Przesunięty przez: Gochna H Sob Sty 17, 2009 9:17 pm |
ubezpieczenie Agis |
Autor |
Wiadomość |
agnieszka_27
Poczatkujacy agnieszka_27
Wiek: 43 Dołączyła: 11 Maj 2008 Posty: 23 Skąd: Den Haag - Rotterdam
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 12:57 pm ubezpieczenie Agis
|
|
|
Witam
Chciałabym się ubezpieczyc w Agis - dowiedziałam się że jestem w ciązy:)
nie mam pojęcia jaki wybrać pakiet- który jest w mojej sytuacji najlepszy dla mnie i dla mojego przyszłego dziecka( poród, opieka po, ginekolog, leczenie szpitalne itd)
proszę o pomoc
wiem że wniosek mogę wypełnić przez internet
aga |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 1:48 pm
|
|
|
Agnieszka to wszystko masz w podstawowym pakiecie( 90.75 ero miesiecznie) z tym ze
-wtedy kupujesz sama krampakket (ok.40 euro)
- placisz za kramzorg 3.80 euro za godzine.
Jezeli wezmiesz compleet polis placisz 13.40 euro wiecej na miesiac ale masz z ubezpieczenia krampakket i kramzorg.Nie mam pojecia ile godzin kramzorg przyznaja (moj syn byl 9 dni w szpitalu,nie mialam kramzorg) wiec oblicz czy to nie wychodzi na jedno.
Gdybys chciala rodzic w poliklinice to musialabys wziac comfortpolis zeby ubezpieczalnia pokryla wszystkie koszta.Wtedy placisz dodatkowo ok.20 euro (+90.76).Tak to mniej wiecej wyglada.Wiecej moze wypowiedza sie mamusie,ktore niedawno rodzily.Powodzenia. |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 9:19 pm Re: ubezpieczenie Agis
|
|
|
agnieszka_27 napisał/a: | nie mam pojęcia jaki wybrać pakiet |
w wyborze pakietu wazne jest:
- czy chcesz rodzic w szpitalu (mowa tutaj bez zlecenia poloznej)
- czy interesuje cie kraamzorg...
ja np. jestem ubezpieczona w zilveren kruis i zmienilam sobie ubezpieczenie na wyzsze... na 2 gwiazdki z tego wzgledu, ze dostane kraampakket za darmo i gdybym sie zdecydowala na porod w szpitalu doplacaja wieksza kwote niz w podstawowym... |
|
|
|
|
gosik
Gaduła
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 8:28 pm
|
|
|
witaj. ja miałam comfortpolis i generalnie wszysko jest pokrywane oprócz niestety kramzorg- tu musiałam dopłacić kilka euro, ale szpital i wszystko wszysko miałam opłacone. dostałam krampakket, kilka książek o dzieciach i kartę do ich klubu. poazdrawiam serdecznie
|
_________________ gosik |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 8:53 pm
|
|
|
gosik napisał/a: | witaj. ja miałam comfortpolis i generalnie wszysko jest pokrywane oprócz niestety kramzorg- tu musiałam dopłacić kilka euro, ale szpital i wszystko wszysko miałam opłacone. dostałam krampakket, kilka książek o dzieciach i kartę do ich klubu. poazdrawiam serdecznie
|
Gosik nie wiem czemu placilas za kraamzorg,przy comfort polis ubezpieczenie pokrywa 100% tylko nie wiem ile godzin przysluguje.Moze powyzej iles tam godzin trzeba doplacac.
Agis - Comfortpolis
Kraamzorg thuis 100% (vergoeding eigen bijdrage)
Kliknij na - zwangerschap en bevalling, zeby rozwinac liste:
http://www.zorgkiezer.nl/...3340867/dekking |
|
|
|
|
Gosia76
Poczatkujacy xxx

|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 1:18 pm
|
|
|
Poniewaz szanowana pani moderator zamnknela mój post i odeslala mnie do tego linka zadam jeszcze raz to samo pytanie, w tym linku owszem jest mowa o kraampakiecie ale nikt nie pisze co to takiego kiedy sie go dostaje skad i od kogo? A moje pytanie bylo proste co to takiego jest???
Wiem juz ze to jakas paczka z ubezpieczenia , wiem ze trzeba o nia wystapic po 20 tygodniu ciazy, Teraz tylko pytanko czy ten pakiet nalezy sie jak ktos ma podstawowe ubezpieczenie? czy mozna z niego zrezygnowac jak sie okaze ze trzeba za niego doplacac?, No i jesli ja z góry wiem od poloznej ze w 8 miesiacu przejde pod opieke ginekologa i napewno porodu w domu miec nie bede (na zlecenie poloznej) to czy wtedy taki pakiet tez mi sie nalezy, No i jeszcze jedno pytanko czy jesli majac pakiet podstawowy bede rodzic w szpitalu ale na zlecenie poloznej to czy ubezpieczenie pokryje mi koszty porodu?
bardzo prosze panie które niedawno rodzily o odpowiedzi i z góry dziekuje. |
_________________ "Na zadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek zycia."" |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 5:04 pm
|
|
|
Gosia76, Cytat: | szanowana pani moderator zamnknela mój post i odeslala mnie do tego linka | odeslala... bo ganiasz po forum i balagan robisz co Ty myslisz ze wszystko kreci sie tylko wokol ciebie ....czytac nie umiesz? zanim zaczniesz nowy temat sprawdz przedtem czy na forum nie ma podobnego moglas od razu pytanie zadac w tym topiku a nie miec pretensje ze odsylam cie do miejsca w ktorym wczesniej powinien byl znalezc sie twoj post
dla scislosci podalam trzy linki a w nich odpowiedzi na Twoje pytanie i nawet nie zadalas sobie trudu by to sprawdzic najlepiej poczekac az podadza na tacy....
http://www.niedziela.nl/f...ighlight=#94853 |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lut 02, 2009 5:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 7:07 pm
|
|
|
Gosia76 napisał/a: | Teraz tylko pytanko czy ten pakiet nalezy sie jak ktos ma podstawowe ubezpieczenie? |
wedlud tego tekstu nie nalezy ci sie z ubezpieczalni kraampakket
Geen aanspraak op grond van deze polis bestaat op:
- kraampakket, verbandwatten en steriel hydrofielgaas ten behoeve van verloskundige zorg
www.agis.nl polisvoorwarden Basis 2009
Gosia76 napisał/a: | czy mozna z niego zrezygnowac jak sie okaze ze trzeba za niego doplacac? |
to dziala w troche inny sposob... jesli nie wystapisz w ubezpieczani o kraampakket to go po prostu nie dostaniesz...
w wypadku gdy go potrzebujesz a wiesz, ze twoje ubezpieczenie tego nie pokrywa to mozna kraampakket w aptece kupic...
Gosia76 napisał/a: | No i jesli ja z góry wiem od poloznej ze w 8 miesiacu przejde pod opieke ginekologa i napewno porodu w domu miec nie bede (na zlecenie poloznej) to czy wtedy taki pakiet tez mi sie nalezy, |
i to jest dla mnie dziwne... bo jesli polozna wie, ze bedziesz rodzila w szpitalu to nie rozumiem dlaczego kaze ci kraampakket kupic... kraampakket jest ci tylko potrzebny w wypadku jak rodzisz w domu... w szpitalu maja wszystkie potrzebne rzeczy...
Gosia76 napisał/a: | No i jeszcze jedno pytanko czy jesli majac pakiet podstawowy bede rodzic w szpitalu ale na zlecenie poloznej to czy ubezpieczenie pokryje mi koszty porodu? |
tak... jesli z powodow medycznych rodzisz w szpitalu to pakiet podstawowy pokrywa wszystkie koszta... |
|
|
|
|
Gosia76
Poczatkujacy xxx

|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 9:44 pm
|
|
|
A wiec tak jak przypuszczalam mój post zostal tym razem usuniety wiec prawda w oczy kole a na tym forum czlowiek jak widze nie ma mozliwosci wypowiedzenia sie wiec ja sie z tego waszego swiatka wypisuje. |
_________________ "Na zadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek zycia."" |
Ostatnio zmieniony przez Gosia76 Czw Lut 05, 2009 9:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
miska1985
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 8:51 pm
|
|
|
Mam pytanie odnosnie ubezpieczenia w AGIS...
jestem w c iazy chce rodzic tutaj ale w szpitalu i szef mojego chlopaka powiedzial ze AGIS jest ok ale nie mam pojecia jaki pakiet bedzie dla mnie w tej sytuacji najbardziej odpowiedni...jesli moge prosic o jakies wskazowki to bede wdzieczna...pozdrawiam:) |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

Pomogła: 11 razy Dołączyła: 20 Lut 2008 Posty: 173 Skąd: Purmerend
|
|
|
|
|
miska1985
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 9:31 pm
|
|
|
Agis Gezinnenpolis...ma ktos ten pakiet ubezpieczeniowy i ten wydaje mi sie odpowiedni,prosze o pomoc!!! |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 10:02 pm
|
|
|
A jakbys wziela polise "Comfortpolis" to zaplaciliby Ci tez ta oplate wlasne za porod w szpitalu bez wskazan medycznych. To sie moze oplacac, chyba, ze planujesz porod w domu. |
|
|
|
|
miska1985
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 10:57 pm
|
|
|
nie no planuje i chce rodzic w szpitalu...juz teraz sama nie wiem...wczesniej tez ktos pisal o tej polisie o ktorej mowisz...ake niby nie ma w niej kramzorg??? |
|
|
|
|
oliwek2
Gaduła

|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 11:47 pm
|
|
|
Pewnie, ze jest i to na dodatek nic za niego nie placisz. W tym pakiecie ubezpieczalnia zwraca tez kwote wlasna, ktora normalnie bys musiala sama zaplacic. Niestety nie da sie przekleic cytatu z tej strony, ktora ci podalam.
Tutaj link do tego, o czym pisze: http://img690.imageshack....51/61968145.png |
Ostatnio zmieniony przez oliwek2 Pon Lis 16, 2009 11:51 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|