Wojna w Gruzji |
Autor |
Wiadomość |
LeGolas
Super gaduła

Pomógł: 11 razy Wiek: 36 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 3:26 pm Wojna w Gruzji
|
|
|
Co myślicie o tej wojnie?Jak myślicie do czego doprowadzi? |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Magda W
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 3 razy Wiek: 46 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 11:37 am
|
|
|
Do 3-ciej wojny Swiatowej |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wino
Życie jest za krótkie by miłości dać zginąć
Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć |
|
|
|
|
aga910
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 141 Skąd: Zwolle
|
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 12:12 pm
|
|
|
Ja nie rozumiem wojen , tego parcia na zdobywanie terytoriow .... ludzie z takimi ambicjami niech Sahare zdobywaja tam ciagle kupa wolnego miejsca a przynajmniej nie bedzie mordowania !!!!. Co do Gruzji ... jak zwykle cierpia Ci niewinni, wczoraj na BBC widzialam reportaz o uchodzcach uciakajacych z kraju. Ci szczesliwcy ktorzy maja rodziny w Rosji czy innych krajach maja gdzie sie udac ... ale reszta? Najbardziej dobil mnie obraz starusienkich babc i dziadkow pakowanych na samochody ... LITOSCI Ci ludzie juz przezyli to samo w przeszlosci. Babulki prawie 100 letnie z wezelkami w rekach w milczeniu wsiadalay na ciezarowki tylko ten smutek w ich oczach. Moja pierwsza mysl byla taka: pojechac tam zabrac im bron, czolgi wszystko ...ale po chwili pomyslalam to nie rozwiazanie bo zlapia za noze !!!!. Wielka tragedia i pomyslec ze za pieniadze wydane na bron mozna by wykarmic pewnie cala wiaske w Afryce przez rok, zadbac o wode i jeszcze przetoczyc krew wszystkim dzieciom ktore sie tam urodza z HIV. Moze jestem idealistka ale jak mysle o mojej kolezance z Gruzji z ktora pracowalam w UK co ona teraz musi przezywac ...ech to tak jak nagle bysmy dostali wiadomosc ze w Polsce jest stan wojenny co robic? Przeciez nie da sie zabrac calej rodziny ze soba tu do Holandii bo rodzina to nie tylko mama, tato czy rodzenstwo ale ciocie wujkowie ich dzieci itd. TRAGEDIA. |
|
|
|
|
kindzal
Super gaduła

|
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 7:12 pm GRUZJO NIE JESTEŚ SAMA !
|
|
|
Kochani,
8 sierpnia 2008 r. armia rosyjska rozpoczęła inwazję na wolny kraj, niosąc "pokój i porządek" na lufach karabinów. Znamy to dobrze z naszej własnej historii - 17 września 1939 to właśnie Rosjanie "oswobodzali bratnie narody" spod dławiącego je jarzma ...
Jako obywatele wolnego kraju, członka Unii Europejskiej i struktur NATO, świadomi własnej historii , mamy moralny obowiązek sprzeciwić się tej bezczelnej agresji, która rozgrywa się na naszych oczach. Musimy pamiętać, iż sześćdziesiąt lat temu niektórzy również odwracali oczy i odmawiali "umierania za Gdańsk" podczas gdy na nasze leciały bomby.
Teraz wsparcia od całej społeczności międzynarodowej potrzebuje naród gruziński.
Zapraszamy na skonstruowaną naprędce stronę internetową naszego protestu : http://www.gruzja.eastclick.pl prosimy Was o dołączenie do protestu poprzez podpisanie się pod naszym apelem lub dodanie własnego komentarza. Kiedy uzbieramy wystarczającą ilość wpisów, przekażemy je do Ambasady Federacji Rosyjskiej w Warszawie. Nie odwrócimy tym samym biegu wydarzeń, jednak możemy pokazać, że los niepodległego i suwerennego narodu nie jest nam obojętny.
Pomóżcie nam rozpropagować naszą akcję - zamieszczajcie bannery z naszej strony gdzie tylko się da !!!
[ Dodano: Wto Sie 12, 2008 8:00 pm ]
Śmierc holenderskiego dziennikarza w Gori, zadaje klam rosyjskim twierdzeniom, mówiącym o atakowaniu tylko i wylącznie celów wojskowych :
http://www.telegraaf.nl/b...od__.html?p=1,1 |
|
|
|
|
Ewakki
Poczatkujacy Evakki

|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 5:27 pm
|
|
|
To jest jakiś koszmar jak dowiedziałam się że Gruzja zaatakowana przez Rosję,cholernie musi im zależeć aby zdobyć te ziemie.I jeszcze Roja ostrzega te państwa które stały w obronie Gruzji-Szok. |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła

Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 7:29 pm
|
|
|
A do tego ''idealne'' wystapienie naszego prezydenta w Gruzji....mi tylko jedno nasuwa sie na mysl....3 wojna swiatowa, predzej czy pozniej |
_________________ You can't stop me
You can't break me
You can't reach me
You can't see me
You can try all you can
But you'll never defeat me! |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 8:07 pm
|
|
|
Już bardziej prędzej niż pózniej ;/ |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Ewakki
Poczatkujacy Evakki

|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 9:59 pm
|
|
|
Lub szybciej,kto to wie ( |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

|
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 9:16 am
|
|
|
No i teraz zapłaci Polska za słowa Kaczora...
Przecież Rosja noga tupnie i nas nie ma...
A kto an tym straci?
Oczywiście firmy...
Znów nałożą jakies embarga itp,... |
Kurt Cobain |
|
|
|
|
kindzal
Super gaduła

|
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 6:51 pm
|
|
|
Jak nam Rosja zaplaci ? Jest tu kilka opcji co Putin może zrobic :
- oblożyć embargiem import polskiej pietruszki
- obrazić się na Kaczora (i Donalda przy okazji też)
- dać Lepperowi kolejny "honorus kalza"
- zakręcić kurek (niemcom)
- przesylac jeszcze gorszej jakości rope/gaz
- obniżyć stawki swoim agentom (wplywu) w Polsce
- utajnić akta KGB/NKWD na kolejne 1000 lat
- wyrazić zdecydowany protest przeciwko tarczy
To by bylo tak z grubsza, chyba niebędę spal po nocach ) |
|
|
|
|
Ewakki
Poczatkujacy Evakki

|
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 3:34 pm
|
|
|
Czy próbowaliście rozmawiać na ten temat "Wojna w Gruzji" z Holendrami,jeden mi opowiedział dlaczego tak się stało,ponieważ Rosja chciała sprawdzić swoją broń czy jest sprawa,jak się spisuje i pokazać światu że ich technologia jest najlepsza.Temat zaczyna robić się ciekawy jeśli macie możliwość porozmawiajcie z ludźmi o innej narodowości jaka jest ich opinia itp. |
Ostatnio zmieniony przez Ewakki Sob Sie 16, 2008 3:37 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
txg
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 4:28 pm Usa prawdopodobnie jest winne
|
|
|
to usa wszedzie pcha sie ,efekt osiagniety tarcza bedzie budowana na 95%,i w razie jakiegos konfliktu lub nowego wroga to z naszego kraju beda lecialy rakiety na inne panstwa ,zwlaszcza ze polacy na teren gdzi ebedzie cala instalacja wogule nie beda mieli wstepu .Na dodatek czolowi fizycy swiatowi ocenili ze szansa zestrzelenia rakiety ktora leci juz na orbicie ziemskiej nie ma praktycznie szans a ma za to odpowiadac 40 tysiecy roznych urzadzen ,to bedzie sluzylo tylko do ataku ,a to co sie stalo w Gruzji tylko pokazuje ze imperia na swiecie wogule sie nie licza z malymi panstwami a demokracje maja w dupie i jak tylko beda mieli na tyle mozliwosci militarne skorzytsaja z nich.Gospodarka swiatowa w ogromnej mierze jest zalezna od produkcji i sprzedarzy broni ,bez wojen swiat by sie nie krecil.
pozdr. |
|
|
|
|
adi2000
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 9:32 pm
|
|
|
Ewakki napisał/a: | Czy próbowaliście rozmawiać na ten temat "Wojna w Gruzji" z Holendrami,jeden mi opowiedział dlaczego tak się stało,ponieważ Rosja chciała sprawdzić swoją broń czy jest sprawa,jak się spisuje i pokazać światu że ich technologia jest najlepsza.Temat zaczyna robić się ciekawy jeśli macie możliwość porozmawiajcie z ludźmi o innej narodowości jaka jest ich opinia itp. |
Po co rozmawiac z kims kto sie nie zna, co mnie obchodzi opinia pana Zdzisia albo tego Holendra co opowiada jakies pierdy. Najlepiej przeczytac kilka ksiazek historycznych. Najlepiej dotyczacych tego regionu itp. a wszystko bedzie jasne. W skrocie: Usa capnela Irak, to teraz kolej na Rosje by nie byla glodna. Jest kilku/a graczy(panstw). I ci gracze staraja sie miedzy soba podzielic strefy wplywow. Irak zawsze byl w strefie wplywow Anglikow/Amerykanow. Gruzja to strefa wplywow rosyjskich. Gdy Irak lub Gruzja staja sie zbyt samodzielne, to dostaja lanie od swoich opiekunow. |
|
|
|
|
|