NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z internetem KPN
Autor Wiadomość
Ramzi 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 12, 2008 8:24 pm   Problem z internetem KPN

siemka ludzie.....mam pewien problem....postaram sie krotko bo to dluga historia!!!minely juz prawie trzy miesiace od dnia jak zaczolem zaltwiac internet w KPN-ie....do dzis nie moge sie doczekac pakietu instalacyjnego...chodzi mi o MODEM!!! pomimo tego ze wykonalem juz chyba z 15 telefonow do KPN-u ciagle slysze w tym tygodniu wyslemy i do pieciu dni powinien byc.....do dzisiaj nie ma!!!!!!sprawa wyglada tak....mam sygnal w kablu.....kolega podsunol mi pomysl abym kupil ROUTER i sprobowal sie podlaczyc!!!!! tak tez zrobilem......ale.....sygnal idzie odemnie doKPN-u i dlalej KPN juz mnie nie puszcza a kase za internet z konta bierze!!!!!!! czy ktos mi podpowie jak mam sie podlaczyc do sieci lub co moge w takiej sytuacji zrobic????? Powoli trace sily na walke z KPN-em i ciagle czekanie na modem!!!!!bede wdzieczny za kazda okazana pomoc!!!!!!! :073: [/b]

r2d2 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Gru 12, 2008 8:41 pm   

nic nie zrobisz
musisz mieć login i hasło z kpn aby połączyć się z siecią

Davidson 
Gaduła

Wysłany: Pią Gru 12, 2008 8:48 pm   

bardzo tobie spolczuje :( (
Duzo ludzi ma porblemy z KPN bo maja tam ogromni balagan!!!!

mozes napisac list za ktorego musa sie podpisac i tam napis ze nie mas netu lub modem ale ze caly czas placisz zato napis ze jak sie z toba nie z kontaktuja to gces z rezygnowac z KPN i ze robisz blokkade na automaticzne incasso!

oto adres:
KPN
afd Klantenreacties
Postbus 58800
1040 JA Amsterdam

tutaj mozes zobacic ile ludzi juz mowia o problemach z KPN

http://forum.trosradar.nl...f6b98c22714f551

KPN jest po prostu straszni i tak ze tez ich serwis..... jak juz masz i dziala to jest wszystko okay ale jak juz sie cos wali miedzy KPN i klientem to wtedy jest to poczontek tego mlynu :/

powodzenia

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 12:23 am   

podobny temat na forum http://www.niedziela.nl/forum/viewtopic.php?t=9893

:039:

bobikpl 
Super gaduła
:)

Wysłany: Sob Gru 13, 2008 4:08 pm   To dziwne

To dziwne ze pobieraja ci z konta ,wydaje mi sie ze zaczynaja pobierać od momentu pierwszego zalogowania się za pomoca loginu i hasła z listu KPN.Moze uda ci sie łatwiej bezposrednio dogadać w sklepie KPN " Primafon".

Jeśli masz list z KPN (przychodzi przed routerem) z login (gebruiksname) i hasłem (wachtwoord):

Masz swój router (jak bezprzewodowy to podłącz jednak z komputerem kablem ten pierwszy raz) i świeci się dioda DSL (jest sygnał)otwórz przeglądarkę -Internet Explorer-
powinno się pojawic okienko z pytaniem o login i hasło-wpisz te z listu z KPN.

Zamówiłeś internet KPN i powinieneś dostać modem bezprzewodowy wifi gratis.
Może ktoś tam pomieszał z adresem dla kuriera albo co innego.
Ostatnio zmieniony przez bobikpl Sob Gru 13, 2008 4:20 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ramzi 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 13, 2008 11:05 pm   

dzieki serdeczne za okazane zainteresowanie!!! okey....widze ze temacik sie rozwija wiec powiem wam co dalej...otooz.....KPN ponoc mi pakiet instalacyjny wyslal 29 pazdziernika ale on do mnie nie dotarl. dlaczego?????opcje sa dwie.....pirwswza to...mam nietypowy jak na Holandie adres..dlatego ze nazwa ulicy to Verweg 2 a numer domu to 4c!!!!!!!! i to jest klopot.....bo albo jest 2c albo 4c albo24c!!!!!!!!dlaczego taki adres?????bo wieszkam na terenie parku rekreacyjnego!!!!!! droga opcja to taka ze ktos z TNT zostawil komus paczke i ta do mnie nie dotarla!!!!!KPN moze w tym wypadku twierdzic ze mi ta paczke dostarczono ale ja nie mam ani na oczy nie widzialem dokumentu z TNT ktury potwierdza odebranie tej paczki!!!! wiec skoro jej nie dostalem to twierdze ze KPN po prostu mi jej nie wyslal!!!! najgorsze jest to ze TNT twierdzio ze dokumentu nie ma a KPN za kazdym razem twierdzi ze wysle mi nowy!!!!!i tak to sie kreci jak wiatraczek az do dzis!!!:) to tyle na temat tego zamieszania!:) Odnosnie podlaczenia.....widze ze kolega bibikpl podsunol mi pomysl i oczywiscie go sprawdze:) jesli chodzi o Haslo i Nazwe urzytkownika to mam to....sprobuje jeszcze raz podlaczyc moj router ktury kupilem i zobacze czy uda sie wystartowac
:) gdybyscie mieli jeszce jakies wskazuwki to bede wdzieczny:)

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Sob Gru 13, 2008 11:11 pm   

Ramzi, czy dostales moze potwierdzenie e-mail-em o wyslaniu paczki przez KPN ?
W takich powiadomieniach podany jest kod tzw track & trace z tym mozesz sprawdzic na stronie TNT co sie stalo z przesylka.

Ramzi 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 14, 2008 12:30 am   

MiniSmurfin.....na logike......jak moglbym dostac e-mail od KPN jesli teoretycznie nie mam neta??????
Pisze teoretycznie bo praktycznie mam....ale dlatego ze uzywam telefonu komorkowego w sieci Vodafone jako modemu!!!
No i na jaki adres E-mail mogliby to wyslac skoro ja im zadnego nie podawalem????
Wiem ze niby wyslali bo poszedlem do sklepu Primafon no i koles mi sprawdzil....byla zapisana nota POMYSLNIE WYSLANO!! NO I TO WSZYSTKO CO WIEM!! przy nastepnych wizytach juz nie bardzo chcieli mi pomagac tylko kazali mi dzwonic na info linie i probowac....bo jak twierdza to jest tylko sklep i nie bardzo moga mi pomoc!!!!!

[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 12:39 am ]
wiec panie i panowie....podlanczam moj router ktury kupilem...prubuje zainstalowac....i wszystko idzie zgodnie z instrukcja...do czasu az....WYSKAKUJE KOMUNIKAT...PODAJ HASLO I NAZWE URZYTKOWNIKA....PODAJE TO CO PRZYSLAL MI KPN...I CO???? I LIPA!!!!!NIE CHCE ODPALIC BRAMKI!!!! W PRZEGLADARCE WYSKAKUJE MI STRONA Z KPN Z TAKIM LADNYM MINI SCHEMATEM ZE W DOMU JEST PODLACZONE WSZYSTKO OKEY SYGNAL IDZIE DO KPN A DALEJ INTERNET JEST ZAZNACZONY NA CZERWONO....CZYLI NIE PUSZCZAJA MNIE DO SIECI!!!! :073:

r2d2 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 14, 2008 9:50 am   

witam a jakie hasło i login wpisywałeś?
Wydaje mi się, że kpn daje jeden zestaw do logowania się na ich stronie.
Do modemu trzeba wpisać adres e-mail otrzymany z kpn i hasło chyba kpn.

bobikpl 
Super gaduła

Wysłany: Nie Gru 14, 2008 10:32 am   Hasło

W swoim liscie z KPN mam na poczatku:

Bij de instalatie van KPN op uw PC wordt u gevraagd.....Hiervoor gebruikt u de volgende gegevens.

Gebruikerdnaam (username) Internet van KPN J.Kowalski@direct-adsl
Wachtwoord (password)Internet van KPN KPN

To jest hasło do aktywacji sieci.(masz oczywiscie inne :)
Poniżej pisze ze umowa jest na minimum rok ,abonament idzie od momentu 1 rejestracji lub 2 miesiace po instalacji przyłączenia KPN.

