NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
WAKACJE W POLSCE
Autor Wiadomość
Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 7:50 pm   

silver napisał/a:
Witam,
Dokładnie nad taką pracują nasi Panowie Informatycy i Grafik.Chcielibysmy aby z tej mapy można było wyszukać "wszystko" zakwaterownie, atrakcje, trasy rowerowe etc. Mapa miałaby się docelowo pojawić w każdym dziale - tak nam się wydaje będzie łatwiej dla Holendrów, którzy nie mają pojęcia jakie województwo i gdzie leży.
Pomysłów jest wiele i powolutku bedziemy je realizowac. Czasami musimy czekać tygodniami na odpowiedzi w sprawie wykorzystania pewnych materiałów.

Dziękuje za podpowiedzi. Jeśli macie jakieś pomysły to piszcie. Jeśli posiadacie zdjęcia atrakcji w Polsce, macie gotowe trasy rowerowe, które są godne polecenia - zapraszamy do współtworzenia poszczególnych działów

Pozdrawiam

Pracowałam trochę w turystyce i generalnie posiadam opracowane info a temat Krakowa. Jeśli mogę pomóc- zapraszam na priw

RobKAM 

Pomogła: 17 razy
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 8:53 pm   

Ewa P napisał/a:
Fajna sprawa, tylko ze w POlsce problemem sa pieniadze zeby jechac na wakacje w swoim kraju, poniewaz ceny sa europejskie natomiast zarobki polskie nie... w tym caly sek..dlatego za wakacje w Polsce mozemy zaplacic tyle ile za wakacje np. w Grecji..

My jezdzimy na swieta i sylwka co roku do Murzasichle ze znajomymi.W tym roku juz w polowie pazdziernika jak dzwonilam nie bylo zadnego wolnego miejsca,ale to zadnego i to podobno juz od jakiegos czasu,2.3 tygodni.Niby kasy ludzie nie maja ...Dodam,ze taki pobyt w okresie swiat jest 50% drozszy.Nici z planow.

majuga 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 9:33 pm   

RobKam, a gdzie sa te Murzaschile? w Polsce? myslisz, ze w Pieninach moze byc tak samo?

sylwka90 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 10:21 pm   

Ale po co ma byc tak samo ? Po co dwa takie same miejsca na ziemi ?

majuga 
Super gaduła

Wysłany: Śro Lis 12, 2008 12:39 am   

sylwka90 napisał/a:

:?: trzeba zapytac Amerykan, ktorzy wszedzie gdzie popadnie buduja DisneyLand

ja pytalam RobKama czy mysli, ze w Pieninach tez wszystkie kwatery sa zabukowane.

:D

RobKAM 

Wysłany: Śro Lis 12, 2008 12:51 pm   

sylwka90 napisał/a:

Jak masz pisac glupoty to lepiej nic nie pisz ok?
MajugaMurzasichle sa 8 km od Zakopanego.Moze w Pieninach beda miejsca,nie wiem tego.Ja obdzwonilam wczoraj z kolegowna wszystkie mozliwe kwatery i zero miejsc,porazka.
Najgorzej jak ktos sie nastawi i nici wychodza.

majuga 
Super gaduła

Wysłany: Śro Lis 12, 2008 1:53 pm   

niestety kontje blada, jak mawiaja gorale w Holandii....nic. Bratowa szuka od ponad tygodnia i zero, nie mowila, bo ma jeszcze nadzieje.

wlasnie, najgorzej jak ktos sie nastawi....:(
... moze Holendrzy zaczeli okupowac polskie gory?

pytanie do znawcow, albowiem gor nie znam: gdzie pojechalibyscie na biegowki: w Posce, Slowacji, Czechach?

Ewa P 

Wysłany: Śro Lis 12, 2008 5:16 pm   

Kochani!!!
Jasne że nie ma już miejsca w górach to jest oczywista oczywistosc!
Juz od dawna wiadomo bylo, ze jesli ktos ma ochote na sylwestra w gorach to musi kupowac w wakacje! Bo potem najlepsze jest zajete!
Ja sama kupilam sylwestra 3 dni przed tyle ze na Helu i hotel byl ok, ale bal generalnie porażka.

