luksemburg |
Autor |
Wiadomość |
re0001
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 11:58 am luksemburg
|
|
|
czesc!czy ktos korzystal juz z weekendowych wycieczek Molenaar Tours?kusi mnie ten Luksemburg...szybko,wszystko zorganizowane i 100e tylko..pozdrawiam |
|
|
|
|
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 1:06 pm
|
|
|
mnie tez kusi wyjazd do Paryza albo w listopadzie albo na sylwestra |
|
|
|
|
Ewa P
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 3:25 pm
|
|
|
Paryz jest strasznie drogi, nawet zakupy w supermarkecie sa drozsze niz w Holandii.Bylam tam w marcu tego roku. Wiec wyobrazam sobie te cene na sywestra.... brrr
Ale pewnie Sylwestra pod wieza to napewno niezapomniane przezycie
Pozdrawiam |
|
|
|
|
RobKAM
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 6:37 pm
|
|
|
Ewa P napisał/a: | Ale pewnie Sylwestra pod wieza to napewno niezapomniane przezycie |
Ja bylam 2 lata temu i bylo niezapomniane,oj tak.O polnocy zapalily sie swiatelka na wiezy i to wszystko,zadnych fajerwerkow,nic.Bylo pelno autokarow z Polski i ludzie byli bardzo zawiedzeni,Chyba w Warszawie byla lepsza impreza.Caly paryz byl oblezony przez dziki tlum i tylko co chwila bylo slychac wrzask jakiejs kobiety,bo ktos jej wyrwal torebke.Chodzily cale szajki zlodziei.Nawet jakies zamieszki byly,bo bylo pelno policji i robili lapanki wsrod Marokanow,generalnie tylko ciemnoskorych zatrzymywali do rewizji.Po 12-ej ten caly tlum ruszyl do stacji metra i doslownie taranowali siebie nawzajem.Ponadto pozamykali wiekszosc stacji i jak ktos zostawil samochod na obrzezach to musial isc z buta(my szlismy 6 kilometrow).Warto zaznaczyc,ze po angielsku sie nie dogadasz za diabla.
Moze najlepiej to wynajac pokoj ,ale to juz chyba teraz trzeba to zrobic.Dla mnie Sylwester w Paryzu to porazka,zreszta na forach internetowych potem wrzalo od dyskusji zawiedzionych turystow.To tak na marginesie,bo temat jest inny .Pozdrawiam. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
Ewa P
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 10:41 pm
|
|
|
Oj, tak z tym angielskim to sie zgadzam. Poprostu duszy nie uwidzisz ktora cvos powie po angielsku. My mielismy problem z maszyna z biletami i pytalismy ludzi czy wiedza jak dziala, mlodzi ludzi a slowa nie potrafia powiedziec w innym jezyku niz francuski...masakra
Sylwestra mialas rzeczywiscie niezwyklego ))
Ja zupelnie nie mam planow na ten rok, wiec nie wiem jak to bedzie..
Pozdrawiam goraco |
|
|
|
|
koroner
Nieśmiały użytkownik koroner
Pomógł: 3 razy Wiek: 57 Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 82 Skąd: DEN HAAG
|
Wysłany: Czw Paź 02, 2008 10:54 pm
|
|
|
Ludzie tematem jestLuxemburg,a nie ;AJFLA' sic!Tabak tanszy, paliwo tez ,gorzałka tez,polaków mało,ogólnie czysto&kulturka.Mieszkałem w Wasserbillig;6miesiecy.piekne zamki,Mozela,winnice;naprawde warto pozwiedzac.pzdr |
_________________ koroner z Valkenboslan. |
|
|
|
|
jawitta
Gaduła jawitta
Pomogła: 4 razy Wiek: 43 Dołączyła: 12 Maj 2008 Posty: 103
|
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 11:53 pm
|
|
|
re0001, może się spotkamy chcę mężowi zrobić niespodziankę tylko hmmmm Luxemburg( 04,05.10.2008 ) , Paryż( 07,08,09.11.2008 ) czy Bruksela . |
_________________ "Korzystaj z każdego dnia , nie pytaj o to, co jutro przyniesie " |
|
|
|
|
re0001
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 04, 2008 8:21 pm luksemburg
|
|
|
a bylas juz moze na jakiejs 'wyprawie'z tym biurem podrozy?..jestem ciekawa opnii ... |
Ostatnio zmieniony przez re0001 Sob Paź 04, 2008 8:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jawitta
Gaduła jawitta
Pomogła: 4 razy Wiek: 43 Dołączyła: 12 Maj 2008 Posty: 103
|
Wysłany: Nie Paź 05, 2008 6:34 pm
|
|
|
Jeszcze nie i dlatego jestem ciekawa opinii innych . Oferta wydaje się interesująca . |
_________________ "Korzystaj z każdego dnia , nie pytaj o to, co jutro przyniesie " |
|
|
|
|
piterr4721
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 7:44 pm
|
|
|
Ja bylem w Paryzu w lutym z tego biura i jak najbardziej polecam. hotel byl chyba 2,5 gwiazdkowy ale nie mozna bylo narzekac a poza tym to tylko spalismy w nim, bo harmonogram na 3 dni byl napiety ze caly czas cos sie zwiedza, nie bylo duzo czasu wolnego, ale oczywiscie mozna bylo sie odlaczyc od grupy- takze polecam. A w planach mam zamiar znowu wybrac sie na jakas wycieczke bo cenowo wcale nie kosztuja duzo. |
|
|
|
|
gosia
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2006 Posty: 80 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Wto Paź 07, 2008 9:09 pm
|
|
|
ja też jak najbardziej polecam. też byłam w lutym w Paryżu z Molenaar Tours. Gdybym pojechała sama na własną rękę takawycieczka kosztowałaby mnie jeszcze raz tyle jak nie więcej i pewnie nie zwiedziłabym tyle co na tej wycieczce. Wybieram się na Sylwestra do Paryża z tym biurem |
|
|
|
|
oliwek
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Paź 15, 2008 5:31 pm
|
|
|
no i dotarl ktos do tego Luksemburga?
Planuje jednodniowy wypad. Jest tam cos ciekawego dla piecioletniego dziecka?
A co mozecie polecic doroslym? A najlepiej dwa w jednym |
_________________ pozdrawiam, oliwek |
|
|
|
|
EwazHolandii
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Nie Paź 19, 2008 9:09 pm
|
|
|
a czy ktoś już się zdecydował na sylwestra w Paryżu z tym biurem? |
|
|
|
|
vicealigator
Poczatkujacy traveller
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 9:54 am
|
|
|
Bylem w Luksemburgu jeden dzien - za malo |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Kwi 05, 2010 2:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
faful
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lut 11, 2009 9:47 pm
|
|
|
Byłam już dwa razy na wycieczce z tym biurem i polecam!
Fajna organizacja czasu, jedynym minusem w sierpniowym upale był brak klimatyzacji w autokarze- i tu apeluje aby się wykłócać o swoje.
Placilismy m.in. za klimatyzację, której nie było a organizatorka nie kwapiła się do tego aby podstawiono inny autokar.. I tak to trwało 3 dni.. |
|
|
|
|
|