alimenty |
Autor |
Wiadomość |
umuhumunukuakuma
|
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 1:32 pm alimenty
|
|
|
czy moze ktos zakladal sprawe o alimenty w holandii?oczywiscie powolujac tatusie ktory nie jest polakiem a ma holenderski paszport?chcialabym sie dowiedziec jak to tu wyglada i czy sa jakies problemy zwiazane z tym .no i mniej wiecej jakie papiery sa potrzebne i czy trzeba miec tlumacza na sprawe.jak ktos cos wie to bardzo bym prosila o jakies szczegoly.z gory dziekuje. |
|
|
|
|
Dagmarka2078
Poczatkujacy Dagmarka2078
|
Wysłany: Pon Sie 18, 2008 11:11 pm
|
|
|
ja mam podobny problem |
|
|
|
|
sylart
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 1 raz Wiek: 54 Dołączyła: 17 Lip 2007 Posty: 54 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 9:41 pm
|
|
|
Witam
Za mało szczegółów, żeby Wam pomóc.
Wszystko zależy od obywatelstwa, miejsca zamieszkania itd.
Mogę Wam pomóc jeżeli w grę będzie wchodzic polskie prawo.
Pozdrowienia |
|
|
|
|
electropol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 30, 2008 1:23 am
|
|
|
czesc sylart,wlasnie mam problem,potszebuje pomocy,chodzi o rozwod i sprawe o alimenty,ja jestem ukrainka,a moj maz polakiem,mamy dwojko dzieci,i u mnie do tej pory tymczasowa karta pobytu,on zameldowany w holandii,a my jeszcze nie,potszebuje dobrego adwokata,zawczesniej dziekuje za odpoiedz,pszepraszam za bledy,ale do polskiej szkoly nie chodzilam |
Ostatnio zmieniony przez electropol Sob Sie 30, 2008 1:29 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
donka0000
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 12:45 am
|
|
|
hej . doradzono mi ze najlepiej o alimenty ubiegac sie w polsce ale niebardzo wiem jak to zrobic |
|
|
|
|
kocica
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 5 razy Wiek: 41 Dołączyła: 31 Sty 2007 Posty: 99 Skąd: HOLANDIA
|
Wysłany: Wto Paź 28, 2008 9:40 am
|
|
|
witam . nie wiem skad jestescie w nl ale warto sobie znalesc adwokata, poniewaz wiekszosc spraw to on bedzie za was robil. adwokaci w nl sa dosc drodzy ale jak w googla wpiszecie pro deo advocaten dostaniecie spis adwokatow gdzie bedziecie musieli zaplacic jakies grosze. ja tak zrobilam zadzwonilam do jednego z nich, umowilam sie na spotkanie , musialam wypelnic papiry ze nie stac mnie na adwokata i dostalam adwokata za pomoc musiam zaplacic 78euro- cala sprawa. zycze powodzenia |
|
|
|
|
|