NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
alimenty
Autor Wiadomość
umuhumunukuakuma

Wysłany: Nie Gru 09, 2007 1:32 pm   alimenty

czy moze ktos zakladal sprawe o alimenty w holandii?oczywiscie powolujac tatusie ktory nie jest polakiem a ma holenderski paszport?chcialabym sie dowiedziec jak to tu wyglada i czy sa jakies problemy zwiazane z tym .no i mniej wiecej jakie papiery sa potrzebne i czy trzeba miec tlumacza na sprawe.jak ktos cos wie to bardzo bym prosila o jakies szczegoly.z gory dziekuje.

Dagmarka2078 
Poczatkujacy
Dagmarka2078

Wysłany: Pon Sie 18, 2008 11:11 pm   

ja mam podobny problem

sylart 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 9:41 pm   

Witam

Za mało szczegółów, żeby Wam pomóc.
Wszystko zależy od obywatelstwa, miejsca zamieszkania itd.
Mogę Wam pomóc jeżeli w grę będzie wchodzic polskie prawo.

Pozdrowienia

electropol 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sie 30, 2008 1:23 am   

czesc sylart,wlasnie mam problem,potszebuje pomocy,chodzi o rozwod i sprawe o alimenty,ja jestem ukrainka,a moj maz polakiem,mamy dwojko dzieci,i u mnie do tej pory tymczasowa karta pobytu,on zameldowany w holandii,a my jeszcze nie,potszebuje dobrego adwokata,zawczesniej dziekuje za odpoiedz,pszepraszam za bledy,ale do polskiej szkoly nie chodzilam :039:
Ostatnio zmieniony przez electropol Sob Sie 30, 2008 1:29 am, w całości zmieniany 2 razy  

donka0000 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 28, 2008 12:45 am   

hej . doradzono mi ze najlepiej o alimenty ubiegac sie w polsce ale niebardzo wiem jak to zrobic

kocica 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 9:40 am   

witam . nie wiem skad jestescie w nl ale warto sobie znalesc adwokata, poniewaz wiekszosc spraw to on bedzie za was robil. adwokaci w nl sa dosc drodzy ale jak w googla wpiszecie pro deo advocaten dostaniecie spis adwokatow gdzie bedziecie musieli zaplacic jakies grosze. ja tak zrobilam zadzwonilam do jednego z nich, umowilam sie na spotkanie , musialam wypelnic papiry ze nie stac mnie na adwokata i dostalam adwokata za pomoc musiam zaplacic 78euro- cala sprawa. zycze powodzenia

Odpowiedz do tematu