Przesunięty przez: Gochna H Czw Sty 01, 2009 4:01 pm |
Dziecko niepełnosprawne + niemowlę - szukam wózka |
Autor |
Wiadomość |
iza_luiza
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 01, 2009 12:51 pm Dziecko niepełnosprawne + niemowlę - szukam wózka
|
|
|
Witam,
Nie mieszkam w Holandii ale w Warszawie, natomiast pytam Was o radę bo Holandia jest jednym z bardziej przyjaznych ludziom niepełnosprawnym krajów, wg mojej wiedzy.
Mam 5-letnie niepełnosprawne dziecko, nie chodzące, i miesiąc temu urodziłam następne dziecko. Potrzebuję pilnie rozwiązania, żeby móc wychodzić z obojgiem z domu, bo z dwoma wózkami nie jestem w stanie :/ Być może widzieliście, spotkaliście się z jakimś rozwiązaniem dla dwójki dzieci, pozwalającym na wychodzenie z nimi na spacer ? nie chodzi mi o standardowe wózki typu "bliźniaki", bo mój starszy synek jest już na coś takiego za duży. Raczej o opcję typu wózek dla niepełnosprawnego dziecka + fotelik dla niemowlaka, lub coś w tym stylu, np nakładkę dla niemowlaka do wózka starszaka, bo wózek dla starszego już mamy (Kimba). Jeśli nie znacie nic takiego, może możecie polecić stronę, forum itp gdzie mogłabym zapytać ? po angielsku, holenderskiego nie znam
z góry dziękuję i pozdrawiam z Nowym Rokiem
Iza |
|
|
|
|
RobKAM
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 25 Wrz 2007 Posty: 666 Skąd: Rotterdam
|
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Śro Sty 07, 2009 4:02 pm
|
|
|
tutaj po polsku |
|
|
|
|
iza_luiza
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 8:32 pm
|
|
|
RobKAM napisał/a: | http://www.baby-dump.nl/index.php?page=product&id=5495&groep_id=13&merk=243&m=243
Chodzi o cos takiego moze? |
Dzięki wielkie za odpowiedź !
Niestety, to by nie zdało egzaminu chociaż zapowiada się super, ale mój synek tak dobrze nie siedzi musi być przypięty pasami
[ Dodano: Czw Sty 08, 2009 8:35 pm ]
Dzięki, też super no ale znowu dopiero za jakiś czas, mój niemowlak ma dopiero 1,5 miesiąca, musi jeździć na leżąco bo jeszcze nie siedzi...
Kurcze, potrzebne mi coś dla starszaka i niemowlaka :/ |
|
|
|
|
RobKAM
|
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 11:25 pm
|
|
|
A takie cudo??
http://www.everbaby.pl/sklep/index.php?podmenu=1
[ Dodano: Czw Sty 08, 2009 11:28 pm ]
Chodzi mi o te kombinacje,ktora jest pokazana po lewej stronie w zakladce dopchania.W tym wozku instaluje sie dodatkowe siedzisko z tylu albo z przodu(jest w komplecie dodatkowa nakladka na przod wozka i mozna siedzisko dla starszego zalozyc z przodu),wtedy maluch lezy na plasko w takim kokonie,ktory jest w komplecie.Moja kolezanka ma taki wozek i jest rewelacyjny.Siedzisko mozna zdjac bez problemu a caly wozek nie jest wiekszy niz normalny,tzn nie jest taki wielki jak te typowe dla dwojki. |
Ostatnio zmieniony przez RobKAM Czw Sty 08, 2009 11:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aneta 23
Gaduła
Pomogła: 2 razy Wiek: 39 Dołączyła: 20 Maj 2008 Posty: 153 Skąd: Den Haag
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 3:57 pm
|
|
|
Przepraszam, że nie na temat... ja szukam fotelika samochodowego (największego) dla dziecka niepełnosprawnego mojej koleżanki... doradźcie proszę jaki model się sprawdza?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
RobKAM
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 4:33 pm
|
|
|
http://www.jagodka.yoyo.pl/?p=9
Aneta,jak wejdziesz w ten link to na dole masz kolejne,poczytaj a moze cosik trafisz.Pozdrowionka. |
_________________ nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radze... |
|
|
|
|
Iwonak01
Poczatkujacy Iwonak
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 34
|
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 8:42 am
|
|
|
Nie chce sie madrzyc ale moze do tego wozka moglabys wsadzic standartowy fotelik dla niemowlaka bo dziecko szybko rosnie i na lato bedzie akurat. |
|
|
|
|
|