Ponizej jest login i haslo do logowania sie na www KPN

1 Ja myśle ze poje...i adres-na recepcji pewnie pytales,router musi KPN przysłać!
2 Łączysz sie swoim routerem ,świeci się dioda DSL wiec masz sygnał elektrycznie
tylko nie masz nadanego swojego IP-ktos w KPN musi "przełożyć wajchę"

Nie wiem jaka teraz jest promocja ale jak ja brałem to mogłem zamówić gratis montera
na zamontowanie-niech móżdży i sam dzwoni do KPN

Ramzi 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Gru 14, 2008 11:51 am   

siemka...:) r2d2....mam tylko list z KPN z haslem i loginem ktory mi przyslali na poczatku....mam tez adres e-mail.....tylko to jest adres ale moim zdaniem to jest adres a nie wiem gdzie mam szukac skrzynki i jak sie zalogowac.....moim problemem jest tez to ze slaboznam angielski i pojecia nie mam o niderlandzkim.....cos tam kumam ale w poszukiwaniu czegokolwiek to jest to bardziej metoda prob i bledow....mysle ze lepsze to niz siedziec bezczynnie i nie robic nic dlatego kazda rada lub wskazuwka jest dla mnie bardzo wazna

[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 11:58 am ]
bobikpl....czy ty dostales ten list poczta czy na e-mail????? bo na moim routerze mam sygnal i odpala mi sie jakas strona KPN tylko ze dalej juz nie chce isc.....kiedy instaluje router wyskakuje mi okno podaj nazwe i chaslo urzytkownika...podaje to z KPN i za chwile pojawia sie to samo czyli podaj nazwe i haslo

bobikpl 
Super gaduła

Wysłany: Nie Gru 14, 2008 12:24 pm   

List dostałem pocztą przed routerem.

W poście napisałem o które hasło do aktywacji chodzi
pewnie bedzie miało taką składnię:
Gebruikerdnaam (username) Internet van KPN I.Nazwisko@direct-adsl

PapaSmerf82 
Nieśmiały użytkownik
Szukam Smerfetki:)

Wysłany: Nie Gru 14, 2008 4:55 pm   

Kolego z tym ze TNT zawinilo to moze masz racje bo pracuje w tnt wlasnie na sortowni i teraz powiem ci ze paczki ida z wielkim opoznieniem od jakis 2 miesiecy lub tez gdzies ktos z ludzi na sortowni wyjebal ja do kosza bo tak tez sie zdarza i zanim sie odnajdzie to troche minie.Druga sprawa to modemy kpn i innych sieci to przychodza paletami.Raczej stawiaj na to ze tnt gdzies ja zapodzialo

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Śro Gru 17, 2008 11:08 am   

ramzi sprawdz ile masz lini telefonicznych w gniazdku ja mam dwie .raz mialam internet na jednym a potem ciemnosc i trzeba bylo przelaczyc na drugi bo sobie przelaczyli .a teraz nie mam wcale bo uznali ze jak maz chce szybszy inernet to rezugnuje i wylaczyli .Ja mam w domu dwa modemy tak namieszali ze sami nie moga dojsc ladu .Maz laczyl sie z reklamacja dzisiaj maja znowu podlaczyc internet .zobaczymy.

[ Dodano: Sro Gru 17, 2008 12:07 pm ]
Zapomnialam zapytaj o bezplatny numer do dzialu technicznego a maja taki moze tak ci pomoga podlaczyc .

kicia8282 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 20, 2008 9:57 pm   

WIESZ CO MIALAM TAKI SAM PROBLEM I POSZLAM DO BANKU I POPROSILAM PANIA ABY ZROBILA MOJE PRZELEY DLA KPN SPOWROTEM NA MOJE KONTO TO SIE NAZYWA "TERUG BOEKING". PO TYGODNIU DOSTALAM LIST Z KPN DLACZEGO COFNELAM TE PIENIADZE A PO DWUCH DOSTALAM MODEN :038:
TAKIE COS TU JEST DOZWOLONE WIEC NIE MASZ SIE CO BAC.
ZYCZE SUKCESU W ZALATWIENIU TEJ SPRAWY I MOZE NA JAKIEGOS MAILA JAK CALA SPRAWA SIE POTOCZYLA :039:

nie pisz postow duza litera nie musisz krzyczec !
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sty 06, 2009 2:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu