontrakt i moj pracodawce nie mial zadnego problemu z biurem

krystynac 

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 7:32 am   

groenflex,czy ktoś ich zna?

techno_rock 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 6:13 pm   

moja sytuacja odbiega od waszych przyjechalem do nl i jedna agencja pracy poinformowala mnie ze ma kilka ofert dla mnie pojechalem na wskazany przez agencje adres i tam sie odbyla rozmowa kwalifikacyjna ktora przeszedlem bez wiekszych problemow po tej rozmowie obecny moj szef poinformowal mnie ze musi ustalic warunki z posrednictwem do porozumienia miedzy nimi nie doszlo wiec wiele nie czekajac zadzwonilem do mojej obecnej firmy i sam stawialem warunki jakie mi by odpowiadaly i od samego poczatku pracuje dla firmy ktora nie placi zadnym posrednikom za moja prace mam kontrakt atmosfera w firmie jest ok i wszyscy traktuja mnie na rowni ze soba wiec mozna czasami dobrze trafic i sie samemu wystarac o prace

Odpowiedz do tematu