NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z laptopem
Autor Wiadomość
Ewa P 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 6:59 pm   Problem z laptopem

Proszę pomóżcie mi jeśli wiecie jak ten problem rozwiązać. Od wczoraj zaczęło mi sie pojawiać w moim latopie jakies dziwne oprogramowanie Internet Antyvirus Pro. Nie widze tego oprogramowania w panelu sterowania i nie moge tego usunąć. Cały czas wyskakuje mi komunikat , że jakieś wirusy wykryto w tym programie i powinnam pobrac licenncje na ten program, ktora oczywiscie jest platna. Jak skanowalam komputer przez AVG- antyvirus, to pokazuje że jest czysty.

Cały czas wyskakuje mi ten Internet Antyvirus Pro i nie wiem co z tym shitem zrobic, jak odinstalowac.Poza tym od tego czasu przed otwarciem jakies strony cały czas wyskakuje mi
Insecure Internet activity. Threat of virus attac.
Due to insecure Internet browsing your PC can easily get infected with viruses, worms and trojans without your knowledge, and that can lead to system slowdown, freezes and crashes. Also insecure Internet activity can result in revealing your personal information. To get full advanced real-time protection your PC and Internet activity, register your internet antivirus software.
We recommend you to protect your PC now and continue safe Internet browsing.
Click here to get full advanced real-time protection and continue browsing.
Continue to this website unprotected (not recommended).

Szału dostaje z tym, nie wiem co zrobić..Rozumiem ten tekst angielski, ale nie chce kupowac tej licencji na ten program.

Proszę pomóżcie mi...jeśli wiecie co zrobić. Moge sie odezwac na gg
Ostatnio zmieniony przez Ewa P Czw Sty 08, 2009 7:00 pm, w całości zmieniany 1 raz  

AnLee 
Nieśmiały użytkownik
Immer moed

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Czw Sty 08, 2009 7:10 pm   

moze to ci pomoze, wysylam link do artykulu http://www.2-spyware.com/...ivirus-pro.html
powodzenia!

Ewa P 

Wysłany: Czw Sty 08, 2009 8:45 pm   

Dziekuje za link, ale z instrukcji nic nie rozumiem a po kliknieciu removal antivirus pro zaczyna sie instalowac drugi program antywirusowy...

AnLee 
Nieśmiały użytkownik
Immer moed

Wysłany: Czw Sty 08, 2009 9:12 pm   

to jest program ktory ma usunac twoj wirus w komputerze, nalezy go zainstalowac i przeskanowac komputer, pozniej po zakonczeniu skanowania ten drugi program mozesz usunac. jesli to ci nie pomoze, sproboj recznie usunac przy pomocy tej instrukcji :
http://www.spywareremove....tivirusPro.html

ARIE32NL 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Sty 08, 2009 9:22 pm   

mialem ten sam problem tylko ze ten anty wir nazywal sie antyvirus 360 i wogule komputer mi zglupial i tez niemoglem go znalezc w kompie ale utworzylem nowa skrzynke pocztowa email i sciaglem NORTONA darmowego na 16 dni i norton usunol mi tamtego vira i teraz jest wszystko ok sprubuj i powodzenia :039:

Ewa P 

Wysłany: Czw Sty 08, 2009 9:56 pm   

AnLee napisał/a:
to jest program ktory ma usunac twoj wirus w komputerze, nalezy go zainstalowac i przeskanowac komputer, pozniej po zakonczeniu skanowania ten drugi program mozesz usunac. jesli to ci nie pomoze, sproboj recznie usunac przy pomocy tej instrukcji :
http://www.spywareremove....tivirusPro.html

Zainstalowałam ten program i owszem, przeskanowal komp, tyle ze jesli chcesz usunac to co znalazl to trzeba kupic na niego licencje niestety :( wiec lipa

[ Dodano: Czw Sty 08, 2009 9:57 pm ]
ARIE32NL napisał/a:
mialem ten sam problem tylko ze ten anty wir nazywal sie antyvirus 360 i wogule komputer mi zglupial i tez niemoglem go znalezc w kompie ale utworzylem nowa skrzynke pocztowa email i sciaglem NORTONA darmowego na 16 dni i norton usunol mi tamtego vira i teraz jest wszystko ok sprubuj i powodzenia :039:

spróbuje z nortonem jeszcze

Dzieki

LeGolas 
Super gaduła

Wysłany: Czw Sty 08, 2009 10:00 pm   

Może zainstaluj program Ccleaner? Może on to usunie?

