NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pon Lis 17, 2008 10:35 am
Problem z kotem
Autor Wiadomość
lanya 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 10:34 am   Problem z kotem

W domu w ktorym mieszkam, w drzwiach do ogrodka jest klapka dla psa. I wlasnie ta droge wybral sobie kot, ktory zaczal mnie kilka tygodni temu odwiedzac. Na poczatku przychodzil od czasu do czasu, ale najwyrazniej spodobalo mu sie u mnie w domu :) Od zeszlego tygodnia praktycznie u mnie zamieszkal – za kazdym razem jak go wypuszcze, wraca przez ta klapke, albo siada pod drzwiami i miauczy, zeby go wpuscic.
Kot jest zadbany i najwyrazniej przyzwyczajony do ludzi – ciagle dopomina sie zeby go glaskac :) Poza tym ma obrozke, niestety bez imienia czy adresu.
No i teraz nie bardzo wiem co zrobic. Jezeli kot nie ma wlascicieli, to bardzo chetnie go przygarne, tym bardziej, ze najwyrazniej sam sobie wybral moj dom. Ale skoro ma obroze, to pewnie ma wlascicieli i ktos moze go szukac. Gdzie zazwyczaj mozna znalezc ogloszenia, jezeli komus zaginelo zwierze? Bo moze sie okazac, ze takie ogloszenie juz jest, tylko go nie widzialam. Czy ktos ma moze jakies pomysly?

LeGolas 
Super gaduła

Wysłany: Pon Lis 17, 2008 11:25 am   

W Albert Hijn są zazwyczaj powieszone albo w Dirk-u.Możesz także popatrzeć na okolicznych słupach.

Kurt Cobain

Witch01 
Mega gaduła
Witch

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 11:40 am   

Lanya nie wiem,gdzie mieszkasz,wpisalam w wyszukiwarke miejscowosc widniejaca w profilu, zobacz tutaj
Ostatnio zmieniony przez Witch01 Pon Lis 17, 2008 11:41 am, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 11:50 am   

lanya,
Cytat:
Kot jest zadbany i najwyrazniej przyzwyczajony do ludzi
najprawdopodobniej gdzies w poblizu Ciebe mieszka rowniez jego wlasciciel
kotki maja to do siebie ze lubia zagladac do sasiadow... :036: jesli chcesz sie przekonac czy kot ma wlasciciela po prostu nie reaguj (wiem jak to brzmi ) daruj sobie wpuszczanie go do domu, pozdrawiam i mam nadzieje ze sprawa szybko sie wyjasni

sayuri 
Nieśmiały użytkownik
sayuriartconnectin

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 12:00 pm   

Zeby ulatwic sobie zadanie, wszystki psy i koty maja zaszczepione czipy:)
Ja wybralabym sie do weterynarza z kotkiem wyjasnila jaka jest sytuacja.Kiedy weterynarz przejedzie czytownikiem odrazu wyskoczy imie i nazwisko wlasciciela kotka jak i jego adres.

Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 12:44 pm   

[quote="sayuri"]Zeby ulatwic sobie zadanie, wszystki psy i koty maja zaszczepione czipy:)[quote]

Niestety nie wszystkie. Ja mam kotka z którym regularnie odwiedzamy weterynarza w sprawach szczepień i mój nie ma czipu.
Proponuję powiesić ogłoszenie w sklepie zoologicznym, u nas znajduję się taka tablica gdzie można coś przywiesić.
Pozdr :039:

lanya 
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 12:53 pm   

Gohna, latwo powiedziec nie wpuszczaj, kiedy kot sam wchodzi :D nauczyl sie korzystac z wejscia dla zwierzakow :) Poza tym ja uwielbiam koty i nie potrafilabym tak po prostu nie reagowac.

Witch - kot zamieszkal ze mna w Groningen, dzieki za linka, poszukam wsrod ogloszen

Poza tym kot ma przy obrozy cos jakby breloczek - dzisiaj sie dowiedzialam, ze mozna go otworzyc i w srodku powinna byc wiadomosc od wlasciciela :)

aknairam 
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 3:59 pm   koteczek

A niech sobie kiciuś do Ciebie przychodzi !! Kotek daje ciepło moc i energie !! Ty go nie kradniesz ani też nie wyganiasz Nakarmisz pogłaskasz i tyle Napewno wczesniej gdzieś był zadomowiony w pobliżu .Moze sobie tak spaceruje od jednych włascieli do drugich !!! Bo to też takie cwaniczki !!!Jak to kocury !!!-pozdr

szeda 

Pomogła: 12 razy
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 6:09 pm   

mozesz mu zrobic zdjecie i rozwiesic ogloszenia w sasiedztwie ze znalazl sie kot u ciebie, moze ta droga zglosza sie wlasciciele

Baska
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Lis 27, 2008 12:56 am   

Kot na 99% ma dom, w sasiedztwie. Przychodzi bo w ten sposob poszerza swoje terytorium, moze wczesniej w tym domu mieszkal inny kot lub pies, i ten nie mial okazji obsikac trawinka? Skoro ma obroze, znaczy jest czyjs, nie karm go (co najwyzej sucha karma) ani nie wpuszczaj do domu. Mozesz mu sie przyjzec i przesledzic miejscowe ogloszenia, jesli ktos zglosi zgube, to zadzwon!
No chyba ze pobyt kota jest staly, znaczy 24 h/d to wtedy skas uciekl/zgubil sie i trzeba mu pomoc, ale jesli tylko wpada z wizyta, to go zostaw w spokoju.

Odpowiedz do tematu