Przesunięty przez: Gochna H Pią Kwi 26, 2013 3:36 pm |
Potrzbuje kupic opony zimowe - polecicie cos ciekawgo ? |
Autor |
Wiadomość |
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Paź 22, 2008 6:19 pm
|
|
|
http://www.roadlook.pl/be...-bezprawne.html |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
koroner
Nieśmiały użytkownik koroner
Pomógł: 3 razy Wiek: 56 Dołączył: 15 Lut 2008 Posty: 82 Skąd: DEN HAAG
|
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 8:30 pm
|
|
|
Polecam FULDE, w miare tanie,ciche,jezdze Mercem od 10 lat ,i tylko Fulda!! |
_________________ koroner z Valkenboslan. |
|
|
|
|
denton
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pon Paź 27, 2008 12:49 pm
|
|
|
Z zimowek polecam Continental Wintercontact TS810 -moze nie najtansze ale jedne z najlepszych. |
|
|
|
|
Black_No1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 7:35 pm
|
|
|
Goodyear Ultra Grip 7+ ...na takie wymieniłam,a czy dobre się okaże.Nie są głośne. |
|
|
|
|
techno_rock
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 5 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 86 Skąd: rotterdam
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 10:05 am
|
|
|
gdzie najlepjej kupic opony???????????? |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 10:14 am
|
|
|
w internecie. adresy sklepow podane sa w tym watku. |
|
|
|
|
jack
Gaduła
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2007 Posty: 104 Skąd: amsterdam
|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 9:46 am
|
|
|
m4rcin napisał/a: | Jopasek napisał/a: | m4rcin, a jaka cena przekladki opon pamietasz? moze? I jezeli mozesz powiedz gdzie szukac zrzeszonych warsztatów u mnie w Aalsmeer ? kod 1431. |
€30 zapłaciłem za wymiane.
http://ssl.delti.com/cgi-...che.pl?dsco=107 tutaj znajdziesz garaz wspolpracujacy.
Jopasek napisał/a: | [ Dodano: Wto Paź 21, 2008 2:39 pm ]
Znalazlem w Holandi sa prawie takie same ceny jak w Polsce ale za to w Niemczech ceny sa sporo niższe ciekawe jak z wysyłką do Holandii wysłałem juz zapytanie...
te same opony w niemczech na 4 szt 50e tansze niz w PL i NL |
Sprawdz cene przesyłki kurierskiej (2 paczki) to wydasz 50 lub wiecej € |
A pamiętasz jaki mają termin na dostarczenie tych opon? |
_________________ Jacek
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 1:45 pm
|
|
|
U mnie trwało chyba 10-12 dni bo nie mileli opon w moim rozmiarze. Tak chyba dostarczaja w 7 dni |
|
|
|
|
jack
Gaduła
|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 6:34 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | U mnie trwało chyba 10-12 dni bo nie mileli opon w moim rozmiarze. Tak chyba dostarczaja w 7 dni |
Dzieki za odpowiedz.
Pozdro.
[ Dodano: Pon Lis 24, 2008 7:59 pm ]
m4rcin napisał/a: | U mnie trwało chyba 10-12 dni bo nie mileli opon w moim rozmiarze. Tak chyba dostarczaja w 7 dni |
m4rcin jeszcze jedno pytanko do Ciebie.Zamowiłem u nich opony,ale realizacja zamówienia dopiero po wpłynieciu kasy na ich konto.Czy u Ciebie było tak samo? |
_________________ Jacek
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 12:32 am
|
|
|
U mnie sciagneli z konta (palcilem przez iDEAL) chyba dzien czy dwa przed wysylka |
|
|
|
|
jack
Gaduła
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 6:57 pm
|
|
|
m4rcin dzięki za odpowiedż,dziś zamawiam. |
_________________ Jacek
|
|
|
Sylwiątko
Poczatkujacy -
|
Wysłany: Śro Lis 26, 2008 5:34 pm hej
|
|
|
My zamawialiśmy opony z Niemiec,i płaciliśmy za przesyłke 60euro,ale lepiej sie dowiedzieć ile bedzie cie kosztowała przesyłka.Opony w Niemczech na prawde sa tańsze!pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Lis 26, 2008 6:59 pm
|
|
|
autobadenmarkt jest to firma niemiecka. Opony sa przysylane z terenu niemiec. |
|
|
|
|
Adam_1
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 8:31 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | Jan napisał/a: | To,ze zimy tu nie ma to prawda - gorzej tylko jak bedziesz sobie na swieta jechac do Polski i w Niemczech zatrzyma Ciebie policja i sprawdzi Ci ogumienie i nie bedziesz miec zimowek to masz problem - z tego co slyszalem to 400euro kary i nie jestem pewny czy Ci auta nie odholuja.
Idiotyczne to ale co poradzic - najwyzej nie jechac w okresie od ktoregos tam grudnia bodaj do marca do Polski. |
To wysylasz takiego policmajstra na drzewo. Na tym drzewie niemiec moze sobie poczytac Konwencje Wiedenska |
Mozesz rozwinac temat , bo jakos mnie to nie przekouje, a z niemiecka policja nie radze sobie jaj robic, bo oni potrafia byc upierdliwi, tacy sami sa ZOOL-e |
Ostatnio zmieniony przez Adam_1 Nie Gru 07, 2008 8:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Gru 07, 2008 8:39 pm
|
|
|
Odpowiadasz sobie na pytanie:
1. czy w Polsce lub Holandii są obowiązkowe opony zimowe.
1a - odpowiedź brzmi NIE więc:
http://pl.wikipedia.org/w..._ruchu_drogowym i dalej:
Cytat: | " Aspekty praktyczne działania Konwencji
Jednym z praktycznym aspektów tej konwencji jest to, że policja drogowa nie ma prawa nakładania mandatu na kierowców samochodów zagranicznych, wyposażonych zgodnie z wykazem wynikającym z rodzimego prawa o ruchu drogowym, ale niewystarczająco z punktu widzenia kraju, przez który przejeżdżają. W szczególności na przykład policja niemiecka nie może w Niemczech karać polskich kierowców za brak lub nieodpowiednio wyposażoną apteczkę samochodową (w Polsce jest ona zalecana, ale nieobowiązkowa, natomiast pojazdy zarejestrowane w Niemczech muszą ją mieć i to wyposażoną w ściśle określone środki medyczne), a polska policja w Polsce - kierowców niemieckich za brak gaśnicy, która w Niemczech nie jest obowiązkowa.
Należy zauważyć, że w Polsce, biorąc pod uwagę stan prawny na dzień 10 kwietnia 2008 r. (patrz 3), w przypadku kolizji przepisów ustawy Prawo o ruchu drogowym i Konwencji wiedeńskiej, pierwszeństwo mają przepisy zawarte w Konwencji. Zdarzają się jednak przypadki karania przez policję kierujących za zachowania sprzeczne z ustawą Prawo o ruchu drogowym choć prawidłowe w świetle Konwencji. W Polsce po przyjęciu mandatu karnego nie ma możliwości odwołania się od niego więc jeżeli karany ma pewność co do błędnej interpretacji prawa przez policję, musi odmówić przyjęcia mandatu karnego i zgodzić się na skierowanie sprawy do sądu grodzkiego."
|
na tej podstawie wysylasz na drzewo policjanta chcącego dac Ci mandat za brak opon zimowych. WYJĄTEK jeśli zatamowałeś ruch z powodu braku opon zimowych - np. nie mozesz podjechac pod gorke, wtedy dostaneisz mandat €40 za tamowanie ruchu, nie za brak zimowych opon. |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Nie Gru 07, 2008 8:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|