Poza tym tematem odbilismy od tytulu tematu. :039: Może załóżmyy osoby temat pod tytulem sylwester 2008 i kazdy bedzie mogl napisac o swoich propozycjach i pomysłach :039:
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Śro Lis 12, 2008 5:17 pm, w całości zmieniany 1 raz  

majuga 
Super gaduła

Wysłany: Śro Lis 12, 2008 5:21 pm   

dlaczego sylwester :? kto mowi o sylwestrze? ja chce tam na swieta jechac, poza tym mieszcze sie w temacie: wakacje w Polsce
Ostatnio zmieniony przez majuga Śro Lis 12, 2008 5:22 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ewa P 

Wysłany: Śro Lis 12, 2008 5:28 pm   

RobKAM napisał/a:

My jezdzimy na swieta i sylwka co roku do Murzasichle ze znajomymi.W tym roku juz w polowie pazdziernika jak dzwonilam nie bylo zadnego wolnego miejsca,ale to zadnego i to podobno juz od jakiegos czasu,2.3 tygodni.Niby kasy ludzie nie maja ...Dodam,ze taki pobyt w okresie swiat jest 50% drozszy.Nici z planow.

Dlatego Sylwester!

Bo temat się rozwinął po tym poście, więc można zauważyć że chodzi o Sylwestra

RobKAM 

Wysłany: Śro Lis 12, 2008 5:35 pm   

majuga napisał/a:
dlaczego sylwester :? kto mowi o sylwestrze? ja chce tam na swieta jechac, poza tym mieszcze sie w temacie: wakacje w Polsce

Ja zawsze jezdze na tzw wakacje wlasnie zima,wyjazd obejmuje pierwszy dzien swiat do 5 stycznia.Zawsze bukowalismy na poczatku listopada i byly jeszcze miejsca.Teraz dzwonilam juz wczesniej i lipa.

Reed 
Gaduła
Szuflandia

Wysłany: Śro Lis 12, 2008 6:08 pm   

A ponoc jest kryzys i ludzie pieniedzy a jednak zarezerwowali wszystkie miescja.
Powodzenia w szukaniu. Moge dac namiary na Bieszczady jakby co

karol71 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lis 21, 2008 4:30 am   Bieszczady? a może karkonosze?

ja mogę dać dobry namiar na karkonosze :D :026:

meg 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 9:35 pm   

Jesli nadal szukacie zimowych noclegow sprawdzcie tutaj:
http://www.a-vakantie.com/?p=409&lang=nl
moze sa jeszcze u niektorych wolne miejsca :)

a wracajac do tematu wakacje w Polsce i reklama Polski poza granicami kraju to mam pytanie do Was: Czy Wy zachęcacie swoich holenderskich znajomych do przyjazdu do Polski? Czy wiekszosc traktuje pobyt tutaj jako "wyzwolenie" z Polski. Musze powiedziec, ze obserwuje takie wlasnie dwie reakcje, a przeciez mamy sporo do pokazania. Ja ostatnio zachecam wszystkich do wizyty w Krakowie, wizzair ma tak smiesznie tanie bilety poza sezonem, ze wypad na dluzszy weekend w Malopolske to przeciez swietny pomysl!

Zgadzam sie, ze niektore miejsca w Polsce maja ceny co najmniej kosmiczne, ale zawsze mozna znalezc cos przytulnego w rozsadnej cenie!

[ Dodano: Pią Lis 28, 2008 9:40 pm ]
Ewa P napisał/a:
Pracowałam trochę w turystyce i generalnie posiadam opracowane info a temat Krakowa. Jeśli mogę pomóc- zapraszam na priw

Ewa, poslalismy Ci wiadomosc, mamy nadzieje, ze doszla :)
Wszyscy, ktorzy maja pomysl na dodanie atrakcji w Polsce sa bardzo mile widziani! Znacie jakies fajne miejsca w swojej rodzinnej okolicy? Nawet te mniej znane? Urocze male miejscowości? Podzielcie sie tym z nami! Im wiecej atrakcyjnych miejsc z ladnymi zdjeciami tym wieksza szansa na rozwoj turystyki w Polsce!

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Sob Lis 29, 2008 9:37 am   Re: WAKACJE W POLSCE

[quote="silver"] Jeśli znacie miejsca warte polecenia chętnie umieścimy je w dziale atrakcji, który jest obecnie rozwijany i tłumaczony na język angielski.
[quote]

Zam i mam nawewt linka to jest super sprawa dla rowerzystów , tych którzy chca na crosa motorkiem a nawet dla grotolazów.
http://www.wojcieszow.pl/..._wojcieszow.pdf
www.wojcieszow.pl
www.wojcieszow.com

Odpowiedz do tematu