NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
euro-acceptgiro
Autor Wiadomość
urslen 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 5:25 pm   euro-acceptgiro

witam serdeczne, mam małe pytanie czy można przelać pieniądze do belastingu z konta w Holandii, nie mam takiej możliwości żeby wrzucić przelew do skrzynki ale mam dostęp do konta przez internat. Konto mam w Rabobanku, nie mam kogo zapytać jak to zrobić. Z góry dziękuje za pomoc

ADAMEK 
Poczatkujacy
Wisnia

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 7:24 pm   

Jezeli masz dostemp do konta to oczywiscie ze mozesz zrobic przelew przez internet. Na kazdym acceptgiro jest podany betalingskenmerk musisz go wpisac ,potwierdza on dokonanie wplaty przez konkretno osobe ja osobiscie zawsze dodaje imie i nazwisko ale nie jest to konieczne.

urslen 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Wrz 21, 2008 8:10 am   

dziękuje za odpowiedz, ale czy możne mi ktoś napisać krok po kroku jak to zrobić. Do Polski przelewy robiłam z Betaalopdracht a formularz Per acceptgiro jest dla mnie niezrozumiały. Nie wiem gdzie wpisać beschikkingsnummer?

hudy 
Poczatkujacy
hudy

Wysłany: Wto Paź 21, 2008 3:29 pm   

czy ktos moze zna dokladne namiary na belasting apeldoorn zeby wplacic im pieniadze na konto z polski? wlasnie dostalem od nich do polski ze mam do zaplety 500eu i potrzebuje dokladny adres i nazwe banku, swift, i nr konta w formacie iban, a na tym przekazie jest tylko belasting apeldoorn 2445588? help me plizzzzzzz

sylwka90 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 10:16 pm   

Pewnie masz tam tez jakis nr do nich wiec zadzwon i bez problemu Ci pomoga...tak mi sie wydaje :)

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Śro Paź 22, 2008 11:17 am   

hudy, wiecej namiarow nie podaja , ten numer sie zgadza i na niego wplaca sie wszystko co zwiazane jest z belasting . Chyba ,ze masz w liscie podany " betalingskenmerk " to musisz go dopisac przy robieniu przelewu.

[ Dodano: Sro Paź 22, 2008 12:24 pm ]
urslen, z tego co rozumiem to dostalas list z acceptgiro i nie mozesz go uzyc ? Jak robisz przelew przez internet wypelnij pola z kwota , podaj numer rachunku 2445588 Belastingdienst te Apeldorn , wpisz betalingskenmerk to sa cyfry ktore znajduja sie na acceptgiro obok kwoty na bialym tle ( tylko cyfry bez zadnych znakow ) i gotowe :)

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Paź 22, 2008 2:56 pm   

Ludzie - przeciez ona napisal Z POLSKI chce przelac pieniadze. Wiec potrzebuje ranchuek w formacie IBAN

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

hudy 
Poczatkujacy
hudy

Wysłany: Śro Paź 22, 2008 3:09 pm   

przelew z polski wlasnie tak: adres i nazwe banku, swift, i nr konta w formacie iban, wie ktos moze?

Beata 
Super gaduła

Wysłany: Śro Paź 22, 2008 3:42 pm   

Na stronce www.ibanbic.nl mozesz znajac numer rachunku wygenerowac IBAN i BIC. Ja juz to za Ciebie zrobilam. Oto dane:

Rekeningnummer: 2445588
Bank: Postbank N.V.

IBAN: NL38 PSTB 0002 4455 88
BIC: PSTBNL21

Pozdrawiam :)

ruda5014 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Paź 25, 2008 9:27 pm   

tego sie z polski nie wysle do balesting -byłam w podobnej sytuacji

[ Dodano: Pon Paź 27, 2008 1:11 pm ]
dostałam prywatną pocztę dlaczego tego nie można wysłac z polski tzn.acceptgiro.Bo nie wysle sie nie ma takiej opcji.Przez trzy miesiace wisialam na internecie szukając pomocy aby to wysłac-nie powiem pomoc uzyskalam ,nr kont mi podawali ale te nr kont nie były dobre.Pani Nolewska odpisała że tego sie nie wysle z polski i miala rację.Co wplacałam pieniadze na konto ,po 2 tygodniach pieniądze przychodzili z powrotem,ale mniej poniewarz banki potracali za operacje bankowe.A kary przychodzili coraz wieksze,zostałam oszukana dwa razy przez polakow,siedzialam na gg szukając pomocy aby ktos mi przedzwonił aby sie zapytac[nr darmowy z holandi] to zostalam wyzwana-na 20 osób jedna polka napisała ze by mi pomogła ale nie umie po nl .Byłam wykonczona psychicznie.Dostałam z balestingu ostatnie upomnienie z dodatkową karą.Mój ostatni ratunek szukalam znajomych na NK.I dopiero ona mi pomogła bez interesownie ja siedzialam na skejpie -ona dzwoniła przy mnie przetlumaczając to co do niej mowilam po polsku,Facet odpowiedział ze z polski tego sie nie da wysłac bo oni nie podawają zadnych IBAN SWIT-to co dostałam do zapłacenia wysyła sie z NL Na jej konto wyslałam pieniadze ,listem poleconym wyslalam ten czek i ona mi dopiero tam załatwila.Powiem tak, tyle co stracilam moglam sama zajechac, i wpłacic na poczcie, a następnym autobusem przyjechac do polski.to wszystko trwało7 miesięcy-a z nimi nie ma co kara musi byc zaplacona mimo tego że dziewczyna zalatwiała że to nie moja wina

[ Dodano: Czw Lis 06, 2008 10:34 pm ]
Witam czekam z niecierpliwością na moja odpowiedz-napisałam to dlatego aby ludzie
będac w podobnej sytuacji wiedzieli co mają robic-tak jak pisałam ...mogłam kupić bilet do NL ,wskoczyc na pocztę zapłacic to ,i zaraz tym samym autokarem wrucic z powrotem do polski,A TAK WYSZŁO MNIE TO BARDZO DUZO,jestem kłebkiem nerwow;dlatego BEATA czekam na twoją odpowiedz co ty na to

jurek.m2 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lip 08, 2009 9:44 am   

Beata, Beata, Mam pytanie odnosnie odpowidzi Ktorej udzie. 22 10 2008 jestem w podob. sytu. musze wyslac pien. do Hol. ale po wpisaniu nr reke.... 2445588 odczytalem inne dane banku ktore podalas czyzby ulegly zmianie tj IBAN; NL86GB000244558 BIC; INGBNL 2A Bank; ING BANK NV

madga
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lip 08, 2009 12:31 pm   

Rozwiazaniem dla osob nie posiadajacych konta bankowego w NL jest zalozenie darmowego konta na http://www.moneybookers.com/app/index.pl?l=PL Szybko latwo no i tanio przede wszystkim.

martka87
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 08, 2015 10:35 am   

Witam, bardzo prosze o POMOC!!!! Mąż moj juz po raz drugi dostal acceptgiro do zaplaty i nie wiemy skad to sie bierze ;/ Jeden przelew zaplacilam i myslalam ze to bedzie koniec, niestety po paru miesiacacha wrocilo!! Bardzo prosze, pomozcie co z tym zrobic i jak to zaplacic, na marginesie dodam ze juz nie przebywamy w NL ;/ pozdrawiam Marta

GeraltRivia 
MODERATOR

Wysłany: Śro Kwi 08, 2015 11:28 am   

martka87,

Ale acceptgiro od kogo?

martka87
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Kwi 08, 2015 11:46 am   

od Flanderijn .. tak mi sie wydaje, bo tak jest na kopercie;/

[ Dodano: Śro Kwi 08, 2015 12:47 pm ]
i szczerze mówiąc nie wiemy za co to jest ;/

Odpowiedz do tematu