Smutny temat-alkoholizm. |
Autor |
Wiadomość |
Mysza_67
Mysza
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 9:15 am Smutny temat-alkoholizm.
|
|
|
Witam.Jestem kobieta alkoholika.Szukam osob,ktore byly w podobnej sytuacji i poradzily sobie z tym problemem.Od dlugiego czasu walcze o nasze zycie,ale mysle,ze przegralam.Kolejne alkoholowe ciagi zabieraja mi kolejne dni z mojego zycia.Jest ich wiecej,niz tych normalnych.Wodka zabrala mi wszystko-radosc zycia,nadzieje,spokoj,poczucie bezpieczenstwa i wlasna godnosc.Pozostal tylko lek przed kazdym kolejnym dniem.Ostatnio pojawila sie agresja i przemoc.Potrzebuje pomocy,musze sie wyprowadzic jak najszybciej gdzies,gdzie jest spokoj.jesli ktos moze mi pomoc-prosze. |
_________________ "Spieszmy sie kochac ludzi-tak szybko odchodza." |
Ostatnio zmieniony przez Mysza_67 Czw Cze 12, 2008 9:49 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 10:25 am
|
|
|
Hej
Skad jestes?
Pracujesz w tym miejscu gdzie mieszkasz obecnie?
jesli napiszesz gdzie mieszkasz w NL, sprobuje czegos poszukac..
Ja bylam w podobnej sytuacji tyle ze bez przemocy, dlatego jestem juz po rozwodzie.Wiec co to znaczy byc z alkoholikiem.
Jesli chcesz podam Ci moj numer gadu na priv.
Trzymaj sie
Pozdrawiam |
|
|
|
|
wiolka2
Gaduła

|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 9:34 am
|
|
|
Najwazniejsze zebys nie probowala mu pomoc. Wiem ze to dziwnie zabrzmi ale pomagam w Pl takim osobom w wyjsciu z nalogu i wiem ze dopoki wie ze mu wybaczasz i pomagasz- ma komfort picia. Jest grupa wsparcia dla rodzin alkoholikow tzw Alanon bo ty w tym momencie jestes wspoluzalezniona. Skontaktuj sie z komisja rozwiazywania problemow alkoholowych i zaloz niebieska linie- w tej chwili potrafia byc skuteczni. Jezeli to nie pomaga zaloz sprawe o znecanie psychiczne i fizyczne. Musisz pokazac ze sie go nie boisz i przede wszystkim porozmawiaj z terapeuta. Jest cos takiego jak przymusowy odwyk ale wyglada to tak ze policja zawozi delikwenta do osrodka terapeutycznego a on na 2 dzien ucieka i sprawa zaczyna sie od poczatku. Jak bedziesz miala jakies pytania pisz na priva. Nie zalamuj sie- na wszystko jest sposob
[ Dodano: Pią Cze 13, 2008 9:37 am ]
i nie uciekaj- to niczego nie rozwiaze bo jezeli pojawila sie agresja to on i tak cie znajdzie bo bedziesz musiala podac o alimenty zeby utrzymac dzieci |
_________________ wiolka |
|
|
|
|
mandarynka00
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 14 Maj 2008 Posty: 40
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 11:48 am
|
|
|
Napisz skąd jesteś,postaram się pomóc.Trzymaj się! |
|
|
|
|
Nokian17
|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 12:20 pm pomogé
|
|
|
jestem trzezwiácym alkocholikiem od1.5 roku jezeli potzeba pomocy chétnie pomoge moja zona borykala sié z podobnym tematem zaczynajac od DDA a teraz teraz zaostala zona alkoholika |
|
|
|
|
sarna
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 03, 2008 5:22 pm
|
|
|
ja jestem trzezwa alkoholiczka od 7 lat wiec znam problem od podszewki. nie jest latwo , ale jak my mowimy " Daj czas czasowi ". Co ciekawe problemy , ktore kiedys byly nie do przeskoczenia teraz staly sie latwe. Ja stracilam wszystko , a teraz mam to co potrzeba , a nawet wiecej- mam godnosc i nie wstydze sie powiedziec, ze jestem alkoholiczka. Zycze powodzenia w walce z nalogiem choc z alkoholem sie nie walczy |
|
|
|
|
mroweczka
Gaduła

Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 18 Cze 2007 Posty: 192 Skąd: Loenen aan de Vecht
|
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 1:36 pm
|
|
|
http://pracowniapsycholog....pl/alkohol.htm
Zajmuje troszke czasu do przeczytania, ale naprawde warto.
Dostalam to od znajomego [alkoholika]!
Pozdrawiam |
_________________ You can't stop me
You can't break me
You can't reach me
You can't see me
You can try all you can
But you'll never defeat me! |
|
|
|
|