Słownik Niderlandzki? |
Autor |
Wiadomość |
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 4:36 pm
|
|
|
kup sobie slownik: Nederlands als Tweede taal... slownik jest dla obcokrajowcow... minusem dla ciebie bylo by ze jest tylko i wylacznie po niderlandzku... tzn. slowka sa wytlumaczone po niderlandzku... plusem jest plytka ze wszystkimi slowami i wymowa, ktora mozesz zainstalowac na komputerze... |
|
|
|
|
goscNL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 06, 2008 10:36 pm
|
|
|
Duuvelke, oooo dzieki to bede go szukal a to ze caly po niderlandzku to jest plus bo slownikow polsko niderlandzkich i polsko angielskich mam pare |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
|
|
|
|
ewka7
Poczatkujacy JG23
|
Wysłany: Wto Gru 09, 2008 8:09 pm słownik
|
|
|
Ja kupiłam w Polsce na Allegro.pl podrecznik poziom podstawowy,slownik plus płyta CD z polskim lektorem za 42 zł..Bardzo sobie chwalę,zresztą jest na allegro duży wybór,w różnych cenach.Tak ,że myślę ,że te droższe są zapewne bardziej rozszerzone,ale jak dla mnie to, plus strona Internet Polyglot wystarczy narazie.Oj trudny język Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez ewka7 Wto Gru 09, 2008 8:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
goscNL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 10, 2008 9:38 pm
|
|
|
Korzystajac z rady Duuvelke, kupilem slownik van dale Nederlands als tweede taal NT2 no i rewelacja! wymowa wszystkich slow, czasowniki w bezokoliczniku (procz czasu przeszlego i liczb mnogich ) Podaje linka jesli ktos chce tez kupic jest tam podany ISBN
http://www.vandale.nl/van.../article342.ece |
|
|
|
|
|