Kurt Cobain

Dawid.S 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sty 08, 2009 11:18 pm   

przywracanie systemu do stanu przed momentem kiedy to Ci sie pokazywało, a następnie zainstaluj sobie jakiś dobry antywirus, polecam nod 32
wpisz w google nod 32 + fix i będzie razem z łatką, która umożliwi Ci darmową aktualizacje
pzdr

oliwek 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 09, 2009 10:00 am   

Ewa P napisał/a:
Dziekuje za link, ale z instrukcji nic nie rozumiem a po kliknieciu removal antivirus pro zaczyna sie instalowac drugi program antywirusowy...

jezeli nie chcsz instalowac dodatkowego atyvira to nizej na tej stronie ( http://www.2-spyware.com/...ivirus-pro.html ) jest instrukcja jak zrobic to recznie:

Internet Antivirus Pro manual removal:

Kill processes:
internetantiviruspro.exe iaupdater.exe iavir.exe

Delete registry values:
HKCU\..\Run: [Internet Antivirus] “c:\program files\Internet Antivirus\IAvir.exe” /s
HKCU\..\RunOnce: [3P_UDEC_IA] “%UserProfile%\Desktop\IAInstall.exe” 0;C;user_id=165639&uid=0
HKCU\..\Policies\Explorer\Run: [iv] “%UserProfile%\Local Settings\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\iv.exe”
HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\runonce 3p_udec_ia:
HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\run internet antivirus pro
HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\internet antivirus pro
HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\policies\explorer\run iv:
HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\run internet antivirus pro

Unregister DLLs:
ska.dll

Delete files:
%program_files%\\ia\\internetantiviruspro.exe %program_files%\\internet antivirus pro\\activate.ico %program_files%\\internet antivirus pro\\cookies.log %program_files%\\internet antivirus pro\\db\\config.cfg %program_files%\\internet antivirus pro\\db\\dbinfo.ver %program_files%\\internet antivirus pro\\db\\ia080614.db %program_files%\\internet antivirus pro\\explorer.ico internetantiviruspro.exe %program_files%\\internet antivirus pro\\iaupdater.exe %program_files%\\internet antivirus pro\\iavir.exe %program_files%\\internet antivirus pro\\scanner.log %program_files%\\internet antivirus pro\\unins000.dat %program_files%\\internet antivirus pro\\uninstall.ico %program_files%\\internet antivirus pro\\working.log %program_files%\\internet antivirus pro\\iavir.exe %program_files%\\ia\\internetantiviruspro.exe %program_files%\\internet antivirus pro\\iaupdater.exe

Delete directories:
c:\program files\Internet Antivirus\
program_files\internet antivirus pro

Ewa P 

Wysłany: Pią Sty 09, 2009 11:23 am   

Oliwek, ja widziałam tą instrukcję, ale nie jestem informatykiem i nie potrafię zrobić tego recznie. Jeśli chodzi o rejestr to mam program który czyści go, i oczywiście zrobiłam to już dawno, ale problem pozostaje.

Niestety Norton dodatkowo obciążył komputer a programu nie usunął.

oliwek 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 09, 2009 12:24 pm   

do tego nie trzeba byc informatykiem. jest tam tez napisane jak wykonac poszczegolne kroki (taka lapka z: HELP:
how ......)
Napisz jaka masz winde (xp, vista) i w ktorym momencie masz problem to cos poradzimy.

Ewa P 

Wysłany: Pią Sty 09, 2009 12:38 pm   

Dawid.S napisał/a:
przywracanie systemu do stanu przed momentem kiedy to Ci sie pokazywało, a następnie zainstaluj sobie jakiś dobry antywirus, polecam nod 32
wpisz w google nod 32 + fix i będzie razem z łatką, która umożliwi Ci darmową aktualizacje
pzdr

Alleluja!! Problem rozwiązany!!!

Poprostu przywróciłam system do stanu z przed kilku dni, i wszystko jest ok. Teraz tylko wywalam niepotrzebne rzeczy,żeby był porządek, i mam nadzieje że będzie ok.

Dziękuje Wam wszystkim za pomoc! w szczególności Dawid S.

PapaSmerf82 
Nieśmiały użytkownik
Szukam Smerfetki:)

Wysłany: Pon Sty 12, 2009 5:30 pm   

Ewa zainstaluj noda32 a jesli nie masz to wejdz do mnie na gg to ci przesle.A z drugiej strony to jaki masz program antywirusowy wgrany?

Ewa P 

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 11:43 am   

Mam wgrany AVG. To nie dobrze?

AnLee 
Nieśmiały użytkownik
Immer moed

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 6:24 pm   

dobry jest tez darmowy program : Spybot - Search & Destroy

Odpowiedz do tematu