Przesunięty przez: Gochna H Sob Lip 16, 2011 1:22 pm |
wynajem mieszkania przez maklera /lub wlasciciela |
Autor |
Wiadomość |
ewka7
Poczatkujacy JG23
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 10:03 pm wynajem mieszkania przez maklera /lub wlasciciela
|
|
|
Chcemy z mezem wynając mieszkanie przez maklera od stycznia,z tego co dowiadywalismy sie w Eindhoven trzeba przedstawic kontrakt o prace. Czy to jest konieczne,czy dostaniemy wtedy meldunek.Może ktos załatwiał i przekaże mi wskazówki.Jeszcze co do ofert w internecie,na koncu napisane jest wez -udział w licytacji,czy to znaczy ze cena może sie zmienić ,gdy będzie wiecej chetnych. Troche to dla mnie zbyt skomplikowane.Zaloguj sie i co dalej...... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sty 08, 2013 8:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 10:22 pm
|
|
|
Przy wynajmnie przez maklera wymagany jest stały kontrakt o prace i czesto jakies minimanle miesieczne dochody.
Meldunek powinnas dostac - ale trzeba wczesniej przeczyrac kontrakt. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
ewka7
Poczatkujacy JG23
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 10:38 pm
|
|
|
To znaczy ,ze jak nie mam kontraktu to nie moge wynając mieszkania mimo ,że zaplace borg i z wyprzedzeniem?jesli przedstawie solarisy,umowe o prace to i tak nici?Od wszystkich to jest wymagane ,czy tylko od Polaków?I szukanie na stronie wwwmarktplaas.nl to tak jakby lizał przez szybe ,sa ale nie dla mnie i nie ma co zabiegać Pozostaje szukac u.............?? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 10:41 pm
|
|
|
Przeciez umowa o prace = Contract of employment.
U mnie przy czynszu €950 miesiecznie firma (http://www.rotsvast.nl/ - ogolnie firma kiepska, zarowno ja jak i wlasciel domu narzekamy na nia) wymagala minimalny udokumentowany legalny dochód (z kontraktu) €1750 miesiecznie |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Wto Lis 18, 2008 10:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
ewka7
Poczatkujacy JG23
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 10:58 pm
|
|
|
Obecnie to znaczy od roku mąz ma umowe o prace przez biuro posredniczące do lutego2009,ale zakład pracy chce bezpośrednio podpisac konkrat od stycznia.Dlatego chcemy od wtedy wynająć kawalerke,by miec lokum.Z Pana wypowiedzi rozumię,że dopiero gdy będzie miał kontrat w ręku może zapisać sie u maklera i czekać az coś sie znajdzie |
Ostatnio zmieniony przez ewka7 Śro Lis 19, 2008 12:19 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lis 18, 2008 11:02 pm
|
|
|
Pracodawca moze dac oswiadczenie ze zatrudni Twojego meza na czas okreslony lub nieokreslony i to powinno wystarczyc. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
ewka7
Poczatkujacy JG23
|
Wysłany: Śro Lis 19, 2008 12:25 am
|
|
|
Pracodawca tj. zaklad pracy w którym pracuje,czy biuro pracy posredniczace przez które jest zatrudniony?Umowe ma podpisaną obecnie, tylko przez biuro pracy tymczasowej |
|
|
|
|
Niki2005
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 19, 2008 12:35 am Mieszkanie przez maklera
|
|
|
Ja mam tez pytanko.Czy pracujac przez biuro pracy mozna wynajac mieszkanie przez maklera,jak nie ma sie bezposrednio kontraktu z pracodawca?Prosze odpowiedzcie mi bo teraz juz calkiem zglupialam.W koncu mozna ,czy nie?Bede wdzieczna za odpis.Pozdrawiam |
_________________ Niki |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lis 19, 2008 12:58 am
|
|
|
ewka7 napisał/a: | Pracodawca tj. zaklad pracy w którym pracuje,czy biuro pracy posredniczace przez które jest zatrudniony?Umowe ma podpisaną obecnie, tylko przez biuro pracy tymczasowej |
W zasadzie obojetne - moze mu tez napisac przyszly pracodawca. Najlepiej potwiedzic w danej firme czego wymagaja. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lis 19, 2008 12:58 am Re: Mieszkanie przez maklera
|
|
|
Niki2005 napisał/a: | Ja mam tez pytanko.Czy pracujac przez biuro pracy mozna wynajac mieszkanie przez maklera,jak nie ma sie bezposrednio kontraktu z pracodawca?Prosze odpowiedzcie mi bo teraz juz calkiem zglupialam.W koncu mozna ,czy nie?Bede wdzieczna za odpis.Pozdrawiam |
Musisz sprawdzic w danej firmie (makler) jakie ma wymagania co do potwierdzenia zatrudnienia. |
|
|
|
|
ewka7
Poczatkujacy JG23
|
Wysłany: Śro Lis 19, 2008 10:03 pm
|
|
|
Dowiadywałam sie ,nie jest tak łatwo bez kontraktu ,a może ktoś zna Polaka,który sie tym zajmuje.Pozdrawiam |
|
|
|
|
Niki2005
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 19, 2008 11:02 pm do ewka7
|
|
|
Napisz do mnie do mnie na gg 5347398,mam namiary od pewnej Polki mieszkajacej tam na kantor w Rotterdamie gdzie sa ludzie ktorzy pomagaja w roznych sprawach urzedowych i mieszkaniowych,ale jeszcze nie sprawdzilam bede na swieta tam to osobiscie sprawdze co i jak.Jak chcesz to napisz na gg to Ci podam namiary na ten kantor.Pozdrawiam |
_________________ Niki |
Ostatnio zmieniony przez Niki2005 Śro Lis 19, 2008 11:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 10:33 am Re: Mieszkanie przez maklera
|
|
|
Niki2005 napisał/a: | Ja mam tez pytanko.Czy pracujac przez biuro pracy mozna wynajac mieszkanie przez maklera,jak nie ma sie bezposrednio kontraktu z pracodawca?Prosze odpowiedzcie mi bo teraz juz calkiem zglupialam.W koncu mozna ,czy nie?Bede wdzieczna za odpis.Pozdrawiam |
Ale dla ciebie 'biuro pracy' jest pracodawca no nie? Wiec maklera nie powinno interesowac czy pracujesz w miescu A czy B. Generalnie kazdy makler bedzie chcial jakiego potwierdzenia o zatrudnieniu - on chce miec pewnosc, ze bedziecie mieli z czego placic czynsz. Ostatnio moj kolega, ktory jest wolnym strzelcem nie mogl wynajac mieszkania na rok, bo jego kontratk konczy sie pol roku. |
|
|
|
|
ewka7
Poczatkujacy JG23
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 11:35 am
|
|
|
Cięzka sprawa,żeby się zabezpieczyc wchodze na www.kamernet.nl,sa pokoje. Pisze e-mail,odpisuja wolne.Hura ide pod adres,lokatorzy Holendrzy.Po krótkiej rozmowie,stwierdzają,NIEAKTUALNE.Ciekawe czemu,miało byc wolne,ide pod drugi ,trzeci adres ta sama sytuacja. czy w gre wchodzi tylko aparycja? |
|
|
|
|
dutch
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Posty: 81 Skąd: noord holland
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 1:47 pm
|
|
|