NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zakupy na allegro
Autor Wiadomość
angelika 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:40 pm   zakupy na allegro

chcialam zapytac czy ktos robi zakupy na allegro.pl, a jezeli tak to jak dokonujecie platnosci??przelewacie pieniazki z holenderskiego konta?posiadam takze polskie konto ale walutowe w ING i jakos nie za bardzo moge tam dokonac przelewow.mial ktos moze podobna sytuacje??z gory dziekuje za odpowiedz;)

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:49 pm   

Ja czesto kupuje na allegro ale place z polskiego konta.A w jakim banku tutaj masz konto?Tez ING?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez alicja2911 Pon Lis 03, 2008 3:50 pm, w całości zmieniany 1 raz  

angelika 
Gaduła

Wysłany: Pon Lis 03, 2008 3:53 pm   

tutaj mam abn-amro. a chcialam jeszcze zapytac , a to konto z ktorego placisz to jest walutowe czy normalne??

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pon Lis 03, 2008 5:02 pm   

Ja kupuje płacąc przez płatności allegro i później karta kredytowa z ABN
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pon Lis 03, 2008 5:02 pm, w całości zmieniany 1 raz  

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 5:13 pm   

angelika napisał/a:
tutaj mam abn-amro. a chcialam jeszcze zapytac , a to konto z ktorego placisz to jest walutowe czy normalne??

z rachunku w zł.
Ale tak jak w poscie wyzej tez mozna zaplacic
Pozdrawiam

iwcia8 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Lis 03, 2008 10:50 pm   

Ja również korzystałam z usług Allegro płacąc przy tym przelewem poprzez internet z Polskiego konta zarówno z Banku PKO jak i BZWBK.
Jednak nie polecam kupować na allegro będąc tutaj, zamówiłam wózek który rodzinka podała mi poprzez autokar, kierowca skasował 15 euro a wózek nie spełniał moich oczekiwań, nie wszystko było też napisane na aukcji. Sprzedający (czyli sklep) oczywiście miał same pozytywne komentarze dlatego zdecydowałam się na ten zakup. Co prawda napisali mi, że mogę go oddać w przeciągu 10 dni od daty zakupu która liczona jest od momentu dokonania wpłaty a zanim wózek dotrze kurierem pod wskazany adres w Polsce mija pare dni, kolejne pare mineło zanim dotarł do mnie więc szanse oddania maleją pozatym się to po prostu nie opłaca kolejny raz płacić za wszystkie przesyłki. Radzę kupować będąc w Polsce na miejscu.

angelika 
Gaduła

Wysłany: Śro Lis 05, 2008 10:55 am   

a czy ktos moglby mi jeszcze troszke dokladniej wyjasnic te platnosci poprzez abn-amro.to znaczy jezeli ja mam tu konto a sprzedawca nie posiada konta walutowego to jak zaplacic??przyznam szczerze ze nie znam sie na tych platnosciach;) dziekuje za poprzednie wypowiedzi ;)

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Lis 05, 2008 11:07 am   

http://allegro.pl/help_item.php?item=136 jak zapłacić przez płatności allegro. Uwaga - sprzedający musi przyjmować Płatności allegro - o tym dowiesz się z aukcji czy w formach płatności jest Płatności allegro.

Jak wspomniałem, ja płaciłem kilka razy za pomocą karty kredytowej (wypukłej) a nie bankomatowej.

Limit dla kredytowki to 2000pln/30 dni przy wykorzustaniu płatości allegro (np za notebooka nie mogłem zapłacić :( )
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Śro Lis 05, 2008 11:09 am, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu