szkoła średnia - Liceum |
Autor |
Wiadomość |
fabisz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 7:58 pm szkoła średnia - Liceum
|
|
|
Czy istnieje możliwość zdania ostatniej klasy Liceum w Holandii? |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Cze 04, 2008 8:49 am Re: szkoła średnia - Liceum
|
|
|
fabisz napisał/a: | Czy istnieje możliwość zdania ostatniej klasy Liceum w Holandii? |
a mowisz plynnie po niderlandzku?? jesli nie to raczej nie ma takiej mozliwosci... |
|
|
|
|
fabisz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 04, 2008 7:02 pm
|
|
|
Czyli najprostszy sposób na zdanie matury w Holandii to iść na kurs nauczyć się Niderlandzkiego i dopiero potem do szkoły?
Dziękuje za odpowiedź |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 7:42 pm
|
|
|
fabisz napisał/a: | Czyli najprostszy sposób na zdanie matury w Holandii to iść na kurs nauczyć się Niderlandzkiego i dopiero potem do szkoły?
Dziękuje za odpowiedź |
zalezy od twojego wieku... |
|
|
|
|
fabisz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 7:55 pm
|
|
|
mam 17 lat. I zdaną 2 klasę Liceum. Czyli bez poślizgu i wyjeżdżam do holandii. Chce tam zostać i zrobić maturę lub jej Holenderski(europejski) odpowiednik.
Pozdrawiam
Tomasz Fabiszewski |
Ostatnio zmieniony przez fabisz Czw Cze 05, 2008 7:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 8:01 pm
|
|
|
fabisz napisał/a: | mam 17 lat. I zdaną 2 klasę Liceum. Czyli bez poślizgu i wyjeżdżam do holandii. Chce tam zostać i zrobić maturę lub jej Holenderski(europejski) odpowiednik.
Pozdrawiam
Tomasz Fabiszewski |
majac 17 lat mozesz miec problem... liczac, ze potrzebujesz rok czasu na nauke jezyka... to w wieku 18 lat chcialbys zdawac mature... do zwyklego liceum cie nie przyjma... bo bedziesz osoba pelnoletnia... bedziesz musial szukac szkoly dla doroslych... i teraz pytanie czy w takiej szkole przyjma cie na ostatni rok... |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 8:02 pm
|
|
|
latwiej bedzie ci zdac mature w pl... i tutaj przyjechac studiowac... ale to moje zdjanie... |
|
|
|
|
fabisz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Cze 06, 2008 2:25 am
|
|
|
jasne że tak ale ja za 2 tygodnie wyjeżdżam, a mam już dość prawa w tym kraju...
2 klasę w polsce kończe też w szkole wieczorowej dla dorosłych bo muszę pracować.
W Holandii sytuacja się powtórzy z tym że dojdzie rok nauki języka.
Dziękuje i Pozdrawiam
Tomasz Fabiszewski |
|
|
|
|
tina
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 7:40 pm
|
|
|
Mam podobną sytuację jak Ty odpisz proszę Tomek jak sobie z tym poradziłes. |
_________________ No man is an island. |
|
|
|
|
fabisz
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 11:39 pm
|
|
|
Jeszcze jestem jeszcze w Polsce, ale myślę że najlepszym wyjściem będzie nauka J. Holenderskiego. Musze się sprężyć i opanować go przez rok. A po roku przerwy wróce do szkoły i zdam ostatnią klasę. Jednakże żeby mieć udokumentowane świadectwo 2 klasy musisz udać się w Polsce do przysięgłego tłumacza.
Pozdrawiam
Tomasz Fabiszewski |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 11:15 am
|
|
|
fabisz napisał/a: | Jeszcze jestem jeszcze w Polsce, ale myślę że najlepszym wyjściem będzie nauka J. Holenderskiego. Musze się sprężyć i opanować go przez rok. A po roku przerwy wróce do szkoły i zdam ostatnią klasę. |
jestes pewien, ze bedziesz mogl isc do ostatniej klasy???
tutaj HAVO trwa 5 lat a VWO 6 lat... |
|
|
|
|
mariola 784
Super gaduła
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 18 Sty 2008 Posty: 220
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 6:27 am
|
|
|
Fabisz i Tina jestescie w troche trudnej sytuacji ale jest wyjscie zeby nie stracic roku jest mozliwosc zaliczenia roku i zdania matury polskiej Przy polskiej Ambasadzie w Hadze jest polska szkola .Nie jest ona codziennie ale mozna spokojnie uczyc sie do matury i jednoczesnie uczyc sie jezyka holenderskiego.To jest zaledwie pare miesiecy uwazam ze szkoda by bylo stacic to.A jednoczesnie mozna robic jedna i druga szkole . |
|
|
|
|
martyna_k
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 9:38 pm
|
|
|
Też mam 17 lat....i taką samą sytuacje...chodze do szkoły ISK i cóż najwyżej strace ten rok,a na co polska matura skoro i tak wyjeżdżasz. |
_________________ Nie jestem zupą pomidorową, żeby mnie wszyscy lubili. |
|
|
|
|
ewspa.szczecin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 11:00 pm
|
|
|
Europejska Wyższa Szkoła Prawa i Administracji proponuje podjecie zajeć z zakresu LO w Hadze. Zajecia raz w miesiącu piątek sobota i niedziela . Więcej informacji: www.studiapolonijne.pl , e.mail: [email protected] |
|
|
|
|
Jumper0
Poczatkujacy Jumper
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 12:21 pm
|
|
|
ja mam 17 lat ... w rok opanowalem jezyk i w tym roku wsadzili mnie do 4 klasy vmbo. :/ |
|
|
|
|
|